Kleding van Labfresh testen: 'Wat ik ook doe, ik krijg het niet vies!'

Kleding van Labfresh testen: 'Wat ik ook doe, ik krijg het niet vies!'

Vorig artikel Volgend artikel

Een mooie blouse, die ook nog eens duurzaam is, en vocht afstotend. Dat is waar Labfresh voor staat. Ze maken kleding die langer gedragen kan worden, minder gewassen hoeft te worden en langer mee gaat. Hierdoor bespaar jij geld, afval, water en energie.

Schermafbeelding 2021-01-15 om 11.09.45
We testen bruut: met rode wijn!

Testen overhemd Labfresh

Onze test van het Labfresh overhemd was een hele toffe test om te doen. Ik wist van tevoren dat het een natte boel werd, maar niet dat het overhemd zo droog bleef. Ik sta er echt van te kijken. Je leest natuurlijk van alles over dat het inderdaad geen vocht opneemt. En pessimistisch als ik ben, dacht ik van: ja, uhhu, natuurlijk.

Maar als je dan uiteindelijk zelf het overhemd aanhebt en er een liter water overheen mikt dan merk je het zelf. Sterker nog: het t-shirt (geen Labfresh) onder het overhemd was kleddernat en het overhemd gortdroog.

Daarnaast geurt het niet en staat het ook nog eens knap. Tuurlijk, als je een sloot inspringt of in de modder gaat liggen rollen dan wordt het overhemd wel vies. Maar de huis-tuin-en-keukenongelukjes zijn zonder consequenties.

Check de video's op ons YouTube-kanaal. De eerste video die we publiceren is onze test van het overhemd in een minuut.

Labfresh test nul
Volle bak water sproeien: en het overhemd blijft droog!

Leuke test maar hoe werkt het precies?

Het sleutelwoord is FreshCore™. Dit is een unieke combinatie van textiel behandelingen: hydrofobisch, antibacterieel en easy-care. Dankzij deze eigenschappen is de kleding vlek- en geurwerend, hoef je minder te wassen en gaat de kleding langer mee. Volgens het bedrijf is dat goed voor je portemonnee en de planeet.

De producten zijn vlekwerend. Ze weren alle vloeistoffen op waterbasis zoals bier, wijn en koffie. Wanneer je morst kan je de vlek eenvoudig afspoelen met water. Dat hebben we in onze test proefondervindelijk vast kunnen leggen.

De gepatenteerde FreshCore™ technologie wordt op het katoendraad toegepast zonder een coating te vormen. Ze combineren drie verschillende technieken op 100% katoen waardoor de stof volledig natuurlijk aanvoelt en blijft ademen.

Labfresh test
Hoppa, liter water over het overhemd.

Labfresh: het geheim

Het is allemaal bedacht door de Nederlandse Lotte en Kasper uit Denemarken. Geen rasechte modemensen, maar wel dol op technologie en design. Het zijn de oprichters van Labfresh.

Labfresh test een
Flats! Een glas rode wijn over mij heen.

Ex-voetballer Kenneth Perez is overtuigd van Labfresh

In samenwerking met oud-voetballer Kenneth Perez komen ze nu met een Knitted overhemd, verkrijgbaar voor 99.00 EUR,bestellen doe je hier.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...