Nieuws07.11.2016

De DC Daily van 7 november 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, maandag 7 november 2016.

Kandidaten Wie is de Mol 2017 morgen bekend

Op de website van Wie is de Mol is inmiddels het aftellen begonnen. Morgen om 10.30 uur worden de kandidaten bekend gemaakt. Voor nu zie je schimmen in het bos en heb je nog geen flauw idee. Wat zou er van onze voorspelling kloppen?

Amerika krijgt nieuwe Big Mac’s: Mac Jr. & Grand Mac

Het is voorlopig alleen voor een nader te bepalen periode, maar in Amerika krijgt men er begin 2017 twee nieuwe Big Mac’s bij. Een kleinere en grotere variant, respectievelijk de Mac Jr. en de Grand Mac.

bigmacs
bigmacs

Pokémonpaal Kijkduin geveild voor 3.000 euro

De beroemde Pokémonpaal uit Kijkduin is geveild. De opbrengst: maar liefst 3.000 euro. Een Haagse ondernemer ging ermee door. Het is niet bekend wat er nu met de paal gaat gebeuren.

\u00a9 denhaagfm.nl
© denhaagfm.nl

Vloeistoffen en laptops blijven in de tas

Schiphol en KLM testen nieuwe 3D-scans voor handbagage op de luchthaven. Passagiers mogen daarbij hun vloeistoffen en laptop in de tas laten. De proef staat onder toezicht van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid.

De scan beschikt over software waarmee de securitymedewerker de inhoud van de handbagage 360 graden kan bekijken en op een scherm kan draaien voor inspectie op verboden voorwerpen.

De proef vindt plaats op twee plaatsen in Vertrekhal 3 en in het transferfilter E/F voor overstappende passagiers. Zij moeten nog wel hun vloeistoffen en gels in een doorzichtig zakje doen, met daarin verpakkingen van maximaal 100 ml.

schiphol-clearscanfoto2
schiphol-clearscanfoto2

De Braboneger verkaast

In De Braboneger verkaast?! duikt Steven Brunswijk, bekend als de Braboneger op YouTube, in typisch blanke gebruiken en gewoonten. Met zijn twee matties Dennis en Djordhy, die ervoor zorgen dat hij niet teveel verkaast, doet hij die dingen die een Surinamer nooit zou doen. Het programma is vanaf maandag 14 november te zien AVROTROS.