Nieuws10.12.2015

De DC Daily van 10 december 2015


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 10 december 2015.

Vodafone klaagt KPN aan wegens machtsmisbruik

Vodafone gaat KPN voor de rechter dagen omdat de rode provider van mening is dat de groene concurrent er verantwoordelijk voor is dat de landelijke introductie van de ‘alles-in-één’ dienst Vodafone Thuis (abonnementen voor TV, internet en telefonie) drie jaar vertraagd werd. Volgens Vodafone heeft de provider daardoor 115 miljoen schade geleden. Die willen ze nu op KPN verhalen.

vf-thuis-1440
vf-thuis-1440

Review Roulette

Deze week lanceren de VEA en ACDN ‘Review Roulette’, een online platform waar jonge creatieve talenten hun ideeën kunnen laten reviewen met topcreatieven van toonaangevende bureaus. De online reviews geven talenten de kans te leren van ‘the best in the business’ die het doorgaans te druk hebben om voor de klas te staan.

De reviews zijn 1-op-1 en niet openbaar, wat het makkelijker maakt om scherpe feedback te geven en ontvangen. Anders dan het beoordelen van portfoliowerk, is Review Roulette bedoeld om ideeën aan te scherpen en talenten te ontwikkelen.

Review Roulette logo
Review Roulette logo

iPhone 6S verkoopt stuk minder goed dan iPhone 6

Volgens het onderzoeksbureau Kantar World Panel is de verkoop van iPhones in de maanden augustus, september en oktober bijna 25 procent lager dan een jaar geleden, toen de iPhone 6 gelanceerd werd. Toch zijn de iPhone 6S en 6S Plus samen goed voor 35,2 procent van alle iPhone-verkopen in die drie maanden.

Iphone
Iphone

Cartoon Network lanceert nieuw platform

Cartoon Network, de TV-zender voor de beste cartoons, lanceert op 4 februari 2016 Cartoon Network Anything, een nieuwe digitale service voor mobiele apparaten. Daarmee kunnen fans de beste content altijd en overal bekijken. De Nederlandstalige app zal gratis te downloaden zijn via de App Store en Google Play.

Cartoon Network Anything is de thuisbasis voor een groeiende en continu veranderende selectie van games, activiteiten, trivia en video’s, die elk 10 tot 15 seconden duren.

anything
anything

3FM-dj Giel kapt optreden Mainstreet af

Vanochtend heeft Giel Beelen een live-optreden van de Nederlandse boyband Mainstreet afgekapt. De jongens waren bezig met een mash-up van populaire platen uit 2015, maar Giel vond dat de leden van de groep ontzettend vals zongen. Tegen NOS zegt hij achteraf dat hij er wel spijt van heeft en dat hij het anders had moeten aanpakken.

Het leukste woord van Duckstad

Het blad Donald Duck is op zoek naar het leukste woord van Duckstad. Via de site kunnen lezers uit tien woorden kiezen: miezerig, stoethaspel, schobbejak, bosschage, verfomfaaien, bakkeleien, kloffie, schorriemorrie, lariekoek en Verweggistan. Welke vind jij het leukst?