Technology21.07.2020

​​Nu is het moment om je om te laten scholen tot IT’er…


Of je nu opnieuw aan het werk gaat of werkt aan een carrière die je niet leuk vindt; een ICT’er worden is volledig binnen handbereik – zolang je bereid bent om hard te werken. Hoogopgeleide professionals zonder enige ervaring in de IT kunnen terecht voor een kortdurend, maar intensief omscholingstraject MET baangarantie!

We zijn in de 21e eeuw en vandaag draait alles om technologie. Het wordt in bijna elk aspect van het moderne leven gezien. Als je van technologie houdt en specifiek op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van informatietechnologie, wil je misschien van je hobby een carrière maken. In de huidige samenleving staat informatie voorop en beïnvloedt informatietechnologie (IT) allerlei soorten menselijke activiteiten.

Steeds meer bedrijven, scholen, non-profit organisaties hebben cursussen, opleidingen (vaak zelfs met baangarantie) om je te laten omscholen tot ICT’er. Soms moet je er wat voor betalen en er zijn er ook die “gratis” worden aangeboden. Ze duren maximaal een jaar (verschillende trajecten die aangeboden worden verschillen ook in lengte).

Hoe aantrekkelijk het idee van baangarantie ook kan zijn, als je echt geen enkele affiniteit met de ICT hebt, is het traject niet de beste keuze voor jou. Heb je wel een goed gevoel bij deze sector, probeer dan voor jezelf in kaart te brengen wat je er interessant aan vindt. Hou je bijvoorbeeld van snelle ontwikkelingen, ben je gek op het oplossen van technische puzzeltjes of bedenk je graag samen met een projectgroep nieuwe oplossingen voor uitdagende problemen. Door dit voor jezelf in kaart te brengen vergroot je de kans dat je een omscholingstraject kiest dat bij jou past schrijft Newskool.nl op hun website.

Ik kan het als ICT docent beamen. Vaak zie ik jongeren op een ICT-opleiding die alleen denken aan een baangarantie en/ of dat je er goed geld mee kunt verdienen. Maar diegene die dus alleen voor een baangarantie of salaris op een opleiding komt, haalt het meestal niet. De intrinsieke motivatie om ervoor te gaan en om problemen op te lossen is er dan niet en binnen de ICT moet je echt geduldig zijn en veel tijd steken in het onder de knie krijgen van bijv. een programmeertaal.

Voor het schrijven van dit blog heb ik de volgende bedrijven, initiatieven benaderd die een “stoom” cursus aanbieden om je zelf op te leiden tot IT’er (in breedste zin van het woord): The App Academy, Newskool, Pathways, Bit-Academy, Didacticum, Codaisseur, Sysqa, Zend A Support, Ironhack, Open Universiteit, Data Changers, Make IT Work, Tekkieworden… Maar er zijn er zeker nog veel meer!

Pathways

Florentine Vink is operationeel manager van TekkieWorden en medeorganisator van het IT-loopbaanprogramma PathWays. Ze zegt “door corona zijn veel mensen hun werk kwijt geraakt. Met PathWays laten wij ze kennismaken met de IT-branche en ervaren deelnemers de kansen die de IT-arbeidsmarkt te bieden heeft”.

PathWays, een IT-loopbaanprogramma van 4 weken, is een initiatief van TekkieWorden, TechConnect en TechGrounds. Het programma is speciaal voor mensen die door corona (of andere omstandigheden) hun baan dreigen kwijt te raken/zijn kwijtgeraakt en zich willen oriënteren op een IT-carrière. Het traject duurt 4 weken en is helemaal remote. Tussen 09 – 12u zijn er presentaties en workshops, en wordt er commitment in de vorm van (online) aanwezigheid verwacht van alle deelnemers. Na 12u kunnen ze aan de slag met opdrachten en zelfstudie. De coaches zijn de hele dag bereikbaar voor vragen via het kanaal Slack, maar er is een grote focus op peer-to-peer learning, zodat deelnemers elkaar steunen, leren kennen, en helpen. Deelnemers van PathWays krijgen programmeerlessen, leren de cloud kennen, krijgen een introductie in Linux en Salesforce, maar ook is er nadruk op (soft) skills, IT-carrièrepaden en loopbaanbegeleiding. Het programma bestaat dus ongeveer uit 40% hands on IT-kennis, 40% inzicht in IT-carrière-paden en 20% leren te leren (zodat de studenten zelf certificaten kunnen halen bij bijvoorbeeld Salesforce en AWS). Er wordt ook gebruik gemaakt van open learning platforms. Bedrijven die met PathWays samenwerken zijn onder andere LinkedIn, Rabobank, Salesforce, Randstad en AWS. Samengevat: PathWays maakt deelnemers wegwijs in IT, een soort uitgebreide routeplanner om vervolgstappen te ondernemen. Kosten voor het deelname aan Pathways is 750 Euro.

The App Academy

Martijn Wuite, oprichter van The App Academy gaf antwoord op een aantal vragen:

The App Academy biedt coding bootcamps op het gebied van iOS en Android app development voor zowel startende – als ervaren developers. Voor starters is het van belang dat je affiniteit hebt met digital en computers en dat je tutorials of een cursus hebt gedaan. Logisch en analytisch denkvermogen, zorgvuldigheid en gevoel voor ux/ui design zijn mooi meegenomen. Het allerbelangrijkste is motivatie en doorzettingsvermogen, want het is een pittige opleiding van 12 weken full-time. Als wij tijdens de aanmeldprocedure merken dat deze elementen niet aanwezig zijn bij een kandidaat dan houdt het op. Het heeft geen zin om deel te nemen als een kandidaat direct achterop raakt, wat ook weer van invloed kan zijn op de voortgang van rest van de klas.

Wij organiseren in samenwerking met partnerbedrijven traineeship programma’s waarvoor wij zelf ook kandidaten rekruteren. In het verleden hebben wij hiervoor samengewerkt met o.a. ABN-Amro, NS, KLM. Als je door onze sollicitatieprocedure komt en vervolgens de bootcamp met goed gevolg aflegt ga je direct aan de slag via ons.

De 12-weekse opleidingen worden klassikaal gegeven en zullen in deze tijden volgens de RIVM richtlijnen worden uitgevoerd in grote en goed geventileerde klaslokalen.

Sinds de corona crisis bieden we echter ook een 6-weekse online coding bootcamp, welke van september t/m half oktober gepland staat. Deadline inschrijving is 1 augustus.

Je ziet dat de digitalisering van de economie nu sneller zal gaan verlopen dan voorheen en dus zullen bedrijven op zoek gaan naar werknemers met de juiste vaardigheden voor deze digitale transformatie. Mobiele applicatie ontwikkeling is één van die vaardigheden waar de komende jaren meer en meer vraag naar zal komen. Het arbeidsperspectief is goed, het vakgebied is erg dynamisch dus wil je je helemaal onderdompelen in een nieuwe wereld dan is app development misschien wel de beste keuze!

Codaisseur

Joost Duijn van Codaisseur: Onze Academie is gericht om onervaren getalenteerde personen om te scholen tot developer. Een technische achtergrond is hier niet voor nodig. Wij kijken vooral naar motivatie, mindset en talent. Tijdens de selectie procedure laten we de kandidaat een korte coding challenge maken, waarbij we vooral kijken naar hoe snel deze persoon nieuwe kennis tot zich kan nemen.

Verder moet je ook mentaal klaar zijn voor de intensiteit van de cursus. Mocht een kandidaat volgens ons het niet in zich hebben om een professionele developer te worden dan zijn wij genoodzaakt de kandidaat af te wijzen. Slechts 32% van de aanmeldingen wordt toegelaten tot de Academie.

Ons business model werkt rondom een No-Cure No-Pay model. We zijn er namelijk van overtuigd dat al onze studenten, die succesvol de academie af hebben gerond, een carrière in code kunnen starten.

Effectief betekent dit dat als een student niet slaagt of geen baan vindt tijdens de baan zoekperiode, het lesgeld wordt kwijt gescholden. 91% van onze alumni vindt een baan binnen 3 maanden na slagen op de Academie.

Zoals elk bedrijf waren wij ook genoodzaakt ons aan te passen aan de huidige situatie waar Covid-19 een grote impact heeft. De kracht van onze Academie ligt onder andere op de intensieve sfeer die we in de klassen creëren. Met succes hebben onze leraren dit vertaalt naar een onlineomgeving. Nu bieden wij zowel klassikaal als op afstand onze cursussen.

De academie duurt in totaal 11 weken

Mijn advies aan iemand die overweegt een carrière switch te maken zich er eerst goed in te verdiepen. Kijk online wat je er allemaal over kunt vinden over IT en software development.

Ga eens een gesprekje aan met een developer, vraag hem alles wat je wilt weten. Ga dan ook zeker zelf eerst aan de slag. Online zijn er heel veel (gratis) cursussen om je eerste programma’s te coderen. Dan kun je direct ervaren of je dat als carrière wilt hebben. Heb je dit allemaal gedaan en ben je hiervan alleen maar enthousiaster geworden? Overweeg dan zeker om je in te schrijven bij ons op de Academie. In 11 hele intense weken zul je niet alleen een hele intensieve leercurve ondergaan, we brengen je ook bij hoe jij na de academie jezelf moet door blijft ontwikkelen. De tech-industrie is constant in beweging en daarom vinden wij het super belangrijk onze studenten alle handvaten mee te geven om met deze veranderingen om te gaan.

Developers
Developers

Codam

Jelle van der Kooi, Communications Assistant: Onze missie is om iedereen kans te geven om opgeleid te worden in de IT en de studenten klaar te stomen voor de banen van morgen. Er zitten een aantal stappen in ons aanmeldingsproces. Als eerste doen de kandidaten een online game van 2 uur. Wanneer zij deze halen, worden zij uitgenodigd voor een selectie maand. Tijdens de selectie maand, beginnen we bij het absolute begin en bouwen de kennis op. Op het moment dat zij de selectie maand behalen, mogen zij aan de slag als student in het curriculum! In het curriculum, leren de studenten projectmatig programmeren in C en bouwen snel op naar ingewikkeldere projecten.

Wij hebben een sterk netwerk en staan in contact met talloze bedrijven zoals TomTom, BunQ, Nike en Accenture. Omdat wij tijdens het curriculum op projectbasis werken hebben studenten die bij ons afstuderen een sterk portfolio. Wij geven geen baangarantie voor deelnemers, maar zien altijd dat studenten na hun eerste stage baan gelegenheid hebben.

Tot voor de corona crisis was het hele curriculum offline, wij hebben een prachtig schoolgebouw van 2000m2 op het Marineterrein in hartje Amsterdam waar 500 studenten kunnen studeren. Ons gebouw is uitgerust met 2 ruimtes vol met iMacs, een game room, auditorium om sprekers uit het werkveld uit te nodigen, bibliotheek, muziekkamer om de eerste Codam-band een kans te geven en meer. Echter, door de corona crisis hebben wij nu ook het curriculum online opgezet. Nu combineren onze studenten het offline en online studeren, wat er voor zorgt ze actief blijven binnen de school!

Het curriculum bestaat uit 4 stappen:

  1. Na aangenomen te zijn, beginnen studenten met het curriculum. Het eerste jaar bouwen zij en sterke basis in de programmeertaal C.
  2. Vervolgens gaan zij 4-6 maanden op een stage. Een student kan ervoor kiezen om na de eerste stage aan de slag te gaan als junior programmeur met een sterke programmeer basis. Als de student zich wil verdiepen in een specifiek onderwerp binnen computer science, kunnen de studenten terug naar Codam om verder te studeren!
  3. Als de studenten kiezen terug te komen naar Codam na hun stage, gaan zij zich verdiepen in één discipline naar keuze zoals o.a. Artificial Intelligence, Web Security, Mobile & Web Development, Graphics & Game Design en zelfs het nabouwen van een Operating System.
  4. Tot slot gaan zij op een laatste stage en, hoewel zij hierna nog terug mogen keren om andere projecten af te ronden, dient dit voornamelijk als een brug naar een goede baan!

Gemiddeld duurt het afronden van het gehele curriculum 3 jaar, maar studenten hebben de keuze hier eerder uit te stappen als zij een passende baan vinden!

Je kan je gratis aanmelden, er zijn geen verplichtingen aan verbonden en op die manier kan je er snel achter komen of het iets voor je is.

<Code For All_The Netherlands>

Mark Sedney van <Code for All_The Netherlands>: Er zijn bootcamp-concepten die zich bewezen hebben en al enige tijd mensen op een goed niveau richting een baan hebben geholpen. Bij ons heeft dat te maken met het unieke selectieproces en de gehanteerde intensieve lesmethode. <Code For Al_>l, heeft bootcamps van 14 weken (5-6 dagen/week, 8-12 uur/dag), heeft in de afgelopen 4,5 jaar in Portugal al meer dan 1000 mensen opgeleid tot Jr. Full Stack Developer (Java/JavaScript). Daarin krijgen de mensen zo’n 700 uur programmeer-ervaring mee en wordt er ook sterk gecoacht op soft-skills. In het selectieproces en gaandeweg worden deelnemers al door middel van profiel-voorkeuren gekoppeld aan werkgevers en kunnen ze elkaar beter leren kennen.

96% van de deelnemers heeft tijdens de bootcamp, of binnen afzienbare tijd daarna, een (duurzame) baan. Bedrijven als Keylane, Topicus, Kambr, Deloitte, Fruition Partners, Bool en nog vele anderen trekken graag mensen van <Code For All_> aan, omdat ze zien dat deze mensen gemotiveerd, creatief en doorzetters zijn. Ze hebben een steile leercurve en zijn daardoor snel autonoom en minder afhankelijk van senior begeleiding.

50% van de voormalig studenten werkt inmiddels in andere stacks, zoals .NET, C #, REACT Native, Python, Ruby, Objective C, PHP, OutSystems. 20-30% heeft binnen een jaar een leidinggevende rol binnen een team. Software development is niet voor iedereen weggelegd en cruciaal voor succes van de deelnemers en werkgevers zijn de manier waarop je selecteert (en vooral wie) en de lesmethode die je hanteert.

Wij geven geen baangarantie maar een baanintentie. Belangrijk is de instelling van een student hierin. Sommigen denken dat een baan komt aanwaaien. Wij leggen een deel van de verantwoordelijkheid bij de student neer. Wij begeleiden ze wel intensief bij het vinden van een baan en stellen ons netwerk beschikbaar.

Belangrijkste advies aan mensen die overwegen om een stap te zetten in de IT: ga eerst uitzoeken of programmeren iets voor jou is. Doe dit bijv. met gratis websites zoals Codecademy. Praat met developers, bezoek diverse bedrijven om de sfeer te proeven. Iedereen kan het leren, maar het is niet weggelegd voor iedereen.

Make IT Work

Komende november start Make IT Work in Eindhoven en in Hilversum. Dit omscholingsprogramma biedt hoogopgeleiden een carrièreswitch richting ICT-vakgebied. Er zijn drie omscholingsrichtingen: Software Engineering, Security en Business & Data Analytics. Geselecteerde kandidaten krijgen een opleiding binnen een van de deelnemende hogescholen én bij een van de deelnemende bedrijven. Die laatste verandert van opleider in werkgever: is het programma succesvol afgerond, ligt voor de geslaagde kandidaat een arbeidscontract van minstens 6 maanden klaar. Compleet met marktconform salaris.

Make IT Work is in 2015 gestart als initiatief van Hogeschool van Amsterdam (HvA) met als doel het stimuleren van vernieuwend ICT-onderwijs en een sterke regionale ICT-arbeidsmarkt. Steeds meer hogescholen uit andere regio’s doen actief mee: zo startte in Noord-Nederland onlangs een vierde groep. Fontys Hogeschool ICT heeft het omscholingstraject begin dit jaar omarmd en naar de Brabantse en Limburgse regio’s gebracht.Amsterdam start alweer met een 22e groep. 97% van de cursisten werkt nog steeds in de IT.

Open Universiteit

Martine Hermans: Omscholingstrajecten naar IT’er valt onder Your Academy, cursussen die korter en praktisch zijn. Minder theoretisch dan een normale master / bachelor. Het verschilt per programma wat de kosten zijn. Variatie van een paar honderd euro tot een paar duizend euro. We geven modulair onderwijs. Dus je kunt per module aan de slag. We zijn een echte opleidingsinstituut en dat staat los van een toekomstige baan.

Er zijn geen instap eisen. Je moet wel interesse, drive en nieuwsgierigheid in het vakgebied gebied om het vol te houden.

Ironhack

Manouk Meilof : Er zijn veel banen beschikbaar, en het is zeker niet alleen weggelegd voor ‘nerds’. We hebben mensen van alle leeftijden en achtergronden langslopen. Plus, doe alvast wat online trainingen via Code Academy of Free Code Camp. Hier kun je gemakkelijk uitvinden of je het leuk vind. Geen baangarantie helaas, maar we helpen en coachen je wel met je zoektocht totdat je iets hebt gevonden. Op dit moment vooral online, maar hopelijk snel weer offline. Je bent 9 of 24 weken ermee bezig, kosten bedragen 8000 euro.

Zoals je hierboven kunt zien… genoeg mogelijkheden. Sommigen gratis, anderen betaald… sommigen met baangarantie anderen een baanintentie of hulp erbij. Het is nu het moment om in te stappen mocht je altijd getwijfeld hebben. Genoeg werk erin te vinden en bedrijven staan echt te springen op IT personeel.

[Fotocredits © deagreez & Photocreo Bednarek – Adobe Stock]

Avatar foto
Erdinç Saçan

Senior Docent en Onderzoeker bij Fontys ICT in Eindhoven. Voorheen gewerkt bij Corendon, TradeDoubler en Prijsvrij.nl.

Verder lezen over Bedrijven

Dit zijn volgens LinkedIn de beste bedrijven voor carrièreontwikkeling in 2024

Deze jaarlijkse lijst biedt een overzicht van de 15 beste werkplekken voor professionals om op dit moment carrière te maken in Nederland. Het is dit jaar een mix van bedrijven in tech, financiën, consumentengoederen en logistiek.

Social Media16.04.2024

Dit zijn volgens LinkedIn de beste bedrijven voor carrièreontwikkeling in 2024

​Waar moet je op letten bij het inrichten van jouw kapsalon?

Het inrichten van een kapsalon is meer dan alleen het kiezen van mooie meubels en decoraties. Het gaat om het creëren van een ruimte die zowel functioneel als uitnodigend is voor je klanten en medewerkers. Hier zijn enk...

DC Business09.04.2024

​Waar moet je op letten bij het inrichten van jouw kapsalon?

​Hoe gepersonaliseerde software innovatie aandrijft

In een wereld waar technologie razendsnel evolueert en bedrijfsprocessen steeds complexer worden, is de behoefte aan softwareoplossingen die naadloos aansluiten op specifieke bedrijfsbehoeften urgenter dan ooit. Maatwerk...

Technology28.03.2024

​Hoe gepersonaliseerde software innovatie aandrijft

Nieuwe webcams van Logitech: MX Brio & MX Brio 705 for Business

Logitech heeft deze week 2 nieuwe webcams onthuld voor zowel consumenten als bedrijven die behoefte hebben aan videovergaderingen in de hoogste kwaliteit, compleet met het meest uitgebreide aanbod aan features dat Logite...

Gadgets07.03.2024

Nieuwe webcams van Logitech: MX Brio & MX Brio 705 for Business

Expatfile vereenvoudigt FBAR-aangiftes voor Amerikanen

Expatfile is een toonaangevend Amerikaans belasting- en financieel technologiebedrijf dat een gebruiksvriendelijk belastingplatform biedt aan Amerikanen die in het buitenland wonen. Het bedrijf heeft een innovatieve oplo...

DC Business29.02.2024

Expatfile vereenvoudigt FBAR-aangiftes voor Amerikanen

​Dit is waarom jij als ondernemer een kredietverzekering moet hebben

Als ondernemer is het erg belangrijk om goed verzekerd te zijn voor potentiële risico’s die op kunnen treden. De kredietverzekering is nog een vrij onbekende verzekering voor ondernemers. Dit is onterecht, omdat deze...

DC Business25.02.2024

​Dit is waarom jij als ondernemer een kredietverzekering moet hebben

​Waarom een Kanban-training voor veel beroepen werkt

Kanban: je hebt er misschien weleens van gehoord. Zeker in een corporate omgeving wordt er vaak met Kanban gewerkt. Maar vaak wordt het niet volop ingezet: het is namelijk op veel meer banen van toepassing dan mensen vaa...

Online13.02.2024

​Waarom een Kanban-training voor veel beroepen werkt

​Van zzp naar zmp: denk aan de verplichte RI&E!

Eind 2023 waren er volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek ruim 1,5 miljoen mensen als zelfstandige werkzaam. Het overgrote deel hiervan biedt producten of diensten aan als zzp’er, een zelfstandige zonder person...

DC Business31.01.2024

​Van zzp naar zmp: denk aan de verplichte RI&E!

Verder lezen over ICT

Waarom zou elk modern bedrijf moeten overwegen een Document Management Systeem te implementeren?

In de snel evoluerende digitale wereld van vandaag is het beheren van bedrijfsdocumenten efficiënter en veiliger geworden dankzij Document Management Systemen (DMS). Maar wat is een DMS precies?

Technology15.04.2024

Waarom zou elk modern bedrijf moeten overwegen een Document Management Systeem te implementeren?

Denk je aan een carrièreswitch? Overweeg deze 4 banen eens!

Heb je het gevoel dat het tijd is voor een carrièreswitch? Misschien voel je je niet langer voldaan in je huidige baan of ben je gewoon toe aan iets nieuws. Het goede nieuws is dat er tal van mogelijkheden zijn om een f...

DC Business27.09.2023

Denk je aan een carrièreswitch? Overweeg deze 4 banen eens!

IT-vacaturebank No Fluff Jobs pleit voor salaris-transparantie

No Fluff Jobs is een nieuwe vacaturebank voor voornamelijk gespecialiseerd IT-personeel waarbij de belangrijkste waarden eerlijkheid, respect en transparantie zijn. Dat betekent duidelijkheid over alle aspecten van een b...

Technology13.07.2023

IT-vacaturebank No Fluff Jobs pleit voor salaris-transparantie

​Waarom het voor elke werknemer belangrijk is om iets te weten over cybersecurity

Het wordt vaak gezegd: je ‘first line of defense’ zijn de medewerkers. Als je medewerkers immers op een verkeerde link klikken, of zelfs een hele laptop in de trein laten liggen, dan kan dat grote gevolgen hebben voo...

Cybercrime07.04.2023

​Waarom het voor elke werknemer belangrijk is om iets te weten over cybersecurity

Aan de slag met Kubernetes: wat je moet weten

De toepassing van containers wordt steeds gangbaarder. Volgens Gartner zal tegen 2024, 15% van alle applicaties in containers draaien en zal 75% van alle organisaties containers gebruiken in productie. Dit komt door de s...

Technology22.02.2023

Aan de slag met Kubernetes: wat je moet weten

Audi ziet zichzelf langzaam veranderen in softwarespecialist

Het zal ongetwijfeld een soort van dichterlijke vrijheid zijn geweest van de PR-afdeling van Audi om zichzelf uit te roepen tot softwarespecialist. Dit naar aanleiding van de kop van hun laatste nieuwsbericht: "Audi tran...

Automotive02.02.2023

Audi ziet zichzelf langzaam veranderen in softwarespecialist

Waarom ethische hackers de Sherlock Holmes’ van cyberbeveiliging zijn

Heb je je ooit afgevraagd hoe het zou zijn om een cybercrimineel te zijn? Wel, als ethische hacker wordt die fantasie werkelijkheid en mag je in de schoenen van een echte hacker gaan staan. Niet alle hackers zijn per de...

Cybercrime02.12.2021

Waarom ethische hackers de Sherlock Holmes’ van cyberbeveiliging zijn

Bedrijven kunnen niet groeien door tekort aan ICT-personeel

De ICT-markt is een markt die juist baat gehad heeft bij de Covid-19 pandemie. Hierdoor is de vraag naar ICT groter geworden. Inmiddels bedraagt het aantal ICT-ers 540.000, waarvan 100.000 vrouwen. Nog altijd is sprake v...

DC Business01.10.2021

Bedrijven kunnen niet groeien door tekort aan ICT-personeel

Verder lezen over Jobs

Dit zijn volgens LinkedIn de beste bedrijven voor carrièreontwikkeling in 2024

Deze jaarlijkse lijst biedt een overzicht van de 15 beste werkplekken voor professionals om op dit moment carrière te maken in Nederland. Het is dit jaar een mix van bedrijven in tech, financiën, consumentengoederen en logistiek.

Social Media16.04.2024

Dit zijn volgens LinkedIn de beste bedrijven voor carrièreontwikkeling in 2024

Catawiki zoekt nieuwe LEGO-expert: maak van jouw LEGO-obsessie je nieuwe job

Met LEGO-bouwstenen komen de meest onverwachte ideeën tot leven, maar kunnen ze ook jouw droomjob tot leven wekken? Het antwoord zou zomaar ‘ja’ kunnen zijn. Catawiki, de online marktplaats voor bijzondere objecten,...

Vacatures14.11.2023

Catawiki zoekt nieuwe LEGO-expert: maak van jouw LEGO-obsessie je nieuwe job

Denk je aan een carrièreswitch? Overweeg deze 4 banen eens!

Heb je het gevoel dat het tijd is voor een carrièreswitch? Misschien voel je je niet langer voldaan in je huidige baan of ben je gewoon toe aan iets nieuws. Het goede nieuws is dat er tal van mogelijkheden zijn om een f...

DC Business27.09.2023

Denk je aan een carrièreswitch? Overweeg deze 4 banen eens!

​Solliciteren doe je tegenwoordig gewoon via TikTok

Vroeger als je in een vacature las dat je een video van jezelf moest maken, dan zou je er bijna de baan van je dromen voor opgeven: het was allemaal wat ongemakkelijk. Tegenwoordig leven we in een wereld die aan elkaar h...

Social Media25.09.2023

​Solliciteren doe je tegenwoordig gewoon via TikTok

Wanted: Een waaghals die achtbanen gaat testen

Ben jij nog op zoek naar het perfecte zomerbaantje van 2023? Hou je van pretparken bezoeken met goed gezelschap én kan je achtbanen kritisch beoordelen? De website uitmetkorting.nl is namelijk op zoek naar een échte...

Vacatures02.08.2023

Wanted: Een waaghals die achtbanen gaat testen

​Deze 5 banen blijven relevant en worden steeds populairder

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan, maar weet jij nog niet zo goed wat je precies wilt? Dan ben je hier op de juiste plaats. Er zijn namelijk een aantal banen die altijd populair blijven en banen die tegenwoordig juist...

Lifestyle31.05.2023

​Deze 5 banen blijven relevant en worden steeds populairder

Deze landen zijn zeer geschikt voor digital nomads

Heb jij een baan waarbij je eigenlijk alleen een laptop nodig hebt om je werk uit te voeren? Prijs jezelf gelukkig: het betekent namelijk dat je een bestaan als digital nomad kunt leven. Je kunt overal werken waar je maa...

Online11.01.2023

Deze landen zijn zeer geschikt voor digital nomads

Hoe kan ik mij het best voorbereiden op een sollicitatiegesprek?

In deze tijd zijn er ontzettend veel vacatures waar je op kunt reageren. Heb je gereageerd op een leuke vacature en mag je nu op sollicitatiegesprek komen? Gefeliciteerd! Hoe spannend het nu nog lijkt, wanneer jij je goe...

Lifestyle22.11.2022

Hoe kan ik mij het best voorbereiden op een sollicitatiegesprek?