SpaceX blijft maar geld binnenharken om toekomstige missies te financieren

SpaceX blijft maar geld binnenharken om toekomstige missies te financieren

Vorig artikel Volgend artikel

Elon Musk heeft een krappe extra biljoen dollar bij elkaar geharkt om zijn ruimtefeestje SpaceX te financieren. Dat geld ($ 850 miljoen) is via aandeelhouders binnengekomen. De totale waarde van zijn ruimtebedrijf is nu $ 74 miljard, melden diverse media in Amerika.

SpaceX is steeds meer waard

SpaceX voltooide vorige week een verhoging van $ 850 miljoen waardoor de waardering van het bedrijf op ongeveer $ 74 miljard kwam. Al dat geld is hard nodig om de projecten van Musk te financieren. Hij is nogal wat van plan namelijk.

Het bedrijf haalde het nieuwe geld op voor $ 419,99 per aandeel. Slechts een cent onder de prijs van $ 420 die Elon Musk in 2018 berucht maakte.

De nieuwste verhoging van SpaceX vertegenwoordigt ook een stijging van ongeveer 60% in de waardering van het bedrijf ten opzichte van de vorige ronde in augustus, toen SpaceX bijna $ 2 miljard ophaalde tegen een waardering van $ 46 miljard.

SpaceX kondigt de eerste ‘volledig civiele’ missie naar de ruimte aan

Dit jaar gaat het gebeuren als het aan Elon Musk ligt. Het bedrijf SpaceX van de Tesla-man is van plan om eind 2021 zijn eerste 'volledig civiele' bemanning naar de ruimte te sturen. Tech-ondernemer Jared Isaacman gaat de missie leiden.

Het bedrijf zegt in een persbericht dat het drie mensen zal uitkiezen om naast Isaacman te zitten aan boord van SpaceX 'Crew Dragon-capsule. De missie heeft een liefdadigheids karakter.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...