Technology05.10.2017

Google: van zoekmachine naar hardware-leverancier


bedrijf komt met nieuwe Pixel smartphones, home speakers, slimme oordopjes en draagbare camera

Google: niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, en de zoekmachine die alles weet, wordt meer en meer ook een hardware-leverancier. Of ze zich bij Apple en Samsung zorgen moeten gaan maken weet ik niet, maar met alle reeds uitgelekte en nieuwe producten die zijn gepresenteerd tijdens het ‘Made by Google-event’, lijkt dat er wel op.

Google beheerst ons leven en de informatie die we zoeken, en bezit het meest effectieve marketingapparaat ter wereld. Het probleem is alleen dat dat nog niet was terug te zien in de populariteit van hun eigen Google-tech. Het antwoord van Google hierop is een nieuwe reeks van producten die allen nog verder voorzien zijn van (nieuwe) Google-technologie. Een overzicht van de belangrijkste lanceringen tijdens het gisteren gehouden ‘Made by Google-event’:

made by Google
made by Google

Nieuwe Google Pixel-smartphones

Google claimt dat de twee nieuwe Pixel-smartphones de allerbeste camera hebben en maakt daarmee gelijk een statement naar Apple: Google maakt namelijk geen onderscheid in toestellen en heeft beide modellen een hele goede camera gegeven – terwijl Apple nog steeds de grootste telefoon (Plus) de betere camera geeft. Pixel-eigenaren krijgen verder onbeperkte opslagruimte voor hun foto’s en video’s, in tegenstelling tot de concurrentie waar betaald moet worden voor extra opslag.

Google Pixel 2 Smartphones
Google Pixel 2 Smartphones

Google Clips

Google Clips is een totaal nieuwe manier om beelden vast te leggen en werkt met behulp van machine learning en AI. Het is de bedoeling dat je de camera gewoon ergens weg zet en het aan de zelflerende kunstmatige intelligentie overlaat wanneer hij foto’s maakt. Hij zal bijvoorbeeld je familie gaan herkennen en daarvan foto’s nemen en die doorsturen naar je Pixel-smartphone. Het klinkt allemaal misschien een beetje freaky maar Google claimt dat het perfect werkt. Deze camera staat dus altijd aan, so be aware!

Google Clips
Google Clips

Google Pixel Buds

De nieuwe draadloze Pixel Buds combineren Google Translate en digitaal geluid. De bijna vanzelfsprekend witte oordopjes hebben een bijzondere functie waarbij Google realtime met behulp van Google Translate teksten kan vertalen. We zijn heel benieuwd hoe dat gaat werken. Het komt er op neer dat terwijl je aandachtig staat te luisteren naar een Spaanse weet-ik-veel-iemand, je de tekst via deze Pixel Buds in het Nederlands krijgt te horen.

Google Pixel Buds
Google Pixel Buds

Google Home Mini en Max

Google Home is de virtuele assistent die je overal in je huis kunt neerzetten. Deze heeft met de Google Home Mini en de Google Home Max er nu een kleinere en ook een grotere broer bij met een veel betere speaker die vergelijkbaar is met bijvoorbeeeld de Sonos 3 speaker. Google Home is de grote concurrent van de Amazon Echo en de later op markt komende HomePod van Apple. Overigens zijn alle drie de producten sowieso nog niet officieel op de Nederlandse markt verkrijgbaar. Het wordt voor Google echt de uitdaging om deze virtuele assistent met zoveel mogelijk apparaten in je huis te laten praten waardoor je uiteindelijk niet meer zonder wilt.

Google Home familie
Google Home familie

Google Pixelbook

Google heeft ook een nieuwe high-end Chromebook aangekondigd met de naam Pixelbook. Daarmee vervalt gelijk de naam Chromebook. De belangrijkste innovatie is dat de nieuwe Pixelbook een z.g. convertible is waarbij je het scherm kunt omklappen om het apparaat ook als een tablet te kunnen gebruiken.

Google Pixelbook
Google Pixelbook

Google Assistent everywhere

Google Assistent is vanaf nu op alle apparaten aanwezig en is ontworpen om het leven wat makkelijker te maken. Google weet hoe je dag eruit ziet, houdt al je bewegingen en voorkeuren bij en grijpt behoorlijk in op je privacy. Mits je dit natuurlijk toestaat. Laat je dit los dan is Google Assistent aanwezig op alle devices en kun je de informatie die je op dat moment nodig hebt opvragen. Doordat Google leert van alles wat je doet, wordt Google Assistent steeds slimmer in de hulp die hij je kan aanbieden.

google_assistent
google_assistent
Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Google

Wat we hebben geleerd uit het grote Google Zoeken-lek

Google zal er ongetwijfeld zijn algoritme nog op gaan aanpassen, maar dit zijn de belangrijke dingen die we hebben geleerd uit de lekkage bij de zoekmachinegigant.

Search03.06.2024

Wat we hebben geleerd uit het grote Google Zoeken-lek

Google legt uit waarom de AI wilde dat je lijm op je pizza deed

Google AI Overview moet met handige samenvattingen van zoekresultaten komen, maar raadde mensen aan om lijm op een pizza te doen. Zo zit dat.

Search31.05.2024

Google legt uit waarom de AI wilde dat je lijm op je pizza deed

Kleine websites zullen verdwijnen door Google’s nieuwe update

Google wil minder commercie en meer experts naar voren schuiven in zijn laatste grote algoritme-update van Google Zoeken. Maar lukt dat ook?

Search28.05.2024

Kleine websites zullen verdwijnen door Google’s nieuwe update

5 manieren om Google Foto’s snel op te ruimen

Zie je er als een berg tegenop om Google Foto's op te ruimen? Helemaal niet nodig. Met deze 5 tips heb je het zo gepiept.

Online27.05.2024

5 manieren om Google Foto’s snel op te ruimen

Google wil je resultaten én het antwoord geven op Google Zoeken

Google gaat dat straks uitbreiden met AI-samenvattingen, waardoor je snel een soort basis-informatie krijgt over een bepaald onderwerp.

Online24.05.2024

Google wil je resultaten én het antwoord geven op Google Zoeken

AI gaat met je telefoongesprekken meeluisteren

Google wil AI toevoegen aan je telefoongesprek om te voorkomen dat je wordt opgelicht. De kunstmatige intelligentie luistert mee.

Mobile15.05.2024

AI gaat met je telefoongesprekken meeluisteren

Wel voor een goed doel, waarschijnlijk
AI is wat de klok slaat: 3 grote AI-dingen die Google gaat doen

Er werd veel gezegd, er werd ook wel heel wat gewauweld, maar Google heeft drie AI-mogelijkheden aangekondigd die ons opvielen.

Online14.05.2024

AI is wat de klok slaat: 3 grote AI-dingen die Google gaat doen

Google slaat eigen robothand met een hamer: dit is waarom

Google heeft een nieuwe robothand helpen ontwikkelen met Deepmind. En die heeft het ook meteen even flink geslagen met een hamer.

Technology09.05.2024

Google slaat eigen robothand met een hamer: dit is waarom