Nieuws08.03.2016

De DC Daily van 8 maart 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 8 maart 2016.

Tieners gebruiken voor het eerst in hun leven Windows 95

Wat gebeurt er als zestienjarige een Dell computer met Windows 95 onder hun neus geschoven krijgen? Er worden termen geroepen als ‘prehistorisch’ en ‘ver voor mijn tijd’. En tsja, dat is natuurlijk ook zo. Toen deze Windows 95 uitkwam, waren deze tieners nog niet eens geboren. Bekijk de hilarische video hier!

windows-95
windows-95

Studenten laten het afweten tijdens #NKtreinreizen

Ruim 27.000 studenten hadden zich aangemeld bij het Facebook-event NK treinreizen tijdens de spits. De actie zou om 7.30 uur van start gaan, maar het was niet drukker dan normaal op de stations. Misschien was het voor de studenten toch net wat te vroeg en er reed ook een aantal treinen niet door storingen. Op het event op Facebook is de tijd aangepast naar 17.00 uur. Zouden de studenten in de avondspits dan alsnog actie gaan voeren?

Check it before it’s removed

Pink Ribbon in Duitsland wil dat vrouwen beginnen met regelmatige controle van hun borsten om het bewustzijn van borstkanker te verhogen. Daarom hebben ze de site Checkitbeforeitsremoved.com gemaakt. Daar staan instructies op hoe je zelf je borsten kunt controleren.

Schermafbeelding 2016-03-08 om 15.36.37
Schermafbeelding 2016-03-08 om 15.36.37

Fotobomb bij Donald Trump

Twee sneaky dudes zaten achter Donald Trump terwijl de presidentskandidaat sprak over de campagne in Orlando. Twee sneaky dudes wisten een plekje achter Trump te bemachtigen. Eerst wilden ze zeker weten dat ze goed in beeld waren, daarom zaten ze constant op hun telefoon. Toen het juiste moment daar was, besloten de jongens elkaar te voeren en selfies te nemen met Trump op de achtergrond. Dit is nog eens prachtige tv!

donald-trump-feed-me
donald-trump-feed-me

Ontroerend filmpje over kindhuwelijken van Unicef

We staan er niet iedere dag bij stil, maar jaarlijks trouwen er 15 miljoen kinderen. Unicef maakte er een ontroerend filmpje van. Het is bizar om over na te denken dat er 15 miljoen kinderen trouwen voordat ze 18 zijn en in héél veel gevallen is dit natuurlijk tegen hun wil in. Check de video hieronder.

Nederlander kijkt gemiddeld een uur per dag Netflix

We kunnen niet meer zonder Netflix en dat blijkt wel uit het feit dat we gemiddeld een uur per dag films of series kijken via de video-on-demand-service. Aan het eind van 2015 waren er 1,3 miljoen Nederlandse huishoudens met een Netflix-abonnement.

netflix-uur-per-dag
netflix-uur-per-dag

Kim heeft weer aandacht nodig

En Kim Kardashian heeft nog een naaktfoto gedeeld. Ze plaatst de foto nog geen 24 uur later na een online oorlog met andere celebrities.

Schermafbeelding 2016-03-08 om 16.24.05
Schermafbeelding 2016-03-08 om 16.24.05