Nieuws18.05.2016

De DC Daily van 18 mei 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 18 mei 2016.

Popmuziek maakt werknemers blijer en productiever

Het horen van popmuziek tijdens werk maakt werknemers blijer én productiever. Zo blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Neurensics door middel van hersenscans (MRI).

pop-music-mri
pop-music-mri

Christina Aguilera imiteert popsterren

Herinner je je het filmpje nog waarin Ariana Grande verschillende zangeressen imiteert? Collega popster Christina Aguilera kan er ook wat van! In The Ellen DeGeneres Show liet ze zien dat ze feilloos popsterren kan imiteren.

christina-aguilera
christina-aguilera

21 mei: Grootste FIFA16 toernooi van de Benelux

Op zaterdag 21 mei is het zover, dan is het grootste FIFA16 event van de Benelux; het finaletoernooi van de FIFA School Cup 2016. Tijdens de voorrondes, die zijn gehouden bij MBO scholen door heel het land, hebben 88 van de ruim 1.000 deelnemende ICT studenten zich voor de finale in Amsterdam gekwalificeerd. Wie wordt de grote winnaar en gaat naar huis met de hoofdprijs?

Tijdens het toernooi verzorgt Koen Weijland een masterclass. Koen is beter bekend als Koning FIFA, de nummer 1 FIFA-speler van de wereld en meervoudig Nederlands kampioen.

messi
messi

Drone legt vast hoe mooi Nederland is

Nederland is mooi, dat zagen we al eerder op deze foto’s. Maar nu is er weer een mooie drone-video gemaakt. Roy van Beest en Wim van der Burgh laten ons genieten van de bloemenvelden in Lisse, de molens in Kinderdijk, de windmolens in Lelystad en de Detalwerken in Zeeland. Check de video hieronder, het resultaat is prachtig!

Gaat hagelslag eindelijk de grens over?

Wist je dat wij Nederlanders maar liefst 750.000 sneetjes brood met hagelslag per jaar eten? Moet je nagaan dat in Amerika hagelslag helemaal niet bekend is. Doodzonde! Dit vonden ook Lennart de Jong en Robbert Vos. Daarom hebben ze onlangs het Kickstarter-project Hagelswag gelanceerd. Lees hier meer over hun project.

hagelswag-gaat-de-wereld-over
hagelswag-gaat-de-wereld-over

Bizar: deze man plankt 8 uur lang aan een stuk

We weten allemaal hoe vermoeiend planken is. Misschien houd je het tien minuten vol, maar dan is het ook afgelopen. Maar deze Chinese Mao Weidong laat zien dat planken blijkbaar een piece of cake is, want hij plankte maar liefst 8 uur aan een stuk. Lees hier meer over het wereld record.