Video19.05.2014

YouTube wil videogame-streaming service Twitch voor $1 miljard overnemen


YouTube heeft een overeenkomst bereikt om Twitch, een populaire videogame-streaming dienst, over te nemen voor een bedrag van meer dan $1 miljard.

De deal, die bestaat uit enkel cash, zal naar verwachting op korte termijn worden aangekondigd, aldus de bronnen bekend met de plannen van YouTube. De overname zou de belangrijkste stap zijn in de geschiedenis van het videoplatform, dat door Google in 2006 werd overgenomen. Reacties vanuit YouTube en Twitch zijn er nog niet.

Het in San Francisco gebaseerde Twitch stelt gebruikers in staat tot het uploaden en kijken naar live gameplay videos die gestreamed kunnen worden van Xbox en PlayStation 4 consoles. Het bedrijf zegt meer dan 45 miljoen maandelijkse gebruikers te hebben, waarvan er meer dan 1 miljoen maandelijks videos uploaden.

youtube-wil-videogame-streaming-service-.jpg
youtube-wil-videogame-streaming-service-.jpg

Twitch is gelanceerd in juni 2011 door Justin Kan en Emmett Shear, mede-oprichters van Justin.tv, een van de eerste websites die het live streamen van user-generated-content ging hosten. Shear is momenteel CEO van Twitch. De startup had voorheen zo’n 35 miljoen dollar aan investeringen opgehaald.