Nieuws12.05.2016

De DC Daily van 12 mei 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 12 mei 2016.

YouTube krijgt eigen chatdienst

YouTube gaat een eigen chatdienst toevoegen aan de iOS- en Android-apps. Hierdoor moet het makkelijker worden om video’s te delen met je vrienden. De functie is momenteel alleen nog beschikbaar voor een klein aantal gebruikers. Je kunt er ook emoji’s naar elkaar sturen.

youtube-chatdienst
youtube-chatdienst

Topgear 2.0

In juli vorig jaar werd bekend dat Amazon het legendarische Topgear-trio Clarkson, May en Hammond had weten te strikken. De eerste aflevering konden we in 2016 verwachten, en na de zomer lijkt het zover te zijn. Voorlopig wel alleen via Amazon Prime.

Lightproducten helpen niet tegen overgewicht

Uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat het drinken van lightfrisdrank en het eten van lightproducten niet bijdraagt aan het terugdringen van overgewicht. Op lange termijn werkt het juist een overconsumptie van caloriearme producten in de hand. Mensen eten meer chips als ze overstappen op een lightvariant. Ook als ze dit al een jaar doen, eten ze meer dan dat ze van ‘normale’ chips zouden eten.

lightproducten
lightproducten

De eindexamens zijn vandaag begonnen

Scholieren van de havo en het vwo begonnen vandaag aan hun eindexamens. Om 9.00 uur startten de havo-leerlingen met maatschappijwetenschappen en ’s middags hadden ze natuurkunde. Leerlingen van het vwo begonnen vanmiddag met het examen Nederlands. Het vmbo begint morgen met de examens.

eindexamens
eindexamens

Augmented reality-cover bij The New Yorker

Deze week komt het tijdschrift The New Yorker letterlijk tot leven dankzij een augmented reality-cover. Houd een tablet of een smartphone voor het blad met een augmented reality-app (zoals Layar of Uncovr) en er gebeurt iets heel gaafs! Check de video hieronder.

Dit zijn de mooiste taarten ooit

Sommige taarten zijn zo mooi dat het gewoon zonde is om ze op te eten. Neem een voorbeeld aan taarten van de Russische taartenbakker Olga. Zij maakt taarten die bijna lijken op spiegeltjes van marmer! Bekijk hier nog meer taarten van deze kunstenares!

toetjes-om-op-te-eten
toetjes-om-op-te-eten