Video09.06.2008

164,6 miljoen video streams in Q1 2008


164-6-miljoen-video-streams-in-q1-2008.jpg
164-6-miljoen-video-streams-in-q1-2008.jpg

De taskforce online video advertising van het Interactive Advertising Bureau Nederland heeft haar leden gevraagd inzicht te geven in het aantal opgevraagde video streams. Het doel was om inzicht te krijgen in de omvang van de Nederlandse markt van online video.

STER, RTL, SBS, MSN, Videostrip, IlseMedia, Sanoma en Webads communiceerden cijfers. In totaal werden door bovengenoemde partijen 164,6 miljoen streams uitgeleverd over de eerste drie maanden van 2008. Doorgerekend is dat 658,4 miljoen op jaarbasis. Adlink, Google en Zoomin gaven geen cijfers vrij.

Intussen zijn stappen gezet om duidelijke richtlijnen en gestandaardiseerde formaten voor online video advertising te creëren. Nadat eerder in de maand mei de standaard voor de aanlevering van preroll advertenties werd gepubliceerd, vond op 29 mei de eerste bijeenkomst plaats over de standaardisatie van overlay video advertising. In ieder geval Google, Videostrip en Adjustables beschikken op dit moment over techniek die het mogelijk maakt advertenties te tonen bovenop spelende video’s. Overige aanwezige taskforce leden gaven aan de eerste experimenten met overlay achter de rug te hebben en dit het formaat op de voet te volgen. In september verwacht de taskforce met standaarden voor overlay video advertising te komen waardoor aanlevering en implementatie van het formaat  eenvoudiger wordt.