Oral-B iO: een nieuwe generatie tandenborstel met een appje

Oral-B iO: een nieuwe generatie tandenborstel met een appje

Vorig artikel Volgend artikel

Een tandenborstel met een appje op je smartphone. Ja, het bestaat echt. En het is nog praktisch ook. De nieuwste tandenborstel van Oral-B is de toekomst van mondgezondheid.

unnamed
Oral B iO.

Een tandenborstel met een appje is even wennen

'Goodmorning' staat er op het schermpje van de tandenborstel als ik de badkamer binnenloop. Dat begint al goed. Mijn poetstijd staat op twee minuten. Als je gaat poetsen dat zie je ook op het display hoe lang je nog moet. Nou ja, 'moet'. Tandenpoetsen is noodzakelijk voor een goede verzorging van je gebit. Daar helpt deze tandenborstel bij. Je hebt inzicht in hoe je beter poets en het appje analyseert je gebit. Hartstikke handig natuurlijk als je dat allemaal wil weten. Ik heb de tandenborstel nu een paar weken en wat echt wel motiverend werkt is de tijd die je op het display ziet. Of je het nu wil of niet je wordt toch gemotiveerd om de twee minuten vol te maken.

Nadeel is wel dat door alle functies en connectie via bluetooth met je smartphone dat de batterij gewoon snel leeg is. Helemaal in vergelijking met mijn oude simpele witte elektrische tandenborstel van hetzelfde merk. Ik moet zeker eens per week de tandenborstel opladen. Niet erg, maar wel weer een handeling.

Als je het mij eerlijk vraagt hoef ik persoonlijk geen appje bij m'n tandenborstel. Ik vind tanden poetsen op zich al genoeg. Alles heeft al een appje en het is juist goed om ook af en toe offline te zijn. Zeker als je 's ochtends vroeg je tanden staat te poetsen...

Consumenten zijn tevreden

De Consumentenbond heeft in haar jaarlijkse test van elektrische tandenborstels de Oral B iO 7, 8 en 9 tandenborstels van Oral-B bekroond met het predicaat ‘Beste uit de Test’. De Oral-B iO serie is zowel op het vlak van gebruiksgemak als batterijduur als winnaar uit de bus gekomen.

Schermafbeelding 2021-01-08 om 12.13.51
De tandenborstel telt de tijd die je bezig bent.
IMG_8063
Beginscherm van het appje van Oral B.

Nieuwe soort opzetborstels

De nieuwe magneetaandrijving zorgt voor reinigingsenergie in de nieuw ontworpen iO opzetborstels, die speciaal ontworpen zijn om oscillerende en roterende poetsbewegingen te combineren met microtrillingen. Dankzij deze technologie glijdt de borstel soepel en geluidloos van tand naar tand, voor een professioneel schoon gevoel, de hele dag lang.

Voordelen volgens Oral-B

Volgens de fabrikant zitten er behoorlijk wat voordelen aan deze nieuwe tandenborstel. Onder andere het interactieve display maakt eenvoudige navigatie door de borstelfuncties en personalisatie mogelijk: welkomstboodschappen, keuze uit poetsstanden, taalinstellingen en herinneringen om de opzetborstel te wijzigen.

De slimme poetsdruksensor helpt gebruikers optimale druk uit te oefenen tijdens het poetsen. De sensor waarschuwt zowel bij een te harde druk, maar geeft ook groen licht wanneer gebruikers de juiste druk uitoefenen.

De compacte magnetische oplader zorgt voor een snelle volledige lading in slechts drie uur. Het display van de borstel geeft ook aan hoe vol de batterij is.

De nieuwe Oral-B app werkt met behulp van 3D graphics en zorgt samen met AI poetsdetectietechnologie met kunstmatige intelligentie ervoor dat alle onderdelen van het gebit goed gepoetst worden, voor de meest optimale poetsbeurt.

De visuele timer biedt gebruikers persoonlijke begeleiding om de door tandartsen aangeraden poetstijd te behalen, minimaal twee minuten. Smileys op het display laten aan het eind van elke poetssessie zien hoe succesvol hun poetsbeurt is geweest.

Beste performance ooit in elektrisch poetsen

De nieuwe gebruikersinterface is geïnspireerd en ontworpen met input van meer dan 1.800 consumenten die vele uren hebben besteed aan de iO-technologie, onderzoek, testen en ontwikkelingsfasen om de soepelste, meest gepersonaliseerde poetservaring te bieden.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...