Nieuws08.11.2016

De DC Daily van 8 november 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, dinsdag 8 november 2016.

Prins Harry bevestigt relatie en valt media aan

Het hoge woord is eruit: ja, Prins Harry heeft verkering met Megan Markle uit Suits. Maar hij is niet blij met hoe de media zijn nieuwe vriendin en haar vrienden en familie heeft belaagd en is met een – voor de Britse royals vrij ongebruikelijk – vernietigend statement gekomen. Hier kun je het hele statement lezen.

Samsung maakt excuses

Samsung heeft de afgelopen tijd flink onder vuur gelegen door alle heisa rondom het vlaggenschip de Galaxy Note 7. Vandaag maakt de Koreaanse techgigant voor het eerst excuses. Dat doen ze met een pagina grote advertentie in The Wall Street Journal, The New York Times en The Washington Post.

Afkicken van suiker doe je in Amsterdam

Vandaag is in Amsterdam een tijdelijke afkickkliniek voor suiker geopend. Het Diabetes Fonds wil met dit initiatief mensen bewust maken hoeveel suiker we in Nederland iedere dag binnenkrijgen en wat dat met ons lichaam doet.

suiker-afkicken
suiker-afkicken

500-drone lichtshow breekt records

Intel had het oude record (100) al, maar wilde het nieuwe record voor synchroon-dronen op een heel ander niveau hebben en heeft daarom een animatie gemaakt met 500 ‘Shooting Star’-drones, die specifiek gemaakt zijn voor lichtshows. Het resultaat? Indrukwekkend. Heel indrukwekkend. Zeker als je bedenkt dat er maar één piloot nodig is voor dit resultaat.

‘Pure White’ iPhone op komst?

Het is een gerucht, een gerucht met (volgens Google Translate) ‘lage geloofwaardigheid’, maar Japanse Mac website macotakara.jp heeft bronnen die vertellen dat er een nieuwe kleur iPhone aan zit te komen voordat we de iPhone 8 gaan zien. Klinkt aanlokkelijk, maar we denken zelf dat als er al een fris nieuw kleurtje komt, dat pas volgend jaar zal zijn.

iphone-pure-white
iphone-pure-white