Nieuws01.12.2015

De DC Daily van 1 december 2015


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 1 december 2015.

CEO van WhatsApp verkoopt aandelen Facebook voor 274 miljoen

De CEO van WhatsApp Jan Koum heeft 2,5 miljoen Facebook-aandelen verkocht voor 274 miljoen dollar. Omgerekend is dat ruim 250 miljoen euro. In totaal heeft Koum nu nog 7 miljard euro aan aandelen in het bedrijf van Mark Zuckerberg. Koum verkocht ‘zijn’ WhatsApp in 2014 voor ongeveer 18 miljard euro aan Facebook, een verkoop waardoor hij in één keer miljardair werd.

WhatsApp verkoopt aandelen Facebook
WhatsApp verkoopt aandelen Facebook

Galaxy S6 Edge brengt Samsung terug aan de top

Samsung is volgens de Nederlandse vakpers door de Galaxy S6 Edge terug aan de top. De smartphone met het opvallende afgeronde beeldscherm is door Nederlandse techjournalisten met overmacht verkozen tot beste product van 2015. De Samsung Gear VR-bril, een virtual reality gadget, behaalde tijdens de jaarlijkse BesteProductAwards de zilveren award, Googles Chromecast de bronzen. De prijs voor het beste merk viel in handen van softwaregigant Microsoft, die plots weer de lieveling is van de experts.

De Galaxy S6 Edge
De Galaxy S6 Edge

Katja Schuurman doneert één miljoen condooms aan dance4life

Katja Schuurman is vanaf vandaag ambassadeur van Wingman Condoms. Ze trapt haar kersverse rol direct goed af door op Wereld Aids Dag condooms te delen met jongeren over de hele wereld. De presentatrice doneerde vandaag namens Wingman één miljoen condooms aan dance4life. Deze stichting ontving de eerste 5.000 exemplaren vandaag uit handen van Schuurman. Als ambassadeur ziet ze het als haar taak om condoomgebruik als veilig én gemakkelijk op de kaart te zetten. “Ik wil bijdragen aan een gezonde dosis veilige seks.

DutchCowboys op de radio!

Radio 2 vroeg ons naar de trends op gebied van kerstcadeau’s, naar wat Cyber Monday nu precies is en wat de verschillen zijn tussen mannen en vrouwen als het gaat om cadeautjes kopen. Je kunt het fragment hier terug luisteren!

Populaire sinterklaascadeau`s
Populaire sinterklaascadeau`s

PSY is back!

De maker van de YouTube-hit (goed voor een kleine 3 miljard views!!) is terug. Of hij zijn eigen record gaat verbreken dat valt te betwijfelen, maar zijn nieuwe ‘hit’ Daddy is op dit moment alweer goed voor bijna 6 miljoen views.

BREAKING: Coolblue is verkocht aan een grote buitenlandse speler. Waarvan de CEO een lange witte baard heeft en vaak een rode muts draagt!