Media23.01.2009

Got Blog? Will Connect!


got-blog-will-connect.jpg
got-blog-will-connect.jpg

Vorige week gaf Kimengi een nieuwe release van f»dforward vrij, het op widgets gebaseerde aanbevelingsnetwerk voor weblogs. Belangrijkste vernieuwingen zijn meertaligheid, betere schaalbaarheid en verbeterde relevantie in aanbevelingen.

Eerst de relevantie .Deze heeft Kimengi bereikt door weblogteksten ook te gaan analyseren op inhoud.  Betekent dit dat ze afstappen van aanbevelingen op basis van lezers hun interesses? Mede-oprichter Lucien Burm:

Nee juist niet. We zagen wel dat er soms aparte aanbevelingen werden gedaan op basis van interesses, maar het was altijd een eerlijke weergave van wat mensen werkelijk interessant vonden. Nu kijken we eerst of artikelen tenminste een inhoudelijk verband hebben. Indien het geval, dan gaan we vervolgens kijken of een artikel mogelijk binnen de interesses van de lezers kan vallen.

De artikelen waarbij dat het geval is, die krijgen een hogere positie in de lijst met aanbevelingen.”. Related Articles 2.0? “Ja, voor een groot deel wel. Dit is duidelijk iets waarmee we ons onderscheiden van andere tools die ‘gerelateerde artikelen’ genereren. Het andere onderscheidende vermogen is dat je eenvoudig kunt gaan samenwerken met andere weblogs en zo je bereik kunt vergroten. Dus het is wel meer dan ‘related articles’ alleen. Het moet een netwerk worden.

Connect Your Blog!

De verbeteringen in schaalbaarheid en meertaligheid lijken bedoeld om een verwachte groei te faciliteren. Hoe is Kimengi van plan die groei werkelijkheid te maken? “Een van de kenmerken van f»dforward is dat je als blogger je lezer niet alleen aanbevelingen biedt voor je eigen weblog, maar je doet ook suggesties voor artikelen op weblogs die jij zelf graag leest of tot je vrienden mag rekenen. En omgekeerd doen zij weer suggesties voor artikelen bij jou.“, licht Lucien toe. “We zouden graag zien dat het f»dforward netwerk van weblogs langs die weg groeit. Dutchcowboys bezoekers met een eigen weblog die nu dit artikel lezen, kunnen nu ook gelijk een connectie maken met jullie. Jullie gaan vervolgens artikelen bij elkaar aanbevelen. Zo krijgen beide weblogs meer én meer geinteresseerde lezers.”

Om dit makkelijk maken heeft f»dforward de ‘Connect Your Blog’ dienst toegevoegd. Daarmee leg je in luttele seconden een relatie met een ander weblog. Als je nog geen f»dforward hebt voor je weblog, word je ook gelijk aangemeld en sturen we je de benodigde code om de widget op je weblog te installeren. Klik hieronder om jouw blog met Dutchcowboys te connecten .

» Link « Connect jouw weblog met Dutchcowboys

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.