Social Media28.04.2011

16e elfstedentocht: ‘It Giet Oanline’


16e-elfstedentocht-it-giet-oanline.jpg
16e-elfstedentocht-it-giet-oanline.jpg

Ontbering, Wilskracht en Liefde. Het is de ondertitel van “De Hel van 63”, een film van Steven de Jong over de roemruchte Tocht der Tochten – de Elfstedentocht van 1963. Soldaat Henk, boerenzoon Sjoerd, arbeider Kees en verpleegkundige Annemiek hebben alle vier zo hun reden om aan deze koude, sneeuwrijke en barre rit mee te doen. Maar in de afgelopen 102 jaar zijn er slecht 15 Elfstedentochten verreden. Maar vandaag zijn we nog maar een paar zomerse dagen verwijderd van de 16e Elfstedentocht. Morgen, 29 april 2011, de dag voor de verjaardag van onze koningin, is het zover. Dan gaat de Twitter Elfstedentocht 2011 in leeuwarden.fr van start en wordt duidelijk wie zich winnaar van de eerste Elfstedentocht, die online verreden wordt, mag gaan noemen.

De hele dag kunt u in Leeuwarden.fr met een simpel Twitterbericht het Elfstedenijs opstappen en kijken hoe snel uw schaatser langs alle 11 steden: Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker, Dokkum en Leeuwarden schaatst. Iedere deelnemer die deze zware tocht volbrengt, zal vanaf Koninginnedag worden gehuldigd te Bartlehiem.fr.

Meedoen doe je door een tweet te versturen en daarin @nammefr of @elfsteden te vermelden. En middels een hashtag (bijv #ro voor rood, of #wi voor wit) kan je de kleur kiezen van jouw favoriete schaatspak.

Bij een tocht als de Elfstedentocht heb je te maken met omstandigheden waar je geen invloed op kan uitoefenen, zoals het weer (tegenwind op lange stukken), de kwaliteit van het ijs (wakken, opgevroren stukken) en valpartijen. De factoren die je wel kan beinvloeden zijn tactisch inzicht (wanneer stap ik op het ijs?, waar versnel ik?) en uithoudingsvermogen (Hoeveel schaatsers zet ik op het ijs?).

Om van leeuwarden.fr via alle elf steden naar de finish te komen moet je 2.000 punten verzamelen. Die punten bestaan op de eerste plaats uit alle schaatsers die achter jou op het ijs stappen. “Om de 5 minuten berekent onze computer jouw puntenaantal. En bij iedere berekening kent hij ‘extra’ (willekeurig) aan iedere schaatser 1 – 3 punten toe. Dat zijn dus de omstandigheden waar je geen enkele invloed op kan uitoefenen.

“Door het toevoegen van geheime – steeds veranderende – ‘bonus’-woorden aan je tweet kun je als schaatser een aantal malen 10 punten extra verdienen. Die bonuswoorden gaan over Friesland en je weet nooit of je hem geraden hebt. Daarmee kun je dus ook – voor iedereen zichtbaar – op het twitterijs andere schaatsers inhalen en je eindtijd verbeteren Met iedere tweet van jou die @elfsteden bevat stapt er een schaatser op het ijs en iedere schaatser kan de beste tijd neerzetten.”

De initiatiefnemer van deze Elfstedentocht is http://funmarketeers.com in samenwerking met een aantal enthousiaste grote bedrijven die het schaatsen een warm hart toedragen.

Verder lezen over Twitter

Deze week viral: ninjakat, crookie en meer

Heb je wel eens van de cronut gehoord? Of de Crompouce? Natuurlijk. Maar nu is er wat nieuws: de crookie. Lees meer in deze week viral.

Social Media21.04.2024

Deze week viral: ninjakat, crookie en meer

Nieuwe X-gebruikers moeten straks betalen voor ze mogen posten

Elon Musk wil nog meer geld vragen voor het gebruik van X. Maar het is niet wat je denkt. Het is een keer per jaar, een dollar, en mogelijk alleen voor nieuwe gebruikers.

Social Media17.04.2024

Nieuwe X-gebruikers moeten straks betalen voor ze mogen posten

Je kunt op X niet meer verbergen dat je voor de dienst betaalt

Trots op je badge op X, dan is er voor jou niks aan de hand. Premium-gebruikers die dat liever privé houden hebben echter pech.

Social Media12.04.2024

Je kunt op X niet meer verbergen dat je voor de dienst betaalt

X wil Not Safe For Work-communities toestaan

Over het algemeen kun je Twitter/X vrij veilig openen als je op je werk bent: je hoeft niet bang te zijn dat er ineens heel schokkende beelden te zien zijn, of pornografie. Daar komt een einde aan, maar alleen als je lid...

Social Media01.04.2024

X wil Not Safe For Work-communities toestaan

​Neuralink gaat full circle voor Musk: man tweet met gedachten

Nadat hij vorige week al schaak speelde met zijn brein alleen, heeft hij nu ook een tweet de wereld ingeslingerd. De vanaf zijn schouders verlamde Noland Arbaugh is de wereldberoemde eerste mens met Neuralink-chip in zij...

Technology25.03.2024

​Neuralink gaat full circle voor Musk: man tweet met gedachten

Deze week viral: Max Verstapp’une en Doctor Who

Welkom in de nieuwe Deze week viral, waarin we op zoek gaan naar de hits op social media deze week, naast uiteraard de dingen die we zelf al veelvuldig voorbij zagen komen. Daar gaan we. Max Verstapp'une Max Verstappen...

Social Media16.03.2024

Deze week viral: Max Verstapp’une en Doctor Who

​X wil het plekje van YouTube innemen met lange video’s op tv

Eerst waren het sociale netwerken die het op televisie gemunt hadden, maar nu zijn het de sociale netwerken. Elon Musk wil natuurlijk dat X een ‘alles’-app wordt en het is dan ook niet gek dat er binnenkort de optie...

Social Media13.03.2024

​X wil het plekje van YouTube innemen met lange video’s op tv

Valentijnsdag 2024: de leukste nieuwtjes, tweets en inhakers

Het is Valentijnsdag. Een liefdesdag, maar ook een zeer gehate dag. Jammer, want er is heel veel om van te genieten. Gek nieuws en grappige inhakers bijvoorbeeld. AI zou Valentijnsdag verpesten Een onderzoek van McAfee...

Social Media14.02.2024

Valentijnsdag 2024: de leukste nieuwtjes, tweets en inhakers

Ook voor Valentijnhaters