Ampler Stout: 'Je gaat als een tierelier!'

Ampler Stout: 'Je gaat als een tierelier!'

Vorig artikel Volgend artikel

De Stout is het antwoord van Ampler Bikes op de vraag naar een moderne e-bike voor het woon-werkverkeer. De neutrale looks herbergen een krachtig en stoer innerlijk – de Stout is een snelle stadsfiets die in alle situaties betrouwbaar aanvoelt. Voor ons rijdt Céline de Clercq (gastblogger) een rondje op de stoere Stout.

Schermafbeelding 2020-12-14 om 14.17.45
Céline sjeest door de stad op de Ampler Stout.

Ampler Stout: 'Je gaat als een tierelier!'

Het model dat tijdelijk op de redactie van Dutchcowboys staat is de Stout in de kleur 'Pine Green'. Céline is positief over de e-bike: ,,Wat een fijne fiets! Je gaat met een druk op de knop als een tierelier!".

Over de looks is ze duidelijk. ,,Hij is comfortabel en lichtgewicht en een waar genot om naar te kijken en om te gebruiken!"

Céline is geen ervaren e-biker. Het automatisch fietsen is even wennen dus: ,,Wat me geruststelt is dat wanneer je stopt met trappen, je ‘versnelling’ ook stopt, dat voelt veilig. Hij stopt dus met gas bij geven als je stopt met trappen. Dat vind ik echt top!"

'Minder zicht, wel weer zin om te fietsen'

Een minpuntje is het achterlicht: ,,Slecht zichtbaar vind ik, kreeg er commentaar op onderweg. Mensen zagen mij minder goed. Helemaal als je het zadel wat lager zet. Dan vallen de lampjes bijna helemaal weg."

Ondanks het minder goed zichtbare achterlicht heeft Céline erg veel plezier van de fiets. ,,Het zadel zit heel fijn. Schakelen gaat makkelijk en echt gaaf zijn die retro ‘knoppen’. Hij gaat als een speer! Echt tof. Krijg zin om meer te fietsen enne ik weet waar ik voor kan gaan sparen."

De Ampler Stout is zo'n 2500 eruo.

Geconfigureerd voor een allround performance

De 10 versnellingen, de wijde banden, het hoge stuur en de volledige spatborden maken van Stout de favoriete e-bike van elke forens, de elektrische fiets neemt elke uitdaging zonder problemen aan. Stout weegt slechts 17,2 kilo, je kunt de fiets dus makkelijk de trap op en af dragen. De fiets heeft een actieradius van 70 km.

Gebouwd om alles mee te nemen, in alle omstandigheden

De bagagedrager kan met gemak je wekelijkse boodschappen dragen en de krachtige geïntegreerde verlichting set zorgt ervoor dat je ook in de duisternis perfect kunt zien. De Stout is uitgerust met Continental banden die je tegen lekrijden beschermen, perfect om op alle terreinen te kunnen rijden.

Schermafbeelding 2020-12-14 om 15.40.57
Idelae fiets voor wonwerkverkeer.
Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...