Nieuws27.05.2016

De DC Daily van 27 mei 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 27 mei 2016.

Via een 800 meter lange touwladder naar school

Ouders maken zich hier nogal snel zorgen wanneer hun kinderen zelf te voet of met de fiets naar school gaan. Maar als je ziet wat de kinderen uit het Chinese dorp Atuler moeten doen om bij school te komen valt het wel mee. Lees hier meer en bekijk de fotoserie.

<em>Foto: Feature China \/ Barcroft Images<\/em><em><\/em>
Foto: Feature China / Barcroft Images

Sprakeloos door Chinese racistische reclame

Deze reclame gaat viral vanwege enorme verontwaardiging. Het is een Chinese reclame voor wasmiddel die wel op een hele vreemde manier gepromoot wordt. Een donkere man wordt in de wasmachine gestopt en komt er als blanke Chinese man weer uit. Bekijk de reclame hier.

chinese-reclame-racistisch
chinese-reclame-racistisch

Helft Franse pompen zonder benzine

Misschien heb je het afgelopen week wel meegekregen: het gaat niet goed bij de Franse benzinestations. Bij meer dan de helft van de Franse pompen is geen brandstof meer te krijgen. De tekorten zijn het gevolg van acties bij Franse olieraffinaderijen. De brandstoftekorten zijn het grootst bij Parijs en Nantes. 90 procent van de stations heeft daar geen brandstof meer. Tip van de ANWB: neem een volle jerrycan mee en tank bij iedere mogelijkheid.

benzine-frankrijk
benzine-frankrijk

Komt er een verbod voor smartphones op de fiets?

Minister Schultz wil onderzoeken of er een verbod op smartphones op de fiets kan worden ingesteld. Door het gebruik van smartphones op de fiets gebeuren er namelijk jaarlijks heel wat ongelukken, soms met dodelijke gevolgen.

smartphone-fiets
smartphone-fiets

Zoveel Airbnb’s zijn er in Nederland

Nederlanders hebben 25.742 kamers en appartementen op Airbnb staan. Zeven op de tien aangeboden Airbnb’s is een volledige woning of appartement. Verder worden er 7.406 kamers en 237 gedeelde kamers aangeboden. 50 procent van alle Nederlandse Airbnb’s is gevestigd in Amsterdam.

airnbn-nederland
airnbn-nederland

Is Sorry van Justin Bieber plagiaat?

Justin Bieber wordt beschuldigd van plagiaat. Artiest Casey Dienel (White Hinterland) beweert dat Bieber een sample van haar nummer Ring The Bell heeft gestolen. Luister en oordeel zelf. Ik moet zeggen dat ik me wel kan vinden in de beschuldiging van Hinterland. De sample lijkt er heel erg op!