Nieuws22.02.2017

De DC Daily van 22 februari 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, woensdag 22 februari 2017.

Morgen windkracht 11?

Het is nog net geen code rood. Maar morgen gaat het wel heel hard waaien. Mogelijk zelfs windkracht 11, goed voor windstoten van zo’n 110-130 km/uur. De piek valt overigens tijdens de avondspits, dus zorg morgen dat je op tijd richting huis kan, want dat wordt weer file.

storm
storm

Pizza Hawaii-ai-ai

Als je heel wat te zeggen zou hebben, zou je dan gewoon dingen gaan verbieden die je zelf vreselijk vindt? Ja, in elk geval als je president van IJsland bent. Hij vertelde bij een bezoek aan een school dat hij het liefste zou zorgen dat niemand meer ananas op pizza zou mogen doen, omdat hij daar ‘fundamenteel tegenstander’ van is. Dat leverde natuurlijk veel controverse op en voordat je #teamhawaii kon zeggen stond social media vol er mee.

Hij gebruikte de ophef die na de uitspraak ontstond om nog even een sneer richting bepaalde iemanden te maken: “Ik heb niet de macht om dat te verbieden. Daar ben ik blij mee. Presidenten horen geen absolute macht te hebben. In zo’n land zou ik niet willen leven.” Held.

<em>Foto: Oran Tantapakul<\/em><em><\/em>
Foto: Oran Tantapakul

Ransomware-aanvallen wereldwijd verdubbeld

In de tweede helft van 2016 zijn het aantal ransomware-aanvallen wereldwijd verdubbeld. Van alle geverifieerde malware-incidenten wereldwijd, is het percentage ransomware-aanvallen toegenomen van 5,5 procent tot 10,5 procent. Zo blijkt uit cijfers van het Check Point. De meest voorkomende varianten die zijn gevonden, zijn:

  • 1. Locky (41 procent)
  • 2. Cryptowall (27 procent)
  • 3. Cerber (23 procent)
map
map

DC Deals: The Complete Game Design & Developer Bundle

De deal van de week! Deze Game Design & Developer Bundle krijg je al voor een flinke korting (-93%). En met de code LEARN50 (in te voeren bij de checkout) krijg je nog eens 50% extra korting. Dat geeft je alle tools en kennis om de volgende iOS-hit te maken.

dev
dev

Een nieuwe ‘Tales from the crypt’ serie

TNT heeft de eerste trailer uitgebracht van M. Night Shyamalan’s Tales from the Crypt. Een remake van de serie die faam maakte tussen 1989 en 1996. Hoewel de trailer geen nieuwe of extra informatie laat zien, geeft het fans wel een idee wat ze kunnen verwachten.