Video01.07.2009

Kingsofcode TV: De toekomst van het web.


30 juni was er www.kingsofcode.org waar 300+ programmeurs praatte over de toekomst van het de webtools zoals Javascript, html, php etc. Onderliggende thema’s waren het steeds krachtiger worden van applicaties in de browser (dus OS wordt een detail) en dat groepen steeds intensiever en slimmer samen konden werken deze te maken. Interviews met Steven Permerton internet user #25, baas over HTML ontwikkelingen die praat over de laatste 6500 dagen van het web en de toekomstige. Joe Stump over schaalbaarheid issues die hij aanpakte bij Digg, Aral Banken over de enige non commodity factor die overblijft nl. user experience, Chris Wanstrath over Github, de ultimate samenwerkingstool en als toegift Wimax Amsterdam wat ik gisteren voor het eerst probeerde nadat ik er enthousiast over werd in Rusland

.

Marketeers zijn niet zo geïnteresseerd in techniek achter het web maar 6500 dagen geleden kwam HTML en het web om de hoek kijken en de komende jaren gaat de wijze waarop de techneuten de standaarden creëren erg belangrijk worden voor de wijze waarop wij producten en diensten kunnen aanbieden. Microsoft was natuurlijk altijd de party waar fun over gemaakt werd, zie bijvoorbeeld het lied wat Aral zong over werken bij www.microsoft.com, maar als microsoft developers bij elkaar roept dan komen er duizenden ipv honderden allemaal met een duidelijk business model.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.