Race met zonneauto's in Australië gaat niet door

Race met zonneauto's in Australië gaat niet door

Vorig artikel Volgend artikel

Geen verrassing, wel jammer. De 16e editie van de Bridgestone World Solar Challenge gaat dit jaar niet door.

De beslissing om het niet door te laten gaan was een zware beslissing zo meent de organisatie. Als reden geven ze op dat de sluiting van de internationale grenzen door de coronapandemie een niet op te lossen uitdaging is.

Zekerheid voor de teams het belangrijkste

Volgens de organisatie is het belangrijk voor het evenement om teams zo snel mogelijk zekerheid te bieden vanwege de lange doorlooptijden en logistieke vereisten die gepaard gaan met deelnemers en auto's die naar Australië reizen.

Ze overwegen nu alternatieve opties en denken na over online evenementen om de teams toch wat te kunnen bieden.

De eerst volgende Bridgestone World Solar Challenge staat nu gepland voor oktober 2023.

Foto's zijn eigendom van Vattenfall Nederland

We zijn diep teleurgesteld over de toegewijde groep universiteitsstudenten die hoopten met ons mee te doen aan de Bridgestone World Solar Challenge 2021. We weten hoe hard ze hebben gewerkt om dit doel te bereiken en zijn vastbesloten om hun inspanningen te erkennen. We zullen blijven werken aan virtuele initiatieven om de zonnevoertuigen die momenteel in aanbouw zijn, onder de aandacht te brengen.
- Hitaf Rasheed, directeur Events South Australia
Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...