Advertising11.11.2010

WebAds bundelt krachten met AdRemedy


webads-bundelt-krachten-met-adremedy.jpg
webads-bundelt-krachten-met-adremedy.jpg

WebAds past haar organisatie aan. In de afgelopen jaren is WebAds buiten Nederland actief geworden in Italië, Groot-Brittannië en Spanje. De snelle groei van deze lokale kantoren vraagt om meer sturing en ondersteuning. WebAds creëert daarom een Europees hoofdkantoor, genaamd WebAds Europe, dat opereert vanuit Amsterdam en dat leiding zal geven aan de verdere groei en ontwikkeling van de bestaande en toekomstige Europese WebAds kantoren.

Op de Nederlandse markt bundelt WebAds vanaf 1 januari 2011 haar krachten met AdRemedy. Het bureau, dat verder gaat onder de naam WebAds NL, biedt vanaf dat moment een volledig productpakket voor interactive advertising bestaande uit Brand, Reach en Response oplossingen.

WebAds Europe zal onder leiding staan van Xavier Schijffelen (nu nog Managing Director van AdRemedy). Tjeerd Kooij legt de dagelijkse leiding van WebAds Nederland neer en wordt binnen WebAds EU Directeur Strategie en Business Development. Michel Burgerhof (nu nog Managing Director van AdSolutions) wordt Technical Director. Daarmee komen de drie oprichters van WebAds op Europese schaal weer samen in één bedrijf.

Xavier Schijffelen: “De formule van WebAds om lokale specialisten snel te laten groeien onder de WebAds brand werkt goed. Onze kantoren in Milaan, Londen en Madrid groeien sneller dan de markt en we zien mogelijkheden voor verdere groei. We gaan deze ontwikkeling vanuit WebAds EU nu nadrukkelijker aansturen en ondersteunen, met centrale diensten en productontwikkeling maar ook door uitwisseling van cases en ervaringen waardoor we succesvolle programma’s en producten snel in verschillende Europese landen kunnen inzetten.

Tjeerd Kooij: “Tot nu toe is onze Europese groei grotendeels organisch verlopen. Het is mooi om te zien dat onze aanpak werkt en we zien kansen voor verdere groei en inhoudelijke ontwikkeling in de landen waar we nu al actief zijn en in andere Europese markten. Daar wil ik graag mijn bijdrage aan leveren. Het betekent wel dat ik de dagelijkse leiding in Nederland opgeef. Maar dat is in vertrouwde handen.

Krachtenbundeling WebAds en AdRemedy

In Nederland heeft WebAds besloten tot een krachtenbundeling met AdRemedy. Een aantal jaren geleden werd AdRemedy vanuit WebAds opgezet om adverteerders te bedienen die snel een groot of specifiek bereik wilden opbouwen voor ROI doeleinden. AdRemedy deed grote ervaring op in het snel en gericht bereiken van een specifiek publiek en biedt bovendien het gehele spectrum aan response advertentievormen. WebAds is specialist in het behalen van merkdoelstellingen voor adverteerders en in het adviseren en ondersteunen van uitgevers bij het maximaliseren van hun online omzetdoelstellingen. Vanaf 1 januari 2011 gaan beide bureaus samen verder als WebAds NL onder leiding van Marita van Wijngaarden, nu nog Operations Director van WebAds.

Marita van Wijngaarden: “Deze huidige markt kenmerkt zich door vele kleine spelers die ieder vanuit hun eigen specialisme proberen geld te verdienen. Dat leidt tot enorme versnippering van het aanbod en inefficiëntie voor opdrachtgevers. De recente vraag uit de markt naar marktplaatsen of naar one stop shopping zijn indicaties voor een aanstaande consolidatieslag. Met de bundeling van WebAds en AdRemedy bieden we adverteerders en de mediabureaus het volledige portfolio voor Brand, Reach en Response oplossingen vanuit één team. We merken dat daaraan grote behoefte bestaat. Voor uitgevers biedt het samenvoegen van de specialismen van WebAds en AdRemedy een belangrijk voordeel omdat wij nu het volledige inventory beheer in onze hand kunnen nemen. Hierdoor zijn we nog beter in staat hen te adviseren en om de omzet te maximaliseren.