Technology22.07.2016

​Hoe kom je slim van je desktops af?


Je zou maar ondernemer zijn met een aantal prima uitgeruste werkplekken voor je medewerkers. Voor een groot deel daarvan heb je vijf jaar geleden een aantal desktop computers aangeschaft. En nu zit je ermee, aangezien jouw medewerkers een apparaat willen waarmee ze altijd en overal kunnen werken. Doodzonde om al die dure bakken meteen de deur uit te doen voor de aanschaf van nieuwe apparatuur. Met ook nog eens de bijbehorende nieuwe software! Dat geld kun je beter investeren in het vergroten van je bedrijfssucces.

De oplossing is nabij. Met slimme beheersoftware kun je die desktops in slechts een paar minuten tijd laten acteren als zogenaamde thin clients. Het toestel kun je behouden, maar je hebt zeker de helft minder aan beheer en onderhoud nodig. Het geld dat je daarmee bespaart, kun je inzetten voor die medewerkers die echt altijd mobiel moeten zijn. Leidt dat tot boze medewerkers? Nee, zeker niet. Het zit hem tenslotte niet in het type apparaat maar wat je er mee doet!

Veel managers worstelen met het beheer en onderhoud van desktops. Hoe meer functionaliteit op de werkplek, hoe meer onderhoud. En dus meer kosten. Elk apparaat vraagt om beveiligingsmaatregelen, software-updates, aanpassing van instellingen, noem maar op. Menigeen manager of ondernemer wil daarvan af. Eens te meer omdat de praktijk leert dat medewerkers gemiddeld niet meer dan 30% van geboden desktopfunctionaliteit gebruiken. Nederlandse bedrijven hebben nog altijd tientallen duizenden desktop pc’s in bezit. Wat moeten we ermee?

Een integrale beheeromgeving voor alle soorten en maten van apparatuur is het antwoord. Dat klinkt wellicht vaag, maar het komt erop neer, dat het er niet meer toe doet welk type apparaat van welk merk in gebruik is binnen de organisatie. Met een gecentraliseerde beheeraanpak voor werkplekapparatuur kan bijvoorbeeld elk type toestel op afstand automatisch worden voorzien van veiligheidsupdates. Een virus op een bepaalde pc is dan verleden tijd.

Een enkele beheertool zorgt er ook voor, dat apparatuur langer mee kan gaan. Als je een desktop laat gebruiken als een thin client verbruikt het apparaat veel minder energie. Goed voor het milieu en het voortbestaan van het toestel. De hardware is inmiddels robuust genoeg en een willekeurig besturingssysteem als Windows 10 kan tegenwoordig ook jaren mee.

Kortom, gooi niet alle desktops meteen de deur uit. Met een grote mix van desktops en laptops in huis kun je prima uit de voeten met de inzet van gecentraliseerde beheersoftware. Die paar medewerkers die echt een nieuw apparaat nodig hebben, kun je dan alsnog op een kostenverantwoorde manier blij maken!

Deze blogpost is geschreven door Martijn van Tricht, Systems Engineer bij IGEL Technology Netherlands.

Verder lezen over PC

In Drug Dealer Simulator 2 run je je eigen drugslab

Drug Dealer Simulator is wel een heel bijzonder spel waarin je in een Zuid-Amerikaans gebied genaamd Isla Sombra je eigen drugskartel begint. 

Gaming21.06.2024

In Drug Dealer Simulator 2 run je je eigen drugslab

XDefiant: een free-to-play shooter van Ubisoft

XDefiant, de langverwachte free-to-play, snelle arcade shooter ontwikkeld door Ubisoft San Francisco en met facties geïnspireerd op enkele van Ubisofts geliefde franchises, is nu wereldwijd speelbaar. Spelers downloaden XDefiant gratis en spelen vanaf hun pc via Ubisoft Connect, PlayStation 5 of Xbox Series X|S.

Gaming21.05.2024

XDefiant: een free-to-play shooter van Ubisoft

met Crossplay-mogelijkheden
4 redenen om Senua’s Saga: Hellblade II te gaan spelen

Morgen is het na vele jaren aan Senua's Saga: Hellblade II om ons weg te blazen en we hebben vier keer bewijs dat dat ook wel gaat gebeuren.

Gaming20.05.2024

4 redenen om Senua’s Saga: Hellblade II te gaan spelen

Gids voor de beste toetsenborden voor pc en tablet die nu op de markt zijn

In de digitale wereld van vandaag kan een kwalitatief toetsenbord het verschil maken tussen een frustrerende en een vloeiende en productieve typervaring. Het toetsenbord blijft namelijk nog steeds een zeer functioneel hulpmiddel, ongeacht het gebruiksgebied.

Gadgets20.05.2024

Gids voor de beste toetsenborden voor pc en tablet die nu op de markt zijn

Steam geeft je geen geld terug als je te lang early access speelt

Een game even goed uitproberen door heel veel early access te spelen? Pas op: vroeger gold dat niet voor geldteruggave, maar nu wel.

Gaming24.04.2024

Steam geeft je geen geld terug als je te lang early access speelt

Max Verstappen wederom op cover EA SPORTS F1 24

Voor het tweede jaar op rij schittert Max Verstappen op de cover van EA SPORTS officiële videogame van het 2024 FIA Formula One World Championship.

Gaming16.04.2024

Max Verstappen wederom op cover EA SPORTS F1 24

​Marvel: Rivals is Overwatch met échte superhelden

Marvel Games introduceert een nieuwe teamshooter: Marvel Rivals. Je kunt het het beste vergelijken met Overwatch, en hoewel je daarin ook Hreoes hebt, is Marvel Rivals een game met de helden die je zo goed kent van de ve...

Gaming27.03.2024

​Marvel: Rivals is Overwatch met échte superhelden

Tijdmachine: RollerCoaster Tycoon bestaat 25 jaar

Het was een game die we eigenlijk vooral speelden om de bezoekers van virtuele pretparken het leven zuur te maken. Er waren geweldige manieren om ze te pesten, waarbij het natuurlijk het leukste was om wandelpaden ineens...

Gaming25.03.2024

Tijdmachine: RollerCoaster Tycoon bestaat 25 jaar