SpaceX gaat vrachtwagens, boten en vliegtuigen met het internet verbinden

SpaceX gaat vrachtwagens, boten en vliegtuigen met het internet verbinden

Via Starlink

Vorig artikel Volgend artikel

Het bedrijf SpaceX van Teslaman Elon Musk wil haar snelgroeiende netwerk van Starlink-satellieten via internet verbinden met auto's, vrachtwagens, scheepvaartboten en vliegtuigen. Daar heeft het bedrijf goedkeuring voor gevraagd bij Amerikaanse instanties. The Verge schrijft dat het verzoek afgelopen vrijdag ingediend is bij de Federal Communications Commission.

Kleinere personenauto's moeten mogelijk wachten. 'Tesla-auto's worden niet verbonden met Starlink, omdat onze terminal veel te groot is', zei Elon Musk op Twitter. Dat deed hij in een reactie op een artikel over de aanvraag.

Alleen nog maar een bètaversie van Starlink

Met meer dan 1.000 satellieten in de ruimte heeft Starlink van SpaceX minstens 10.000 gebruikers via een bètaversie dat alleen op uitnodiging is gestart vorig jaar. Het bètaversieis momenteel gericht op het buitengebied in grote delen van de VS die tot nu toe weinig tot geen internetverbinding hebben.

Met de nieuwe aanvraag lijkt SpaceX nu meer gefocust te zijn op hun inspanningen op het gebied van mobiele connectiviteit, wat aangeeft dat ze van plan zijn hun service te richten op 'chauffeurs, scheepsexploitanten en luchtreizigers in de Verenigde Staten en daarbuiten'.

Snel internet via Starlink

Eerder dit jaar zei Elon Musk op Twitter dat de internet snelheden van Starlink dit jaar zullen verdubbelen tot 300 Mbps.

Starlink, de internetprovider van SpaceX, zal 'later dit jaar' in snelheid verdubbelen, dat schrijft de topman van Tesla in een tweet.

Elon Musk communiceert via Twitter

Een Amerikaan had op Twitter een foto geplaatst van een test van de internetsnelheid van Starlink. Musk reageerde. Starlink belooft momenteel snelheden tussen de 50 en 150 Mbps, Musk noemde in zijn reactie specifiek een snelheid 300 Mbps als doel voor dit jaar.

Hoewel 300 Mbps geen ongehoorde snelheid is, is het sneller dan veel mensen momenteel in Amerika kunnen krijgen.

Goede ontwikkelingen voor Starlink

De snelheidsverhoging is een leuke verrassing voor iedereen die een Starlink-pre-order van $ 100 heeft gekocht. Of Musk deze belofte waar kan maken is nog niet duidelijk. Dat is bij hem altijd maar weer de vraag. Hij 'dropt' wel vaker dingen op Twitter die met een korreltje zout moeten worden genomen. Maar het laat wel zien dat SpaceX Starlink wil versnellen en verbeteren

[foto: Casey Horner on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...