Video15.10.2008

Dailymotion: betere kwaliteit video’s


dailymotion-betere-kwaliteit-video-s.jpg
dailymotion-betere-kwaliteit-video-s.jpg

Dailymotion, een van de grootste video sharing sites, lanceert vandaag een nieuwe player waarmee de gebruikers video’s met verbeterde kwaliteit kunnen bekijken.

Met de lancering van de Dailymotion HQ laten we zien dat we staan voor het verstrekken van de beste content en de meest geavanceerde technologie aan ons wereldwijde publiek en onze gebruikers,” aldus Mark Zaleski, CEO van Dailymotion. “Onze playback capaciteiten maken een belangrijk deel uit van onze snelle groei  en succes. We garanderen dat we de site zullen blijven vernieuwen om onze bezoekers, partners en adverteerders te laten genieten van de beste video entertainment“.

De nieuwe Dailymotion HQ player is gebaseerd op de H.264 codec met audio gebruikmakende van AAC op 96 kbps. De nieuwe player biedt gebruikers de mogelijkheid om de gehele video entertainment catalogus van Dailymotion, waaronder video’s van professionele partners en Motionmakers evenals alle andere geuploade content, te bekijken in HQ kwaliteit. Gebruikers die gebruik maken van extra bandbreedte genieten nog altijd van de van HD-quality.

Dailymotion HQ zorgt voor betere video kwaliteit (512-by-384-pixels). Het aantal frames per seconde loopt op tot 30 voor degenen die een breedband connectie, een Flash-player 9 en een computer met dual-core processor hebben. Hierdoor genieten gebruikers van zichtbaar scherpere en gavere video streaming die op alle video’s van Dailymotion van toepassing zijn.

Je kan de HQ player zelf testen op www.Dailymotion.com/HQ. De standaard kwaliteit staat links in beeld, de High Quality rechts.