Video23.01.2010

Haïti: 360 graden


haiti-360-graden.jpg
haiti-360-graden.jpg

In het grootse aanbod van mobiele foto’s, video en meer burgerjournalistiek lijkt de ‘kick’ of ‘nieuwsimpressie’ af te nemen door dit enorme ongescreende media-aanbod. 3D, grotere schermen, interactieve Chitter.TV, streaming nieuws moet die aloude nieuwservaring weer terug gaan brengen in onze informatieoverladen maatschappij.

Nieuwstopper CNN biedt ons een 360 graden video met een unieke impressie van de ramp die Haïti heeft getroffen. Deze 360 graden video is interactief te bedienen door met de muis te bewegen of om te scrollen om in te zoomen. De video is opgenomen in de getroffen stad Port-au-Prince en gebruikt de zelfde techniek als die van Google Streetview van producent Immersive Media. Klik hier voor de diverse 360 graden video’s waarvan een deel op CNN is te zien.

Patrick Petersen

Vreemde eend Patrick Petersen RDM MA MSc is een ervaren ondernemer, spreker en docent (aan onder andere Nyenrode Business University, Beeckestijn Business School en EURib) die het nuchtere ‘lachen en leren’ combineert in zijn inspirerende optredens. Senior online strateeg, crossmediaal marketeer, contentmarketeer, internetondernemer, internationaal spreker, docent en auteur. Hij studeerde af op divers eigen (content-) marketingmodellen die hij voor tal van internationale organisaties, zoals Heijmans, Hästens, Somfy smart home, Trendhopper holding, T-Mobile Nederland, AtMostTV, TU Delft, IKEA Nederland, MTV Europe en Coolcat, succesvol in de praktijk bracht.