Video18.01.2008

Reuters test `Web 3.0` toepassing Viewdle


reuters-test-web-3-0-toepassing-viewdle.jpg
reuters-test-web-3-0-toepassing-viewdle.jpg

Meta videozoeker Viewdle(sinds januari 2006) wordt afgetest door Reuters.

Viewdle?

`Viewdle is a media platform for indexing, searching and monetizing video`, Viewdle kan op een eenvoudige manier personen herkennen in de video-database. YouTube doorzoekt omschreven en getagged meta-informatie die zijn ingegeven bij het uploaden van de video. Viewdle doorzoekt niet zozeer de bijtekst als wel de personen die daadwerkelijk in de video’s aanwezig zijn. Hierbij worden simpelweg de gezichten herkent.

Testje?

Klik op deze link om via Reuters-Viewdle op zoek te gaan naar video’s met Steve Jobs.

In beta is Viewdle’s toepassing genaamd `Name Widget`. Door een scriptje om de persoonsnamen in je online teksten te plaatsen kun je Viewdle laten zoeken naar video’s waar deze personen in voorkomen. Als dit geen Web 3.0 is.

Patrick Petersen

Vreemde eend Patrick Petersen RDM MA MSc is een ervaren ondernemer, spreker en docent (aan onder andere Nyenrode Business University, Beeckestijn Business School en EURib) die het nuchtere ‘lachen en leren’ combineert in zijn inspirerende optredens. Senior online strateeg, crossmediaal marketeer, contentmarketeer, internetondernemer, internationaal spreker, docent en auteur. Hij studeerde af op divers eigen (content-) marketingmodellen die hij voor tal van internationale organisaties, zoals Heijmans, Hästens, Somfy smart home, Trendhopper holding, T-Mobile Nederland, AtMostTV, TU Delft, IKEA Nederland, MTV Europe en Coolcat, succesvol in de praktijk bracht.