Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.
Als je een Google-zoekopdracht doet, dan weet je niet snel hoe relevant de informatie is die je ziet. Daar komt nu verandering in. Als er bijvoorbeeld een protest gaande is en je googlet daarop, dan krijg je een melding te zien. De melding geeft aan dat de zoekresultaten mogelijk op dat moment nog veranderen en dat er nieuwe, relevante informatie aankomt. Het is in Nederland nog niet live, maar wel in Amerika.
Het is een flinke verbetering voor de zoekmachine, waarbij het nu vaak moeilijk te ontdekken is hoe relevant de informatie is. Zeker met social media zie je dat je eigenlijk beter op Twitter kunt kijken, waar vaak gelive-tweet wordt over een evenement. Google wil daar natuurlijk niet op achterblijven, dus komt nu met de melding dat er nieuwe informatie wordt verwacht.
Google schrijft op zijn blog: “Hoewel Google Zoeken er altijd zal zijn met de meest bruikbare resultaten die we kunnen bieden, is de betrouwbare informatie waarnaar je zoekt soms nog niet online. Dit kan vooral het geval zijn voor het laatste nieuws of opkomende onderwerpen, wanneer de informatie die als eerste wordt gepubliceerd misschien niet de meest betrouwbare is.”
Om hierbij te helpen, heeft Google zijn zijn systemen getraind om te detecteren wanneer een onderwerp snel evolueert en een reeks bronnen nog niet heeft gewogen. “We laten nu een melding zien die aangeeft dat het het beste is om later terug te komen wanneer er meer informatie uit een breder scala aan bronnen beschikbaar zou kunnen zijn.”
About this result
Er zit zelfs een paneeltje aan vast, genaamd About This Result (over dit resultaat). Hier kun je informatie vinden over bronnen op Google Search, waardoor je beter kunt inschatten hoe je die informatie moet zien. Is het betrouwbaar, is het relevant? Dat About This Result-gedeelte binnen Google moet hierbij helpen. Je kunt het vanuit Nederland wel gebruiken, maar dan moet je de Engelstalige versie van Google Search gebruiken. Over een paar maanden moet het naar meer regio’s uitrollen.
Beeldbron: PhotoMIX-Company
Verder lezen over Google
Technology11.12.2024
Google introduceert kwantumcomputer: ‘Parallelle universa bestaan’
Search10.12.2024
Trending: dit zochten we meer dan ooit op Google in 2024
Search06.12.2024
Google: Google Zoeken gaat volledig veranderen volgend jaar
Online05.12.2024
Google wil ook AI-video’s maken net als OpenAI Sora
Technology05.12.2024
DeepMind introduceert GenCast: AI-Revolutie in weersvoorspellingen
Search03.12.2024
Wat kunnen we verwachten van Google’s ‘Year in Search 2024’?
DC Business02.12.2024
Laat je website groeien met backlinks: zo pak je dat aan
Online28.11.2024