Superman bestaat en hij heet Peter Salzmann!

Superman bestaat en hij heet Peter Salzmann!

BMW maakt 'wingsuit'

Vorig artikel Volgend artikel

De mens heeft al sinds haar bestaan de wens om te kunnen vliegen. Rond het jaartal 1490 deed de Italiaanse uitvinder Leonardo da Vinci de eerste wetenschappelijke studie van de vogelvlucht.

Eeuwen later, in 2020, is het Duitste automerk BMW bezig om de mens te laten vliegen.

Vliegen met 300 km/u door de lucht

Het is een elektrisch aangedreven pak. Skydiver Peter Salzmann haalde met de innovatieve ‘wingsuit’ tijdens een testvlucht boven de Alpen een snelheid van 300 km/u.

Bekijk het filmpje:

BMW maakt wingsuit voor skydiver

Peter Salzmann is wingsuit-piloot en vliegende pionier. Hij zweeft in het filmpje boven een blauwe lucht, lanceert zijn geëlektrificeerde wingsuit in de open lucht als de eerste mens die dat ooit heeft gedaan - en doorbreekt voor altijd de grenzen van de menselijke vlucht.

In deze samenwerking met BMW i wordt niet alleen een sport opnieuw gedefinieerd, maar krijg je ook inzicht in het nieuwe tijdperk van e-mobiliteit.

,,Als je aan het basejumpen bent, is de sprong zelf - het punt waarop geen terugkeer mogelijk is - het meest intense moment", zegt Salzmann op het YouTube -kanaal van BMW.

Salzmann is zijn hele carrière al bezig om het onmogelijke te doen. ,,Je moet precies in de juiste hoek springen - en dan een paar seconden een vrije val maken voordat je begint te glijden."

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...