Verberg bepaalde personen met Google Foto's

Verberg bepaalde personen met Google Foto's

Vorig artikel Volgend artikel

Soms maak je wel eens foto's met mensen erop die je helemaal niet wil zien. Je ex bijvoorbeeld. Goed nieuws: vanaf nu kun je deze foto's filteren in Google Foto's! Tot nu toe is dit alleen mogelijk in de Android-app.

Met de nieuwste versie van Google Foto's op Android kun je foto's van bepaalde mensen verbergen, zodat je ze niet meer tegenkomt in overzichten wanneer je door je foto's bladert. Om het verbergen van bepaalde personen mogelijk te maken, maakt Google gebruik van gezichtsherkenningtechniek.

Hoe verberg je mensen in Google Foto's?

Dit doe je door op het vergrootglas op het scherm te drukken. Daarna houd je de foto iets langer ingedrukt, waarna de mogelijkheid verschijnt om meerdere foto's te selecteren. Vervolgens selecteer je alle foto's met de mensen die je niet meer voorbij wil zien komen en druk je op verbergen.

Natuurlijk kun je de actie ook ongedaan maken, voor het geval dat je de foto's toch nog terug wil halen. Om dit te doen, tap je op het zoekveld aan de bovenkant en selecteer je de eerste optie. Vanuit dit menu kun je op dezelfde manier foto's selecteren die je toch weer wil zien.

Binnenkort komt deze update ook naar iOS en naar de webversie van Google Foto's.

Bron foto: Fotolia.com / LuckyImages

Meer content

Tedje van Gils

Tedje is blogger voor Stylecowboys, Dutchcowboys en Travelvalley. Verder is ze tekstschrijver bij Red Banana. Ze is film- en serieverslaafd en houdt van...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies