Explosieve groei kortingssites

In navolging van de Britse en Amerikaanse markt, en in tweede instantie Frankrijk en Duitsland, is in Nederland het aantal kortingsites nu ook explosief gestegen. Twee jaar geleden waren kortingssites nog op een hand te tellen, nu zijn er in Nederland ruim honderd kleinere websites en een paar grote spelers. Voorbeelden van deze laatste groep zijn Actiecode.nl, de initiatieven Vanvoordeel.nl (RTL Nederland), Sbs6voordeel en het vorige week gelanceerde Kortingscode.nl. Hiervoor werd in 2009 maarliefst €45.000 betaald. Een hoge prijs voor een Nederlands domein.

Met de opkomst van de kortingssites groeit ook het aanbod van codes en de bewustwording bij de  consument dat online aankopen met extra  korting gedaan kunnen worden. Een goede indicator om deze groei  weer te geven zijn de Google trends van de belangrijkste zoekwoorden: ‘kortingscode en actiecode’. In 2 jaar zijn deze termen fors in volume toegenomen.

Waarbij de mainstream partijen de TV gebruiken om de websites kracht bij te zetten zijn het de online marketing partijen die voornamelijk Google en Social Media inzetten om groei en bekendheid te verwerven. Zo heeft een website als Actiecode.nl meer dan 15.000 fans op Hyves en meer dan 8.000 fans op Facebook.

In Groot Brittannië zijn de duizenden ‘voucherwebsites’ al behoorlijk mainstream geworden en zijn het voornamelijk de Affiliate netwerken die hiervan profiteren, zo zijn kortingscode websites in de Britse affiliate markt  verantwoordelijk voor 25 - 30% van de totale omzet in 2009. Of dit in Nederland ook zo snel zal gaan valt nog te bezien. De kortingscode's bieden online adverteerders en webshops een unieke kans hun crm programma's te activeren en hun klanten beter begrijpen waardoor het aanbod steeds relevanter kan worden gemaakt.

Reacties (27)

 • Als je paar duizend bezoekers per dag hebt, kun jij goed verdienen met een kortingswebsite. mbv de affiliate

  Do 22 apr 2010, 10:25 [reply]

 • Heeft iemand toevallige een lijst van die 100+ kortingssites?

  Do 22 apr 2010, 13:05 [reply]

 • Ik zie links naar kortingssites (Kortingscode.nl), een Cashbacksite (Sbs6voordeel.nl) en een Webshop met dagaanbiedingen (Vanvoordeel.nl).

  Lijkt me handig om deze als drie afzonderlijke groepen te zien aangezien ze "korting" anders opvatten.

  1. Kortingssitess publiceren kortingscodes van webwinkels en ontvangen affiliate commissie.

  2. Cashbacksites geven een gedeelte van hun affiliate commissie terug aan hun leden.

  3. Alle webshops hebben aanbiedingen (kortingen). Ik zou ze niet tot de kortingssites rekenen.

  Do 22 apr 2010, 13:15 [reply]

 • Wouter inderdaad, dat is een belangrijk verschil. Wij van Kortingscodeland.nl zijn als een van de eerste kortingscode websites ook volledig 'adverteerder-vriendelijk'. Kortingscodes worden namelijk niet pas na een geforceerde klik van de bezoeker getoond. Hierdoor betaalt de adverteerder dus ook niet automatisch elke keer commissie wanneer er iemand de kortingscode of actie wilt bekijken.

  Do 22 apr 2010, 23:48 [reply]

 • Actiepakker is sinds 2007 een van de eerste 'korting' websites van Nederland en ook wij gebruiken het 'klik hier voor de kortingscode' model niet.

  Uiteindelijk is het de adverteerder die kan meten in hoeverre een kortingscode(site) een toegevoegde waarde heeft voor zijn eigen business. Bijvoorbeeld: verlaat bezoeker x zijn winkelmandje en komt hij na 3 minuten terug via een kortingscode site ?

  Ik vermoed dat veel, vooral kleinere adverteerders dit waarschijnlijk nog niet goed (genoeg) doormeten om op daarna op basis van de eigen metrics beslissingen te kunnen nemen t.a.v. de inzet van kortingscodes ?

  Voor zover ik weet hebben recentelijk enkele grote A-merk adverteerders zoals Landal Greenparks, Sundio groep (Sunweb etc), Fonq, Pharos reizen van de Anwb, DressforLess en Belvilla hun policy tav kortingscode websites aangescherpt. (of wensen daar niet meer op vermeld te worden)

  De kortingscodehype in Nederland is nog jong, e.e.a. zal zich nog wel uitkristaliseren.

  Vr 30 apr 2010, 17:38 [reply]

 • Op 1 plek de beste kortingen, aanbiedingen en acties die op het internet te vinden zijn, speciaal voor jou geslecteerd. Dat is wat mensen zoeken. En niet alle kortingen op een hoop gegooid ...

  Funshoppen tegen de laagste prijzen doe je via kortingsmarktplaats.nl. Overzichtelijk, gemakkelijk en goedkoop!

  Vr 7 mei 2010, 12:00 [reply]

  • Maurick

  Persoonlijk vind ik kortingscode.nl een stuk beter dan kortingscodemarktplaats.nl zeker op het gebied van duidelijkheid. Kortingscode.nl is vele malen overzichtelijker.

  Di 1 jun 2010, 11:52 [reply]

 • Ben meer van de combinatie met cashback. Denk dat http://www.shopfish.nl langere adem hebben.

  Ma 19 jul 2010, 16:36 [reply]

 • Het grote voordeel voor beide sites is de enorme gratis exposure die ze verkrijgen door “gratis” de websites door de strot van de consument te drukken. Zo vaak mogelijk op radio en TV.. Je wordt er soms GEK van!

  Di 27 jul 2010, 14:40 [reply]

  • Jankor

  ja, kortingscode.nl is wel wat overzichtelijker, maar ik vind kortingscodes-online.com nog beter. Hier staan veel meer winkels op en is dus veel completer.

  Do 25 nov 2010, 14:53 [reply]

 • Wat vinden jullie van www.kortingisleuk.nl? Zij maken geen gebruik van kortingscodes, maar juist printbare bonnen. Denken jullie dat dit concept verouderd is (hoewel ze er volgens mij nog maar onlangs opgericht zijn). Ze hebben ook nog niet zo'n groot aanbod, waardoor ik het wel lekker overzichtelijk vind.

  Do 2 dec 2010, 15:02 [reply]

 • Volgens mij hoort http://www.actiepagina.nl ook wel in dit rijtje thuis.

  Wo 15 dec 2010, 19:53 [reply]

 • www.actiepagina.nl is inderdaad de eerste die met dit initiatief kwam in Nederland.

  Wo 26 jan 2011, 20:27 [reply]

 • @Jankor. Niet geheel correct wat je zegt. 'meer winkels en dus completer'. Onzin, je kan nog zoveel winkels opnemen, als er van die winkels geen kortingscodes geplaatst worden vindt de bezoeker niet wat hij zoekt. Dan liever een website met minder winkels, maar wel codes van die winkels. In die zin denk ik dat www.actiecode.nl en www.kortingscode.nl toch een stuk completer zijn dan kortingscodemarktplaats

  Di 22 mrt 2011, 22:06 [reply]

 • Kortingen zijn altijd mooi meegenomen. Voor iedereen, overal waar het kan. Waarom meer betalen als dat niet nodig is?
  Ik begrijp wel dat deze sites aan een boost bezig zijn, en waarom ook niet? :)
  De kortingscodes van www.actiecodekorting.be zijn ook prachtig! En ik maak er vaak gebruik van. Actiecodes voor fotoprints, voor reizen, vakanties, of zelfs electronica. Waarom niet? Zelf ben ik de grootste fan van de fotopagina's van www.actiecodekorting.be , namelijk http://www.actiecodekorting.be/Category/Fotoprint+Services . Deze heeft wat weg van www.fotokorting.be . Maar hoe je het ook draait of keert, kortingen zijn hip, en zullen het zeker nog een hele tijd blijven!

  Do 1 sep 2011, 19:25 [reply]

 • Als we dan toch het lijstje met kortingssites op aan het noemen zijn: www.topkortingscodes.nl kan ook aan dit lijstje toegevoegd worden. Ze zijn relatief nieuw, maar ze behoren tot de grootste kortingssite in Engeland: www.myvouchercodes.co.uk

  Vr 16 dec 2011, 15:38 [reply]

 • Het klopt dat er verschil is tussen kortingscodesites en cashbacksites, maar de keuze voor cashback is toch snel gemaakt.

  Voornamelijk omdat de kortingscodes van andere sites ook gewoon kunnen worden gebruikt op cashbacksites als, Kortingsplanet.nl.
  Dus eerst even een code zoeken en daarna gewoon met cashback je aankoop doen en dubbel voordeel scoren!

  Zo 19 feb 2012, 00:43 [reply]

 • Op deze site staan er een aantal op een rijtje. Ze zijn druk bezig met vernieuwen en er komen dagelijks nieuwe links bij. Ik gebruik deze zelf als startsite, erg handig.

  Di 6 mrt 2012, 10:57 [reply]

 • Wat een reacties bij dit artikel, zelfs 2 jaar na plaatsing nog... Ik vermoed dat sommigen hun eigen website stiekem proberen te promoten ;).

  Een website die ik nog niet in het rijtje heb zien staan maar die ik zelf gebruik is http://vouchercode.nl.. Wie weet dat hier iemand kortingen vind die hij ergens anders niet vind.

  Di 6 mrt 2012, 14:12 [reply]

 • Hallo Joke,

  Deze staat ook al op YulOOk!
  http://www.yulook.nl/voordeel.htm

  gr de Vries

  Di 6 mrt 2012, 16:27 [reply]

 • Korting en kortingscode sites zijn niet meer weg te denken in online Nederland. Langzamerhand is ook het besef van webshops groter geworden van de enorme kracht en potentie van kortingscodes!

  Vr 16 nov 2012, 15:06 [reply]

 • Een andere kortingscode site is http://www.kortingscodes.nl . Je vindt hier dagelijks nieuwe codes en tevens leuke acties van webwinkels.

  Za 17 nov 2012, 18:11 [reply]

 • Inderdaad Ray, erg handige website!

  Do 13 dec 2012, 19:30 [reply]

 • Cashback shopping is in nederland nog zeker niet zo aangeslagen als in Engeland. Grappig om te zien dat groots opgezette projecten als sbsvoordeel al weer verdwenen zijn. Wij http://www.shopfish.nl zijn nu denk ik al 3 jaar online en groeien rustig. Ik verwacht echter dat de komende 2 jaar het cashback shoppen ook langzaam in Nederland groter gaat worden!

  Do 27 dec 2012, 12:20 [reply]

  • Bob

  Ik woon zelf in Maastricht en bestel van zowel vouchercode.nl als Solden.be. Beide websites zijn naar mijn mening gemakkelijk in gebruik en hebben actuele codes.

  Wo 6 feb 2013, 14:12 [reply]

 • Grappig om dit artikel (weer eens) tegen te komen. De explosieve groei van kortingscode-websites is in (eind) 2012 / 2013 nog veel extremer geworden. De kortingssites worden met de dag verdubbeld lijkt wel. Ik denk dat het nu voor adverteerders zaak wordt om op te letten met welke kortingssites zij samenwerken want de kwaliteit loopt ook flink terug helaas.

  Waar ik in 2010 er nog zo'n 30 op kon noemen zijn het er nu denk ik zo'n 400 geworden. En ze doen allemaal hetzelfde... Zonde. Reden voor ons om in ieder geval binnenkort met de nieuwe website een ander pad te gaan bewandelen.

  Leuk om hierboven ook te lezen hoeveel "gebruikers/bezoekers" van websites een andere kortingssite adviseren...

  Gr,
  Tim
  Mijnkortingscode.nl

  Do 16 mei 2013, 09:42 [reply]

 • Best wel interessant artikel en overzicht van websites bij de reacties :-)

  In België is het aantal kortingwebsites nog niet zo extreem uitgebreid, maar dat is ook niet onlogisch gezien het e-commerce en affiliate toch nog steeds op een lager pitje draaien. Maar langzaamaan groeit dit dus zal dit ook met kortingswebsites het geval zijn.

  Met KortingKnaller.be willen we alvast een combi maken van klassieke kortingscode en reclamefolders, wat toch een bredere invalshoek voor de consument biedt op kortingen.

  Di 8 apr 2014, 00:53 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines