Advertising01.06.2012

Wereldwijde IPv6-lancering ook in het Science Park Amsterdam


wereldwijde-ipv6-lancering-ook-in-het-sc.jpg
wereldwijde-ipv6-lancering-ook-in-het-sc.jpg

Op 6 juni aanstaande maken wereldwijd duizenden toonaangevende Internetbedrijven en -organisaties – onder wie Google en Deutsche Telecom – de overstap naar IPv6. AMS-IX en het RIPE NCC zullen als organisator en sponsor samen met de technische community en de industrieleiders deelnemen aan de wereldwijde IPv6-lancering met een lokaal event op 6 juni in Science Park Amsterdam. Internetfanaten en toekomstige Internetleiders kunnen de wereldwijde IPv6-lancering real-time volgen via de live statistieken van RIPE NCC.

De wereldwijde IPv6-lancering brengt duizenden toonaangevende Internetbedrijven en -organisaties samen die IPv6 vanaf 6 juni gaan inzetten. Het evenement zal ook aandacht besteden aan de succesvolle samenwerking en bijdragen aan de multi-stakeholder community die zich hard maakt voor de toekomstige groei van het Internet.

Daniel Karrenberg, hoofdwetenschapper bij RIPE NCC en keynote spreker van het evenement, zegt: “De wereldwijde IPv6-lancering is het uitgangspunt van de groei van het Internet. Het is geen geheim dat de IPv4-adressen bijna op zijn en IPv6 is de enige manier om het Internet te kunnen laten groeien en te laten presteren zoals wij dat willen. Het is fantastisch om te zien hoeveel belangrijke organisaties permanent overstappen op IPv6.

Henk Steenman, CTO van AMS-IX, zegt: “De wereldwijde IPv6-lancering is de langverwachte start van een grootschalige inzet van IPv6 door belangrijke spelers in de Internetindustrie. Dit zou het moment kunnen zijn dat Internet definitief overgaat op IPv6 en verlost is van de beperkingen die de schaarse IPv4-resources met zich meebrengen.

Het evenement in het Science Park, waarvan de Universiteit van Amsterdam gastheer is, is onderdeel van een aantal wereldwijde evenementen die zich op dezelfde dag afspelen. Alle Internet-stakeholders worden aangemoedigd om het evenement bij te wonen. Tevens zal er een IPv6-uitdaging plaatsvinden op die dag. De organisatie, bestaande uit UvA, Hogeschool van Amsterdam (HvA), SURFnet, RIPE NCC, AMS-IX, Internet Society (ISOC), Routz, NLnet, NLnetLabs, Stichting IPv6Nederland en IPv6 Taskforce, daagt de deelnemers uit om een origineel voorbeeld te bedenken van het gebruik van IPv6.