Technology01.12.2021

Nieuwe drone voor ondersteuning van eerste hulp en medisch vervoer


Avy is klaar voor de uitrol van het eerste Drone Response Netwerk

Het Nederlandse Avy is een pioneer op het gebied van innovatieve luchtvaarttechnologie. Deze week presenteert het bedrijf, naar eigen zeggen ’s werelds eerste, Drone Response Network. Het is de bedoeling dat zelfstandig vliegende drones binnen het netwerk ingezet gaan worden voor verschillende hulpverlenende taken. Denk daarbij aan ondersteuning voor eerste hulp en het vervoeren van medische middelen tijdens incidenten.

Zelfstandig vliegende vrachtdrone

Daarvoor wordt gebruik gemaakt van de nieuwe Avy Area Drone, in combinatie met docking stations die op verschillende, strategische, locaties geplaatst worden. De drone is in staat om tot drie kilo aan ‘vracht’ mee te nemen, heeft een maximaal vliegbereik van 100 kilometer en kan ingezet worden bij weersomstandigheden tot windkracht 5.

De nieuwe drone kan ook uitgerust worden met een infrarood- en RGB-camera. Daarmee wordt het werkgebied verder uitgebreid. Denk aan het signaleren van natuurbranden, het lokaliseren van mensen in nood op zee. Maar ook voor het inventariseren van de situatie bij ongelukken en incidenten. Met die informatie kan vervolgens spoedeisende hulp snel, veilig en effectief ingezet worden.

“Alle lessen die we de afgelopen vijf jaar geleerd hebben zijn meegenomen en vertaald in dit nieuwe product, dat revolutionair is op het gebied van spoedeisende hulp. Voor de kleuren van deze nieuwe drone hebben we ons laten inspireren door onze investeerder Orange Wings, die ons vanaf het begin bij alles heeft gesteund,” vertelt Patrique Zaman, oprichter en CEO van Avy.

Avy-DRN-a
Avy-DRN-a

ANWB, PostNL en Sanquin

Dit zijn een paar voorbeelden van bedrijven die al met Avy aan de slag zijn gegaan om Aera drones in te zetten. Inmiddels wordt de Avy ook al ingezet door het Deense Falck, marktleider op het gebied van spoedeisende- en gezondheidsdiensten in dat land.

“Als partners hebben we een innovatieve samenwerking opgezet, om de gezondheidszorg te ondersteunen. Avy en Falck delen dezelfde visie voor het gebruik van drones in de toekomst en we zijn dan ook heel enthousiast over dit partnerschap. Onze doel met deze nieuwe drone is om diagnostische monsters en medicijnen naar afgelegen gebieden te kunnen krijgen in Europa.” Aldus Nicolai Laugesen, Head of Bid and Commercial Excellence van Falck.

Voor 2022 heeft Avy de doelstelling geformeerd om een impact te maken met het Drone Response Network en verdere uitbreiding binnen Europa en Afrika.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist, blogger en tekstschrijver. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. De Mobile Cowboys is back! Met lasso en zweep in de aanslag om de ingeslapen telecommarkt weer eens goed wakker te schudden en met scherp te schieten!

Verder lezen over Drone

Deze droneshow is van een nieuw niveau

Als je de recente einde-van-de-dagshow van Disney hebt gezien, dan weet je dat drones een nieuwe dimensie toevoegen aan die show. Maar, wist je dat het nog heftiger kan?

Gadgets04.07.2024

Deze droneshow is van een nieuw niveau

Drone-merk DJI lijkt fietsen te willen gaan maken

DJI zal het dus niet onder zijn eigen naam doen: de ‘DJI’-fietsen lijken onder het merk Amflow Bikes uit te komen.

Gadgets02.07.2024

Drone-merk DJI lijkt fietsen te willen gaan maken

Dronen op IJsland is niet zo makkelijk als je denkt

IJsland is helemaal niet altijd zo makkelijk als het om dronen gaat. Dit is wat je moet weten als je gaat dronen op IJsland.

Gadgets24.05.2024

Dronen op IJsland is niet zo makkelijk als je denkt

DJI’s nieuwe drone DJI Avata 2 valt enorm mee in prijs

DJI heeft zijn nieuwe drone onthuld en die is beter dan zijn voorganger. Logisch, maar het apparaat is ook goedkoper.

Gadgets12.04.2024

DJI’s nieuwe drone DJI Avata 2 valt enorm mee in prijs

​Drones & AI helpen boeren bij het voldoen aan Europese milieuregels

Onderzoekers van Unmanned Valley, Greenport Duin- en Bollenstreek en NL Space Campus zijn erin geslaagd om een AI-model te ontwikkelen waarmee drones botrytis kunnen herkennen. Het model gebruikt kunstmatige intelligenti...

Nieuws07.03.2024

​Drones & AI helpen boeren bij het voldoen aan Europese milieuregels

Kan drone Max Verstappen bij houden? Nederlandse Ralph test het

Red Bull staat erom bekend de raarste stunts uit te halen: motorcross met ijshockey, de hoogste parachutesprong maken ooit, enzovoorts. Nu is er een nieuwe challenge verschenen, want de Nederlandse Ralph Hogenbirk van Du...

Technology28.02.2024

Kan drone Max Verstappen bij houden? Nederlandse Ralph test het

​Snap roept alle drones die het ooit maakte terug

Snap, het bedrijf achter Snapchat, kwam een paar jaar geleden met een vernuftig idee: een kleine Snap-gele drone van plastic waarmee je je Snaps nog interessanter kon maken. Het apparaatje heet Pixy en de verkopen deden...

Gadgets02.02.2024

​Snap roept alle drones die het ooit maakte terug

Gevaarlijke drones…
Sneeuw in Zuid-Limburg zorgt voor prachtige plaatjes

Het werd al een paar dagen voorspeld: een pak sneeuw zou woensdag 17 januari mogelijk het zuiden van Nederland gaan bereiken. En hoewel weersvoorspellingen niet altijd uitkomen, was het dit keer wel raak. Tenminste, voor...

Nieuws18.01.2024

Sneeuw in Zuid-Limburg zorgt voor prachtige plaatjes

En die zijn het mooist als je ze met een drone maakt