'Hey Google, hoe heb ik geslapen?'

'Hey Google, hoe heb ik geslapen?'

Dit is de nieuwe Google Nest Hub

Vorig artikel Volgend artikel

Google komt met de tweede generatie Nest Hub naar Nederland. De nieuwe Nest Hub voegt onder andere Sleep Sensing toe aan de Hub.

“We weten dat mensen naar Google komen om informatie op te zoeken om gezonder en gelukkiger te leven. De laatste tijd zien we dat er meer wordt gezocht naar slaap, beweging en gezondheid. Daar hebben we ons op gericht bij het maken van de tweede generatie Nest Hub”, zegt Ashton Udall, Product Manager bij Google Nest.

De Nest Hub waar je van houdt, maar dan beter

De speaker van de nieuwe Nest Hub is gebaseerd op dezelfde technologie als in Nest Audio en heeft 50 procent meer bas dan de originele Hub. Luister in elke kamer naar muziek en podcasts van diensten zoals YouTube Music en Spotify, of kijk naar je favoriete films en series via Netflix, Disney+ en YouTube.

Ook grappig: met Quick Gestures kun je content afspelen of pauzeren door in de buurt van het scherm een gebaar in de lucht te maken.

Nieuwe slaapfuncties voor meer rust

Volgens Google hielp de Nest Hub je altijd al overdag, maar nu helpt het je ook om ‘s nachts meer rust te vinden. Volgens Google krijgen veel mensen niet genoeg slaap, met alle gevolgen van dien.

Mede daardoor zijn slaaptrackers de laatste jaren populairder geworden. Google wil een alternatieve manier van slaaptracking bieden, speciaal voor mensen die hun slaap beter willen doorgronden, maar dan zonder dat ze iets aan of om hun lijf moeten hebben. Het resultaat is Sleep Sensing: een opt-in-functie die je helpt je slaap te begrijpen en te verbeteren.

Je slaap beter begrijpen

Sleep Sensing gebruikt Motion Sense om te analyseren hoe de persoon die het dichtst bij het scherm ligt slaapt, gebaseerd op hun beweging en ademhaling, geheel zonder camera of wearable. Sleep Sensing kan ook verstoringen zoals hoesten en snurken detecteren. Datzelfde geldt voor veranderingen in licht en temperatuur in de kamer. Daardoor krijg je meer inzicht in welke factoren een nadelige invloed hebben op jouw slaap.

Elke ochtend ontvang je een gepersonaliseerd slaapoverzicht op het scherm, dat ook is op te vragen door 'Hey Google, hoe heb ik geslapen?' te zeggen. Je kunt Sleep Sensing ook koppelen aan de Google Fit-app op Android en iOS, zodat je je slaapgegevens op dezelfde plek kunt zien waar je ook andere gezondheidsgegevens bewaart.

Privacy gewaarborgd

Niet geheel onbelangrijk. Sleep Sensing is volledig optioneel en bevat privacywaarborgen, zodat je alle controle hebt. Je bepaalt zelf of je Sleep Sensing wilt inschakelen. Op het scherm verschijnt een indicator wanneer het actief is. Motion Sense detecteert alleen beweging, geen specifieke gezichten of lichamen, en audiogegevens zoals hoesten en snurken worden op het apparaat zelf verwerkt en nooit naar Google’s servers verzonden.

Sleep Sensing op de tweede generatie Nest Hub is tot volgend jaar gratis te proberen.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...