Xiaomi en topfotograaf zetten helden op de foto

Xiaomi en topfotograaf zetten helden op de foto

Vorig artikel Volgend artikel

Documentaire fotograaf Steve McCurry werkt samen met het Chinese techbedrijf Xiaomi. 'De liefde voor een goede camera is een passie die Steve McCurry en Xiaomi delen', aldus de fotograaf en een woordvoerder van het techbedrijf.

Samen met Xiaomi presenteert de fotograaf een collectie genaamd 'My Unsung Hero', een social media campagne waarbij de fotograaf foto’s maakt van zijn persoonlijke helden uit 2020. Hij roept iedereen op om lokale helden een podium te geven door een foto te maken met een smartphone.

Wereldreiziger en fotograaf roept op om mee te doen

Steve McCurry is bekend van de foto van een Afghaans meisje die in juni 1985 op de omslag van National Geographic verscheen. McCurry is een wereldwijd bekend fotograaf die bekend staat om het fotograferen van benarde situaties, oorlogsconflicten, verdwijnende culturen en het oog voor hedendaagse opvattingen. In de afgelopen 30 jaar heeft Steve McCurry veel in oorlogsgebieden gefotografeerd. Zo heeft hij de conflicten in Cambodja, de Filippijnen, Libanon en Irak gefotografeerd. Zijn carrière als fotojournalist begon al begin jaren 80 met de Russische bezetting van Afghanistan.

,,Onze persoonlijke helden en heldinnen, zijn hetgeen wat ons op de been houdt tijdens de zware momenten, waardoor we onze schouders eronder zetten en weer doorgaan, om de wereld tot een betere plek te maken. Ik wil juist een podium bieden aan deze helden en heldinnen,” aldus Steven McCurry.

Raar jaar, fotografisch einde

Xiaomi vindt dat 2020 een jaar is waarin we de dankbaarheid aan onze naasten moeten tonen en de onze persoonlijke helden een podium mogen geven.

De impact van de COVID-19 pandemie is uiteraard niemand ontgaan en daarom is het doel van de campagne 'My Unsung Hero',om iedereen op te roepen met de smartphone de belangrijkste helden uit 2020 vast te leggen, als blijk van waardering, en als herinnering aan onze persoonlijke helden.

Doe jij ook mee?

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...