Telesat Canada neemt het op tegen Musk en Bezos

Telesat Canada neemt het op tegen Musk en Bezos

Vorig artikel Volgend artikel

Het Canadese Telesat gaat de strijd aan met miljardairs Elon Musk en Jeff Bezos. Die strijd gaat over wie het eerste wereldwijd breedband internet vanuit de ruimte kan aanbieden. Telesat gaat nu ook een satelliet lanceren, schrijft Reuters.

Strijd om het internet uit de ruimte

Het is een interessante strijd tussen Telesat en Elon Musk. Musk is met Starlink van zijn bedrijf SpaceX bezig om de wedstrijd te winnen. De eerste lancering van Telesat staat gepland voor begin 2023, terwijl er al zo'n 1.200 van satellieten van Starlink in een baan om de aarde zijn.

Ondanks de concurrentie spreekt Dan Goldberg, CEO van Telesat, zijn vertrouwen uit. Hij noemt zijn project 'de heilige graal' voor zijn aandeelhouders. Hij beschrijft het in een bericht op Reuters als 'een duurzaam concurrentievoordeel in de wereldwijde levering van breedband internet'.

Vollediger prijskaartje

De satelliet van Telesat heeft een veel kleiner prijskaartje dan dat van SpaceX en Amazon. Bovendien zoekt Telesat, in plaats van zich te concentreren op de consumentenmarkt zoals SpaceX en Amazon, zakelijke klanten met een grote portemonnee.

De 15 satellieten van Telesat verlenen voornamelijk diensten aan tv-omroepen, internetproviders en overheidsnetwerken. Telesat streeft ernaar om begin 2023 zijn eerste batch van 298 satellieten te lanceren die door Thales Alenia Space worden gebouwd, met gedeeltelijke service op hogere breedtegraden later dat jaar en volledige wereldwijde service in 2024.

[foto: NASA on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...