Nieuws02.12.2015

De DC Daily van 2 december 2015


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 2 december 2015.

Nog nooit stapten zoveel Android gebruikers over op een iPhone

Dat de meeste nieuwe iPhone gebruikers eerst een Android smartphone hadden is natuurlijk niet zo gek. Android heeft immers een marktaandeel van ruim 75%. Toch blijkt uit een recent Amerikaans onderzoek dat dit jaar nog nooit zoveel Android gebruikers naar een iPhone overstapten dan ooit tevoren.

Android-gebruikers stappen over
Android-gebruikers stappen over

Jumbo online de meest besproken supermarkt van 2015

Van alle Nederlandse supermarkten is Jumbo online de meest besproken supermarkt van 2015, zo blijkt uit een onderzoek van Buzzcapture. Ook op de belangrijkste nieuwssites en social media wordt Jumbo vaker genoemd dan alle andere concurrenten.

Totaal zijn vanaf 1 januari 2015 bijna 800.000 berichten gevonden op online en social media. Hierbij werd Jumbo in 265.000 berichten genoemd (34 procent van het totaal) en Albert Heijn in 259.000 berichten (33 procent).

Online Jumbo buzzzz
Online Jumbo buzzzz

Hoverboard in de fik

Een man in Alabama maakte een filmpje van zijn hoverboard die in vlammen opgaat. Hij zei dat hij spontaan in de fik vloog terwijl hij erop aan het rijden was. Hij had het hoverboard pas drie dagen en hij vertelt dat het leek alsof het hoverboard ontplofte.

‘Gewonde’ sterren in campagne huiselijk geweld

Miley Cyrus, Madonna, Emma Watson en Kim Kardashian gewond? Nee, de Amerikaanse photoshopmeester Alexandro Palombo heeft deze vrouwen zo bewerkt dat het lijkt alsof ze slachtoffer zijn van huiselijk geweld. Hij wil aandacht vragen voor slachtoffers van geestelijke en fysieke mishandeling.

Stop violence
Stop violence

Max Zuckerberg populair op Facebook

Gisteren werd bekend dat de dochter van Max Zuckerberg is geboren. Gezien de invloed van papa Mark is baby Max zo ongeveer net zo bekend als Beyonce’s Blue Ivy en North van Kim en Kanye. Op Facebook is baby Max in ieder geval nu al een grootheid, gezien het aantal pagina’s, community’s, profielen en groepen er voor de kleine aangemaakt zijn!

Max Zuckerberg op Facebook
Max Zuckerberg op Facebook

iOS-app NPO vernieuwd

De app van de NPO is nog altijd een van de meest geïnstalleerde apps op Nederlandse Apple apparaten. De app is nu vernieuwd: zowel het ontwerp als de gebruikskant is flink verbeterd. Enkele verbeteringen zijn:

– compleet nieuw design
– fragmenten bekijken en delen
– themakanalen live beschikbaar
– live videofeed bij radiokanalen
– korte previews van nieuwe en aankomende afleveringen en programma’s

NPO-bestuurder Henk Hagoort: “De NPO-app wordt al jaren door miljoenen Nederlanders gebruikt om de uitzendingen van de publieke omroep terug te kijken. Op basis van feedback van onze gebruikers hebben we de app opnieuw aangepakt.”

NPO app voor iOS vernieuwd
NPO app voor iOS vernieuwd