Video07.11.2013

Real Video is de ‘new little black dress’


real-video-is-de-new-little-black-dress.jpg
real-video-is-de-new-little-black-dress.jpg

Video is in content-marketing al een tijdje wat men in de mode ‘het nieuwe zwart noemt‘. Stijlvol, alom gewaardeerd, goes with everything.

En de little black dress die elk merk nu zo langzamerhand in kast moet hebben – en in toenemende mate ook heeft – is authentieke echte video(campagnes). Campagnes staat tussen haakjes want campagnes moeten niet meer als campagnes voelen. PR en advertising zijn een geworden. Een campagne vertelt gewoon een verhaal.

Dit is het tijdperk van sharing,” zegt Daphne Plomp, marketing manager van Getty Images Benelux desgevraagd. “Wij zien een enorme toename in vraag naar ‘authentieke’ video via ons platform. Dat ontstaat onder de invloed van het 24/7 delen van beelden en video via social media. De uitdaging voor merken is dan ook om een authentieke en herkenbare visuele stijl te ontwikkelen om doelgroepen te raken en activeren.”

Echte campages van merken
De video die eruit ziet alsof je hem zelf hebt geschoten met je telefoon, met echte mensen, de videocampagne die iets bij je oproept en die deelbaar is omdat je je ermee vereenzelvigt, omdat je er echt om moet lachen of omdat je moest slikken. Het merk voelt even als je vriend, want je hebt dezelfde kijk op de wereld. Dat is het beeld van nu.

image0061

De trend komt voort uit het feit dat er meer beeld is dan ooit. Iedereen loopt de hele dag met camera’s rond met een steeds betere technische capaciteit en deelt dat beeld voortdurend. Dat is het type beeld dat ons netvlies pakt en het beeld dat merken professioneel streven neer te zetten.

Contest – Win een GoPro
De trend is authentiek beeld, intiemer dan ooit, minder gepoetst, mensen zoals ze echt zijn. Dit onder invloed van de camera overal.

Van alle camera’s gaat de GoPro hierin het verst – het creëert het meest authentieke en rauwste beeld denkbaar. Vandaar dat Getty Images die deze trend onderstreept, een GoPro Hero3 weggeeft aan degene die hieronder in de comments zet:

  1. Welke video hij of zij met de nieuw gewonnen GoPro zou maken , OF

  2. Welke campagnevideo in de trend van echte beelden je sterk vindt of jou persoonlijk heeft geraakt

Update 03-01-2014: Iets later dan gepland, maar in overleg met Getty Images is Oscar Schade aangewezen als winnaar. Congratz! En we zien de beelden graag tegemoet 😉