Technology23.01.2016

Smartbe: de eerste zelfrijdende kinderwagen


Audi, Google, Apple en Uber, ze hebben één ding gemeen. Ze werken namelijk allemaal aan een zelfrijdende auto. Het lijkt dan ook niet meer lang te duren voordat de autonoom rijdende auto werkelijkheid wordt. Het bedrijf Smartbe dacht: wat zij met auto’s kunnen, kunnen wij ook met buggy’s. En daarom ontwierp het bedrijf de Smartbe Intelligent Stroller.

De Smartbe Intelligent Stroller is een zelfrijdende kinderwagen die verbonden is met je smartwatch of smartphone. De kinderwagen heeft een ingebouwde elektrische motor waardoor hij zichzelf kan voortbewegen.

smartbe_zelfrijdende-buggy
smartbe_zelfrijdende-buggy

Bewegingssensoren

Nu denk je misschien: dan ben ik toch binnen no time mijn kind kwijt. Dat gebeurt niet met de Smartbe Intelligent Stroller. De kinderwagen past zijn snelheid en richting namelijk aan aan de bewegingen van de moeder of vader die in de buurt is van de buggy. Om dit mogelijk te maken heeft de speciale kinderwagen ingebouwde bewegingssensoren. Daarnaast heeft de buggy ook een ‘stopkoord’, zodat je de wagen altijd handmatig kunt laten stoppen.

Drie standen

De buggy beschikt over drie standen: de Self-Propelled Mode, de Assist Propelled Mode en ten slotte de Manual Mode. De Self-Propelled Mode is de zelfrijdende stand, hierbij doen de ingebouwde motor en de bewegingssensoren het werk voor je. De Assist Propeller Mode maakt wel gebruik van de motor, maar hierbij worden de bewegingssensoren uitgeschakeld. Ten slotte is er ook de Manual Mode, hierbij moet je zelf al het werk doen.

zelfrijdendebuggy_smartbe
zelfrijdendebuggy_smartbe

Extra functies

Naast de elektrische motor is de Smartbe ook voorzien van een hoop technische snufjes. Zo beschikt dat wagen over een flessenwarmer, een wiegfunctie, ingebouwde luidsprekers, een thermostaat en drie uitschuifbare luifels. Daarnaast is er ook nog aan de veiligheid gedacht. Zo heeft de kinderwagen richtingaanwijzers, ingebouwde camera’s en een antidiefstalalarm.

Ingebouwd controlepaneel

Alle speciale functies kunnen bediend worden via een ingebouwd controlepaneel, dat zich in het handvat van de buggy bevindt. Maar je kunt hem ook via de bijbehorende app besturen. De batterij van de buggy moet zo’n zes uur mee kunnen gaan en je kunt deze ook nog gebruiken om je telefoon op te laden.

Prijskaartje

Om de buggy ook daadwerkelijk te gaan realiseren is Smartbe een campagne op Indiegogo gestart. Aan de spectaculaire tech-buggy hangt wel een flink prijskaartje. Je betaalt via Indiegogo 3.099 dollar voor de versie die zelf kan rijden. Naar verwachting zullen de speciale buggy’s pas na april 2017 worden geleverd.

Redactie Carrepublic

De redactie van Carrepublic schrijft dagelijks over nieuws uit de automotive industrie. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.

Verder lezen over Technology

AI-toekomst schudt op zijn grondvesten met kelderende Big Tech-aandelen

Big Tech zit in de problemen. In een paar dagen tijd zijn de grootste techbedrijven ter wereld honderden miljarden kwijt.

Technology06.08.2024

AI-toekomst schudt op zijn grondvesten met kelderende Big Tech-aandelen

De Nijmeegse Vierdaagse start met een digitale vluchtstrook

Er doen meer dan 45.000 mensen mee met de Vierdaagse qua wandelen, maar door de Vierdaagse-feesten is het nog veel drukker in de stad Nijmegen.

Technology15.07.2024

De Nijmeegse Vierdaagse start met een digitale vluchtstrook

Man dacht Iron Man te zijn maar zijn eigen EHBO faalt

Supergaaf hoe Iron Man met magneten werkt, maar dat is niet iets dat je thuis moet proberen. Dat deed een man uit Wuhan helaas wel.

Technology11.07.2024

Man dacht Iron Man te zijn maar zijn eigen EHBO faalt

De ruimte ruikt naar… rotte eieren?

We hebben het vaak over de oneindigheid van de ruimte, de temperatuur en natuurlijk het feit dat er geen geluid bestaat. Maar wat we ons misschien niet vaak genoeg hebben afgevraagd is: hoe ruikt de ruimte eigenlijk?

Technology09.07.2024

De ruimte ruikt naar… rotte eieren?

In Brabant is het aantal startups met 22 procent toegenomen

Het aantal Brabantse startups is sinds 2020 spectaculair gegroeid. Met 1462 startups heeft Brabant nu de op twee na grootste startup-populatie van alle Nederlandse provincies. Dit is een stijging van bijna 22 procent ten opzichte van 2020, toen er 1200 startups waren. Deze cijfers komen naar voren uit het vandaag gepubliceerde Birch-rapport, dat in opdracht van startuporganisatie Braventure is uitgevoerd.

Startups27.06.2024

In Brabant is het aantal startups met 22 procent toegenomen

Formule 1-auto’s in 2026 worden kleiner en duurzamer

Het is voor de tweede keer sinds 2022 dat de FIA nieuwe regels bepaalt voor de auto's. Wat vooral opvalt is dat de auto’s kleiner worden.

Automotive07.06.2024

Formule 1-auto’s in 2026 worden kleiner en duurzamer

De slimste stad van Europa ligt straks in Griekenland

De grootste slimme stad ter wereld ligt straks in... Griekenland. Bij Athene wordt gewerkt aan deze bijzondere plaats. Dit houdt het in.

Technology07.05.2024

De slimste stad van Europa ligt straks in Griekenland

De maan krijgt zijn eigen Sint Bernards: robothonden

Er wordt al veel gepland voor op de maan. Er komen zelfs robothonden aan te pas. Die zijn bedoeld om de Sint Bernards van de maan te worden.

Technology10.04.2024

De maan krijgt zijn eigen Sint Bernards: robothonden