Nieuws08.09.2016

De DC Daily van 8 september 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, donderdag 8 september 2016.

Apple ging Twitteren. Of toch niet?

Ga je nu naar het Twitter-account van Apple, dan zie je geen tweets. En toch waren ze er wel, maar ze zijn weer verwijderd. Het verhaal daarachter blijft vooralsnog onbekend. De teller van het aantal volgers staat inmiddels wel boven de 500.000.

Een van de tweets van Apple die is verwijderd
Een van de tweets van Apple die is verwijderd

Noodzaak Europese copyrighthervorming

Vandaag oordeelde het Europees Hof van Justitie dat de website GeenStijl niet mocht linken naar uitgelekte Playboy foto’s van Britt Dekker. In de zaak zijn fundamentele vragen over de toepassing van auteursrechten online naar voren gekomen. Het is een uitspraak die veel vragen oproept, zo denkt ook Marietje Schaake, Europarlementariër D66.

Wanneer precies plaats een internetgebruiker links om er geld aan te verdienen? Wanneer weet iemand dat een link naar een pagina verwijst die het auteursrecht schendt? Deze uitspraak toont vooral aan dat we werk moeten maken van moderne copyrightwetgeving in Europa die aangepast is aan de digitale realiteit van nu.

Stuntman in een rolstoel doet een epic stunt

De Paralympics zijn gisteren met een feestelijke ceremonie geopend. Eén van de hoogtepunten was wel de stunt van stuntman Aaron ‘Wheelz’ Fotheringham. Wat hij kan met zijn rolstoel is bizar!

Underworld: Blood Wars

Na Underworld, Underworld: Evolution, Underworld: Rise of the Lycans en Underworld: Awakening is het nu tijd voor Underworld: Blood Wars.

De strijd tussen de Lycans en de Vampieren is nog niet voorbij. Selene (Kate Beckinsale) is weer terug in een wereld vol vijanden. Ze probeert de eeuwige oorlog tussen de Lycan clan en de vampieren die haar verraden hebben te stoppen. Vanaf 1 december in de bioscoop.

Verbod op gebruik Galaxy Note 7

Een aantal vliegtuigmaatschappijen uit Australië, Qantas, Jetstar en Virgin Australia hebben aangeven dat passagiers tijdens een vlucht niet langer hun Samsung Galaxy Note 7 kunnen gebruiken of opladen. “We are requesting that passengers who own them do not switch on or charge them in flight,” zo is tegenover Reuters bekendgemaakt. De reden hiervan is natuurlijk al bekend.

sgn7-1440-3
sgn7-1440-3

Eerste triple launch achtbaan van Nederland: Gold Rush!

In het voorjaar van 2017 opent Attractie- & Vakantiepark Slagharen de eerste triple launch achtbaan van Nederland: Gold Rush. Deze nieuwe achtbaan brengt bezoekers van 0 naar 90 kilometer per uur in drie lanceringen en gaat twee keer over de kop. Gold Rush is de vervanger van de iconische achtbaan Thunder Loop die begin oktober uit het park verdwijnt.

achtbaan_door_diveloop-klein_1
achtbaan_door_diveloop-klein_1