Technology08.03.2019

IoT in de praktijk: hoe hardware en software gekoppeld worden en nieuwe kansen biedt


​Interview Conclusion en ERIKS Digital

In ons eerdere artikel over de staat van Internet of Things (IoT) vertelden we over de kansen en uitdagingen die er voor IoT zijn. En uit ons gesprek met Robbrecht van Amerongen, Head of IoT bij Conclusion, bleek in oktober 2018 al dat er kansen zijn voor veel bedrijven en ook overheden. Hij vertelde ons toen ook dat hij een uitdaging zag in het koppelen van verschillende devices die IoT data genereren. De expert praat ons nu weer bij over de ontwikkelingen en vertelt vol enthousiasme over een mooi praktijkvoorbeeld. Dit doet hij samen met Tim Noordhoek, CTO van ERIKS Digital.

Wij spreken beide heren over de samenwerking tussen Conclusion en ERIKS. Ook zijn we benieuwd wat de toegevoegde waarde van IoT voor hen is en, misschien nog wel belangrijker, voor die van hun klanten. Waarin zit de meerwaarde en welke positieve effecten heeft dit in de praktijk? Conclusion heeft invulling gegeven aan de vraag van ERIKS naar een IoT platform waarop zij, onafhankelijk van het soort machine of sensor, producten kan aansluiten. Sinds vorig jaar is het onderdeel IoT ondergebracht bij ERIKS Digital.

Hoe IoT door ERIKS wordt ingezet: Smart Asset Management, Condition Monitoring en Predictive Maintenance

Robbrecht trapt af: “ERIKS is de klant waarmee we echt een stap verder zijn gegaan. Zij hadden een case bij een van hun klanten en vroegen ons wat ze hiermee konden doen. Er moest data verzameld en gekoppeld worden.” In dit geval ging het om een grote graafmachine en de klant wilde beter kunnen voorspellen wanneer onderhoud of uitval te verwachten is. Het dashboard dat Conclusion samen met ERIKS heeft ontwikkeld geeft inzicht in de data van sensoren van ERIKS. Deze meten nu het niveau van het smeermiddel zodat er continu zicht is op de status van de machine, tijdig onderhoud verricht kan worden en minder downtime het gevolg is.

Tim vult aan: “Tegenwoordig zijn er verschillende basissystemen voor monitoring en dashboarding. De grootste uitdaging is het versturen van lokale sensordata naar een dashboard dat in de cloud draait. Conclusion heeft voor ERIKS een EDGE-oplossing gemaakt. Dit is een computer die in het veld staat en de brug slaat tussen machine en de cloud.” Vanuit de cloud wordt de dashboard oplossing aan de klant beschikbaar gesteld voor ‘condition monitoring en predictive maintenance’. Dit levert realtime inzicht in de situatie die uiteindelijk zorgt voor het kunnen doen van een steeds betere voorspelling en tijdig ingrijpen bij verstoringen.

De reactie van de klant op deze oplossing

De klant reageerde meteen enthousiast, vertelt Tim. “Hij kan nu inzien hoe elektromotoren functioneren en blijven monitoren. Grafieken met afwijkingen worden getoond, waarop geanticipeerd kan worden.” Op die manier kunnen we nu al preventief actie ondernemen en onverwachte uitval in de toekomst voorkomen. Robbrecht gaat verder: “We signaleren met deze oplossing eerder dat er iets niet goed gaat in het apparaat en in plaats van dat het stil staat en er inkomstenderving is, kan er ingegrepen worden.” Op een hoger niveau heeft ERIKS met IoT een beter inzicht in de conditie van het door hen geleverde en beheerde machinepark. Daarmee kan er voorspellend onderhoud gepleegd worden, alleen op de onderdelen die er op dat moment behoefte aan hebben. Dit heeft minder downtime tot gevolg, een lager energieverbruik, lagere Total Cost of Ownership (TCO) en minder kans op ongelukken. Dit vat ERIKS samen onder de dienst Smart Asset Management.

Niet alleen voor de klanten van ERIKS heeft het platform grote voordelen opgeleverd, het bedrijf is zelf ook heel blij dat ze een extra service aan kunnen bieden. “Het is een uitbreiding van ons service aanbod, een digitale transformatie en dit geeft ons een beter inzicht in processen bij de klant”, zegt Tim. Hierdoor heb je niet alleen meer contact met je klant, maar kun je de relatie ook beter sturen. En dat is voor ERIKS heel praktisch, zegt Robbrecht: “Zij weten hoe de apparatuur werkt en kunnen de klant adviseren over producten, maar krijgen ook meer zicht in wat de klant daarmee doet. Zo zien ze hoe zwaar apparatuur wordt belast en wordt op problemen voorgesorteerd. Dat kan voor hun klanten heel waardevol zijn en de aanschaf van deze oplossing kost vaak maar een fractie van wat het zou zijn als bijvoorbeeld een heel productieproces stilligt.” Tim beaamt dit en benadrukt dat het voordeel ook zit in de mogelijkheid buiten werktijd een geplande downtime in te lassen in plaats van ongepland. Daarmee worden enorme besparingen gerealiseerd.

iot-tech
iot-tech

De toegevoegde waarde van IoT op de business van ERIKS en hun klanten

“Continuïteit, inzicht in geleverde producten aan klanten en hierop kunnen anticiperen. Maar vooral het eerdergenoemde service aanbod en de relatie met de klant zijn een toegevoegde waarde voor ERIKS”, vertelt Tim. “Daarnaast, vult Robbrecht aan, als een door ERIKS geleverd apparaat nu kapotgaat, kan dit misschien een onterecht negatief beeld geven van de geboden kwaliteit. Terwijl er nu proactief gehandeld kan worden, omdat bijvoorbeeld een storing beter te voorspellen is.”

Voor de klanten van ERIKS heeft IoT ook veel voordelen. De TCO (Total Cost of Ownership) wordt verlaagd en de safety wordt verhoogd. Door apparatuur continu te monitoren kan voorkomen worden dat een productielijn stil komt te staan. Bovendien voorkomt het onnodige kosten omdat sensordata inzicht geven in de totale operationele keten. Er kan zelfs meer productie gedraaid worden, omdat handmatige controles steeds minder plaatsvinden, dit verhoogt de efficiëntie. In de toekomst kan dit nog een stap verder gaan wanneer op basis van opgedane ervaring algoritmes een rol gaan spelen.

Onafhankelijk platform biedt veel voordelen

Robbrecht vertelt over een praktijkvoorbeeld: “Een klant met elektrische motoren heeft sensors aangebracht om data uit te kunnen lezen. De medewerker van ERIKS anticipeert op een afwijking door de klant op de hoogte te brengen. Als zo’n motor aanstaat, trilt deze een beetje. Afwijkingen worden opgemerkt, de bandbreedte bepaald en deze is zichtbaar op het dashboard. Er kan dan meteen een monteur langskomen.”

ERIKS ziet ook veel toegevoegde waarde in de dienstverlening van Conclusion ten opzichte van al bestaande leveranciers. “Er zijn heel veel aanbieders van IoT oplossingen, maar deze zitten vaak vast aan een enkele productleverancier. Die verzamelen logischerwijs alleen data van hun eigen producten. Maar vaak is de behoefte wel veel breder en op ons dashboard kunnen alle leveranciers aangesloten worden.”

Dat laatste onderschrijft Tim: “Conclusion helpt ons met het opzetten van een onafhankelijk platform. Wij hebben een heel breed assortiment en veel onderdelen die in multi-brand machines nodig zijn. Zowel eigen ERIKS merken, als de bekende andere merken zitten in ons assortiment.” Robbrecht ziet hierin een groot voordeel. Op het platform dat er nu staat, kan vrijwel alles aangesloten worden. Het is een totaaloplossing met 1 dashboard voor de gehele fabriek en onafhankelijk van de diverse productleveranciers. Hierdoor kunnen de meest krachtige componenten toegevoegd worden, zoals analyses en algoritmes, zonder dat dit effect heeft op de rest van de keten.

Toekomstmuziek in de samenwerking: algoritmes nemen monitoring over

Voor ERIKS heeft het veel waarde als er nieuwe producten worden doorontwikkeld die aan het dashboard toegevoegd kunnen worden. Tim noemt als voorbeeld vibratiemonitoring en pompsystemen. De toevoeging van algoritmes en notificaties ziet hij ook als een mooie extra voor de toekomst. Robbrecht wil in de toekomst nog minder handwerk hebben aan het platform. Het zou mooi zijn als de onboarding van klanten in de toekomst geautomatiseerd kan plaatsvinden, net als het ontdekken van uitzonderingen en beoordelen van grafieken. Algoritmes gaan dan monitoring overnemen en vervangen menselijk werk. Tim ziet het zelfs zo ver gaan dat de kennis van visuele inspecties gedigitaliseerd wordt. Maar, zo benadrukt Robbrecht, “expertise wordt niet vervangen door een robot, maar uitgebreid. Dit bespaart enorm veel tijd en mankracht.”

Ontwikkelingen IoT in het algemeen

We zijn benieuwd hoe de mannen de ontwikkelingen rondom IoT in het algemeen zien. Tim brandt als eerste los: “Data en security zijn een belangrijke topic door de groei van IoT. Cybersecurity zal een grotere rol spelen om anonimiteit van data te waarborgen. Het Internet of Things is nu nog heel ‘bèta’, in de toekomst zie ik grotere spelers terrein winnen en een nieuwe standaard neerzetten. Het is nog heel pril allemaal, wij zijn echt early adaptors.”

Robbrecht gaat verder: “In de toekomst zie ik meer volume en ook de markt van aanbieders veranderen. Er komt een fallout in leveranciers en een splitsing van specialisten en generalisten. Daarna zal het voor ons als aanbieder ook nog belangrijker worden hoe snel je iets neer kunt zetten. Wij zijn nu al op het punt dat we zo snel kunnen schakelen, dat een nieuwe klant binnen 2 uur operationeel is.”

<i>Tim Noordhoek, Eriks.</i>
Tim Noordhoek, Eriks.

Over ERIKS

Bedrijven doeltreffender en efficiënter maken, het realiseren van kostenbesparingen en productieprocessen optimaliseren. Daar gaat ERIKS voor, samen met haar klanten maken zij bedrijven succesvoller. Met uitgebreide kennis over de producten, hun toepassingen en de markt, heeft het bedrijf in de loop der jaren aantoonbare en mooie resultaten geboekt. Ze leveren een uitgebreid programma voor onderhoud en reparaties. ERIKS kijkt naar langetermijnoplossingen en spoort de onderliggende oorzaak van een storing op. Zo wordt herhaling voorkomen en de levensduur van producten verlengd. Dit zorgt voor een lagere Total Cost of Ownership (TCO). ERIKS levert ruim 900.000 verschillende producten aan 200.000 klanten wereldwijd. De ERIKS groep heeft ruim 340 vestigingen in 18 landen.

<i>Robbrecht van Amerongen, Conclusion.</i>
Robbrecht van Amerongen, Conclusion.

Over Conclusion

Conclusion werkt voor gevestigde namen zoals Eriks, NS, ProRail, APG en Royal Flora Holland. Conclusion is een IT-dienstverlener met een focus op business transformatie en IT services. Het bedrijf is ingericht als ecosysteem waarbinnen alle bedrijven hun eigen expertise hebben en dit combineren om klanten zowel domein- en technologische expertise als flexibiliteit te bieden. Door verantwoordelijkheid te nemen voor maatschappij- en missiekritieke bedrijfsprocessen en systemen onderscheid het zich van andere IT-dienstverleners. Conclusion richt zich binnen de Nederlandse markt op middelgrote tot grote klanten in het hart van de maatschappij. Meer informatie is hier te vinden.

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land. Ze leest dan ook veel reisverhalen om inspiratie op te doen en schrijft graag haar eigen belevenissen op. Omdat ze vindt dat elke plek iets bijzonders heeft, reist ze voor Travelvalley overal naartoe. Ook in haar vrije tijd ontdekt ze graag de wereld en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.

Verder lezen over Digital

Google: Nederlandse retailer blinkt uit in loyaliteit en marketing

Nederlandse retailers zijn goed in het binden van klanten aan hun merk en digitale marketing, maar schieten nog regelmatig tekort als het aankomt op SEO-optimalisatie en websiteprestatie.

Marketing06.05.2024

Google: Nederlandse retailer blinkt uit in loyaliteit en marketing

maar de website kan vaak beter
​Digitaal mijmeren: Zullen AI’s op het internet op enig moment ontwaken?

Schandalen als gevolg van ontsporende Artificial Intelligence (AI) zullen de aankomende jaren hoogstwaarschijnlijk een wereldwijd probleem gaan vormen. De uitrol en integratie van AI's binnen online toepassingen zullen n...

Online18.03.2024

​Digitaal mijmeren: Zullen AI’s op het internet op enig moment ontwaken?

Mogelijk ontwikkelen AI's een vorm van gedecentraliseerd interactiviteitsbewustzijn
​OBI4wan, Spotler en Squeezely samen verder als één organisatie

OBI4wan, Spotler Nederland en Squeezely integreren hun operationele bedrijfsvoering en gaan verder als één organisatie onder de naam Spotler NL. Alle drie de bedrijven zijn al geruime tijd onderdeel van de Spotler Grou...

Marketing06.03.2024

​OBI4wan, Spotler en Squeezely samen verder als één organisatie

Blijdorp: Van dierentuin naar een icoon voor natuurherstel

In Diergaarde Blijdorp sta je oog in oog met veel van het moois dat de wereldwijde natuur te bieden heeft. Maar Blijdorp is zoveel meer dan alleen een dierentuin. Het heeft ook een sterke focus op soortbehoud en natuurhe...

Marketing28.11.2023

Blijdorp: Van dierentuin naar een icoon voor natuurherstel

Blijdorp wil impact maken!
Deze 12 Nederlandse startups zijn onderscheiden met een CES Innovation Award

Begin 2024 gaan er in totaal 70 Nederlandse startups naar de techbeurs CES in Las Vegas om daar hun innovatieve technologische oplossingen te presenteren aan potentiële klanten en investeerders. Het gaat om uitdagingen...

Startups16.11.2023

Deze 12 Nederlandse startups zijn onderscheiden met een CES Innovation Award

​Privacy: gegevensverzameling binnen apps kun je maar beter uitschakelen!

Je herkent het misschien wel? Apps of toepassingen die zeggen beter voor jou te werken als je ze toestaat om bepaalde gegevens over jou en jouw gebruik te verzamelen en te analyseren. Binnen de instellingenmenu's van app...

Online28.04.2023

​Privacy: gegevensverzameling binnen apps kun je maar beter uitschakelen!

Inspiratie om jouw digitale hygiëne aanzienlijk te verbeteren
Emerce Digital Marketing Live! 2023: dé messcherpe update voor online marketing professionals

Ruim 1.500 ambitieuze digital marketeers verzamelen zich op donderdag 8 juni in de Beurs van Berlage in Amsterdam voor de Emerce Digital Marketing Live! Tijdens dit event krijg je een update van de laatste trends en ontw...

Events07.04.2023

Emerce Digital Marketing Live! 2023: dé messcherpe update voor online marketing professionals

Second Life komt als app uit op smartphones

Als we het over het metaverse hebben, dan komt vaak het spel -of eigenlijk online leven- Second Life voorbij. Het was een enorme hit in 2007, waarin je een avatar kon maken die dan online met andere avatars (waar dus ook...

Metaverse17.03.2023

Second Life komt als app uit op smartphones

Een tweede leven voor Second Life?

Verder lezen over ICT

Copilot helpt je met de dagelijkse taken en dat geeft tijdwinst

AI. Elk bedrijf is er wel op zijn eigen manier mee bezig en kan daarbij vaak wel wat hulp gebruiken. Die krijgt het van bijvoorbeeld een SoftwareOne, een bedrijf in softwareoplossingen en services.

Technology03.06.2024

Copilot helpt je met de dagelijkse taken en dat geeft tijdwinst

Hoe optimaliseer je bedrijfsprocessen voor maximale efficiëntie en concurrentievoordeel?


In de snel veranderende bedrijfswereld van vandaag is efficiëntie niet alleen een voordeel, het is een noodzaak. Bedrijfsprocessen optimaliseren is cruciaal voor elke organisatie die streeft naar verbeterde productiviteit en competitieve superioriteit. Maar wat betekent dit precies?

Technology29.04.2024

Hoe optimaliseer je bedrijfsprocessen voor maximale efficiëntie en concurrentievoordeel?


Waarom zou elk modern bedrijf moeten overwegen een Document Management Systeem te implementeren?

In de snel evoluerende digitale wereld van vandaag is het beheren van bedrijfsdocumenten efficiënter en veiliger geworden dankzij Document Management Systemen (DMS). Maar wat is een DMS precies?

Technology15.04.2024

Waarom zou elk modern bedrijf moeten overwegen een Document Management Systeem te implementeren?

Denk je aan een carrièreswitch? Overweeg deze 4 banen eens!

Heb je het gevoel dat het tijd is voor een carrièreswitch? Misschien voel je je niet langer voldaan in je huidige baan of ben je gewoon toe aan iets nieuws. Het goede nieuws is dat er tal van mogelijkheden zijn om een f...

DC Business27.09.2023

Denk je aan een carrièreswitch? Overweeg deze 4 banen eens!

IT-vacaturebank No Fluff Jobs pleit voor salaris-transparantie

No Fluff Jobs is een nieuwe vacaturebank voor voornamelijk gespecialiseerd IT-personeel waarbij de belangrijkste waarden eerlijkheid, respect en transparantie zijn. Dat betekent duidelijkheid over alle aspecten van een b...

Technology13.07.2023

IT-vacaturebank No Fluff Jobs pleit voor salaris-transparantie

​Waarom het voor elke werknemer belangrijk is om iets te weten over cybersecurity

Het wordt vaak gezegd: je ‘first line of defense’ zijn de medewerkers. Als je medewerkers immers op een verkeerde link klikken, of zelfs een hele laptop in de trein laten liggen, dan kan dat grote gevolgen hebben voo...

Cybercrime07.04.2023

​Waarom het voor elke werknemer belangrijk is om iets te weten over cybersecurity

Aan de slag met Kubernetes: wat je moet weten

De toepassing van containers wordt steeds gangbaarder. Volgens Gartner zal tegen 2024, 15% van alle applicaties in containers draaien en zal 75% van alle organisaties containers gebruiken in productie. Dit komt door de s...

Technology22.02.2023

Aan de slag met Kubernetes: wat je moet weten

Audi ziet zichzelf langzaam veranderen in softwarespecialist

Het zal ongetwijfeld een soort van dichterlijke vrijheid zijn geweest van de PR-afdeling van Audi om zichzelf uit te roepen tot softwarespecialist. Dit naar aanleiding van de kop van hun laatste nieuwsbericht: "Audi tran...

Automotive02.02.2023

Audi ziet zichzelf langzaam veranderen in softwarespecialist

Verder lezen over Internet of Things

Zo krijg je zelf meer inzicht in je gas- en stroom-verbuik

Tijdens het stookseizoen zijn de energieprijzen hot topics. Vorig jaar zijn we met zijn allen al veel minder gaan stoken. En dat is een trend die vermoedelijk door blijft zetten. Maar behalve de kachel lager zetten en sl...

Technology20.02.2024

Zo krijg je zelf meer inzicht in je gas- en stroom-verbuik

WiFi problemen in huis zijn snel verholpen met deze repeater

Vandaag de dag vragen we steeds meer van onze interverbinding. We willen 24/7 connected zijn, en er komen steeds meer apparaten bij die ook wat willen met jouw WiFi signaal thuis. Maar doordat we onze internetverbinding...

Gadgets20.03.2023

WiFi problemen in huis zijn snel verholpen met deze repeater

Plug & Play
​Fietsen kan veiliger met deze IoT-oplossing

De dode hoek: je fietst er zo in. Het gebeurt helaas regelmatig dat fietsers worden geschept door een vrachtwagen, omdat de chauffeur ze simpelweg niet kan zien. In Duitsland heeft T-Mobile daar met Deutsche Telekom en S...

DC Business20.03.2023

​Fietsen kan veiliger met deze IoT-oplossing

​De industrie van zonnepanelen is gevoelig voor hackers

Tegenwoordig is het plaatsen van zonnepanelen eerder regel dan uitzondering. Toch blijkt hier ook een groot gevaar in te schuilen. Dit blijkt uit onderzoek van Willem Westerhof, onderzoeker op het gebied van Cyber Securi...

Cybercrime04.11.2022

​De industrie van zonnepanelen is gevoelig voor hackers

IKEA’s hub om slimme apparaten mee te bedienen is nu beschikbaar

In mei van dit jaar was er al de aankondiging dat IKEA de markt zou gaan betreden met een eigen smarthomehub waarmee je de Tradfri-productlijn kunt beheren. Vandaag maakt IKEA bekend dat de Dirigera hub vanaf nu ook verk...

Gadgets03.11.2022

IKEA’s hub om slimme apparaten mee te bedienen is nu beschikbaar

​3 tips om te bepalen welke robotstofzuiger geschikt is

De traditionele stofzuiger wordt in toenemende mate ingewisseld voor een robotstofzuiger. Waarom zou je zelf immers het huis schoonmaken terwijl dit tegenwoordig ook geheel automatisch kan gaan? In dit artikel lees je 8...

Lifestyle31.10.2022

​3 tips om te bepalen welke robotstofzuiger geschikt is

SDC22: Samsung toont evolutie van SmartThings

Tijdens de jaarlijkse Samsung Developer Conference (SDC) in San Francisco kwamen ontwikkelaars, bouwers en ontwerpers bijeen om ideeën uit te wisselen op het gebied van connectiviteit en verbonden ervaringen. Tijdens h...

Technology21.10.2022

SDC22: Samsung toont evolutie van SmartThings

​TU Delft opent drie 5G testfaciliteiten

Vandaag heeft DoIoT, het fieldlab op de TU Delft Campus voor innovatie rondom het Internet of Things, drie 5G-onderzoeksfaciliteiten geopend met de nieuwste generatie in mobiele communicatietechnologie. Deze faciliteiten...

Technology12.11.2021

​TU Delft opent drie 5G testfaciliteiten

Verder lezen over Software

Alles dat je moet weten over iOS 18

iOS 18 bevat gloednieuwe aanpassings­mogelijkheden, een compleet vernieuwde Foto’s-app, een nieuwe verbindingsoptie en Apple Intelligence, het persoonlijke intelligentiesysteem van Apple.

Mobile11.06.2024

Alles dat je moet weten over iOS 18

Copilot helpt je met de dagelijkse taken en dat geeft tijdwinst

AI. Elk bedrijf is er wel op zijn eigen manier mee bezig en kan daarbij vaak wel wat hulp gebruiken. Die krijgt het van bijvoorbeeld een SoftwareOne, een bedrijf in softwareoplossingen en services.

Technology03.06.2024

Copilot helpt je met de dagelijkse taken en dat geeft tijdwinst

Hét chatprogramma uit de 90’s stopt ermee: vaarwel ICQ

Ga je nu naar ICQ, dan zie je de melding dat de chatapp stopt op 26 juni en dat je VK Messenger of VK Workspace kunt gebruiken.

Online26.05.2024

Hét chatprogramma uit de 90’s stopt ermee: vaarwel ICQ

Huawei versterkt marktaandeel met 7 nieuwe productlanceringen in Dubai

Tech in Asia22.05.2024

Huawei versterkt marktaandeel met 7 nieuwe productlanceringen in Dubai

5 tips om online veilig te zijn

Heb jij wel eens een bericht ontvangen, met een eis om nu te betalen of je foto’s zullen online worden gezet? Of je krijgt een telefoontje en je hoort een tape van een of andere officiële instelling zoals Interpol, met de mededeling dat jouw identiteit is betrokken bij een fraudezaak en met de te nemen stappen.

Online20.05.2024

5 tips om online veilig te zijn

App Store onderschept meer dan 7 miljard dollar aan mogelijk frauduleuze transacties

Cybercrime15.05.2024

App Store onderschept meer dan 7 miljard dollar aan mogelijk frauduleuze transacties

En dat in slechts 4 jaar tijd
Cybercriminelen maken sneller misbruik van nieuwe kwetsbaarheden

Fortinet heeft een nieuwe editie van het Global Threat Landscape Report uitgebracht. In deze nieuwe editie van dit halfjaarlijkse rapport zien we de trends uit de periode van juli tot en met december 2023.

Cybercrime08.05.2024

Cybercriminelen maken sneller misbruik van nieuwe kwetsbaarheden

Zo blijkt uit nieuw Global Threat Landscape Report van Fortinet
Techmysterie: indrukwekkende AI-tool verschijnt én verdwijnt

Een mysterie in de wereld van AI. Er is een tool online verschenen en toen weer offline gehaald. Niemand lijkt te weten waar het vandaan komt.

Online05.05.2024

Techmysterie: indrukwekkende AI-tool verschijnt én verdwijnt