Nieuws15.06.2016

De DC Daily van 15 juni 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 15 juni 2016.

Wordt Nutella de volgende Android-smaak?

Over enkele weken zullen we eindelijk weten wat Android N precies is. Na KitKat zou het niet de eerste keer zijn dat Google het Android OS aan een daadwerkelijk (zoet) product koppelt.

android-n
android-n

Cool: miniatuur Volkswagen Beetle van LEGO

LEGO is terug met een set voor vintage autoliefhebbers: de Type 1 Volkswagen Beetle. Het resultaat? Een super gedetailleerd exemplaar van de klassieke jaren ’60 versie. Kijk hier voor meer foto’s!

lego-creator-type-1-volkswagen-01
lego-creator-type-1-volkswagen-01

Meer dan de helft haalt nieuws van social media

Meer dan de helft van de internetgebruikers haalt hun nieuws van sociale media, zoals Facebook en Twitter. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Reuters Insitute for the Study of Journalism. Het onderzoek werd uitgevoerd in 26 landen. Met name Facebook speelt een grote rol. 44 procent geeft aan Facebook te gebruiken als nieuwsbron, gevolgd door YouTube (19 procent) en Twitter (10 procent).

social-media-2
social-media-2

Vaderdag-stickers op Facebook

Aanstaande zondag 19 juni is het Vaderdag en speciaal daarvoor heeft Facebook Vaderdag-stickers gemaakt. Volgens Facebook worden de stickers vanaf 17 juni beschikbaar gemaakt. Met Moederdag maakte Facebook al een speciale bloem als likebutton.

vaderdag-stickers
vaderdag-stickers

Eerste live Q&A ooit op Facebook

Facebook CEO Mark Zuckerberg heeft de eerste Live Video Q&A op Facebook gehouden. De gekste vragen komen voorbij, maar het wordt pas echt leuk als komiek Jerry Seinfeld aanhaakt!