Microsoft heeft het bedrijf achter techniek Siri gekocht

Microsoft heeft het bedrijf achter techniek Siri gekocht

Vorig artikel Volgend artikel

Microsoft heeft het AI-bedrijf Nuance Communications gekocht. Het bedrag dat in veel Amerikaanse media wordt genoemd is maar liefst 16 miljard dollar. De deal is actueel omdat door de coronacrisis Artificial Intelligence (AI) steeds belangrijker wordt in de gezondheidszorg.

Nuance is geen onbekende

Het bedrijf heeft zijn strepen verdiend want Nuance hielp bij de lancering van Siri van Apple en maakt ook software voor bedrijven in de automobielsector.

Eerder al samengewerkt

Microsoft en Nuance hebben eerder samengewerkt in projecten zoals het helpen van artsen bij het maken van een transcriptie van patiënt bezoeken en het terugroepen van medische dossiers of voorgeschreven medicijnen via spraakopdrachten. Bovendien zal de opslagplaats van het AI-bedrijf met meer dan 3.000 patenten aantrekkelijk zijn voor Microsoft.

Nuance concentreert zich veel op bedrijfscommunicatie met betrekking tot gezondheidszorg en klant betrokkenheid, maar het bedrijf heeft echt naam gemaakt door Siri te ontwikkelen en verbeteren. Met de hulp van het AI-bedrijf heeft de iPhone-maker in de loop der jaren de digitale assistent voorbereid op contextuele gesprekken en verzoeken.

Nuance is in één klap een rijk bedrijf

Nuance doet goede zaken met deze deal. Microsoft is bereid om ongeveer 56 dollar per aandeel voor Nuance te betalen. Nuance is met 16 miljard dollar de op een na grootste overname van Microsoft, na de aankoop van 27 miljard dollar van LinkedIn in 2016.

[foto: Omid Armin on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...