Technology27.03.2020

Nu je oortjes in doen, Billie Eilish in 8D audio gaat volledig viral


Eilish en en Pentatonix zorgen voor nieuwe muzieksensatie

Het is inmiddels trending op sociale media. Een speciaal opgenomen nummer van Pentatonix samen met Billie Eilish m.b.v. 8D-audio is een wereldhit aan het worden. Om het nummer te beluisteren is het wel belangrijk dat je je oortjes even pakt of je headphones. Zonder ga je deze sensatie namelijk niet beleven. Op voorhand roepen we dat je voor de ultieme geluidssensatie je nog beter even je ogen dicht zou moeten doen.

Volgens de makers zorgt 8D technologie ervoor dat het geluid echt overal is. Het stereogeluid speelt met je hersenen. Hierdoor zijn er momenten dat de muziek ergens achter je vandaan komt en het lijkt alsof het niet meer via je headphones naar binnenkomt.

Billie Eilish en 8D audio

Voor Billie Eilish is het overigens niet nieuw, want zij heeft in het verleden (zie onderstaande video) al eerder nummers opgenomen met deze technologie. Deze 8D audio is een term die wordt gebruikt voor opnames waarbij het geluid van alle kanten lijkt te komen. En als je luistert naar dit nummer ga je dat ook zo ervaren. De echte kenners weten dat deze techniek al eerder werd toegepast met de omschrijving binaural audio. 8D audio bekt echter veel lekkerder en Eilish lijkt nu te gaan zorgen voor een doorbraak. Dus oortjes in en luisteren, enjoy!

Twijfels over de rol van Pentatonix

Eilish gaat viral (begonnen via WhatsApp) en ook wij noemen in een zin samen met Pentatonix omdat dit is wat wordt geroepen in al die virale berichten en video’s. Toch blijft de vraag of dit wel klopt. Het wordt nergens bevestigd. Pentatonix wil heel graag nog eens een nummer opnemen met Billie Eilish, zingend dan, want dat is waardoor de acapella groep zo beroemd is geworden. Tweede is dat juist hun muziek zich leent voor 8D audio en zij regelmatig nummers opnemen met deze techniek. We zullen er op letten of dit ergens naar boven komt. Pentatonix zou als experts in 8D sound wel betrokken kunnen zijn bij het nummer maar meezingen doen ze zeker niet.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Muziek

Dit zijn 4 tips om je gehoor te verbeteren

Je kunt vaak horen dat je je gehoor moet beschermen, maar wat als je het niet zozeer wil beschermen, maar juist wil verbeteren? Dat kan gewoon. Er zijn meerdere manieren om je gehoor te verbeteren, waardoor je bijvoorbeeld muziek of de stem van je geliefde kunt horen zoals het bedoeld is. We geven je 4 tips om je gehoor te verbeteren.

Lifestyle03.07.2024

Dit zijn 4 tips om je gehoor te verbeteren

Je krijgt Spotify Wrapped nu het hele jaar door met My Spotify

Spotify komt met iets nieuws: My Spotify, en dat is eigenlijk een Wrapped die je elke dag kunt bekijken.

Entertainment11.06.2024

Je krijgt Spotify Wrapped nu het hele jaar door met My Spotify

Documentaire ‘Tomorrow is a Mystery’ over de diepere betekenis van festivals

Vandaag heeft Mysteryland, een van ’s werelds langstlopende dance festivals, ‘Tomorrow is a Mystery’ – een documentaire uitgebracht op Prime Video over de diepere betekenis van festivals. Vol nostalgische archiefbeelden van de afgelopen drie decennia.

Entertainment06.06.2024

Documentaire ‘Tomorrow is a Mystery’ over de diepere betekenis van festivals

Deze Nissan is een karaokelounge op wielen

Nissan geeft in-car entertainment een nieuwe betekenis met de nieuwe Townstar Karaok-e. Deze bestelwagen maakt het niet alleen mogelijk om onderweg je favoriete nummers luidkeels mee te zingen, maar toont ook de oneindige mogelijkheden van de Townstar-modellen.

Automotive15.05.2024

Deze Nissan is een karaokelounge op wielen

Na wetenschappers nu ook AI-brandbrief vanuit muziekindustrie

Billie Eilish, CAKE, J Balvin, Imagine Dragons, Jadakiss, Katy Perry, Kim Petras, Pearl Jam: allemaal staan ze op een brandbrief tegen AI. Kunstmatige intelligentie maakt veel mensen in vooral de creatieve industrie bang...

Online03.04.2024

Na wetenschappers nu ook AI-brandbrief vanuit muziekindustrie

​Zoveel verdient een artiest met spatial audio op Apple

Apple Music heeft van alle muziekstreamingdiensten de meeste opties voor audio. Je kunt lossless luisteren, maar ook spatial. Die laatste categorie zou Apple duidelijk wat groter willen maken: het biedt artiesten zelfs m...

Online23.01.2024

​Zoveel verdient een artiest met spatial audio op Apple

Top 2000: elke jaar dezelfde oude liedjes? Of toch niet?

Het is dit jaar alweer de 25e editie van de Top 2000. Al jaren verreweg de baas van alle ‘lijstjes’ die aan het eind van een jaar samengesteld en gepresenteerd wordt. In tegenstelling tot veel andere eindejaarslijste...

Entertainment25.12.2023

Top 2000: elke jaar dezelfde oude liedjes? Of toch niet?

Fijne kerstdagen! Dit wordt nu het meest geluisterd op Spotify

Het is kerst! Fijne feestdagen! Wist je dat naast de decembermaand 26 november de dag is waarop de meeste kerstmuziek wordt afgespeeld? En dat de zondagen vooral populair zijn als het gaat om kersthits luisteren? Spotify...

Entertainment25.12.2023

Fijne kerstdagen! Dit wordt nu het meest geluisterd op Spotify