Technology30.01.2019

Finalisten Lexus Design Award 2019 bekend


Lexus is inmiddels een vertrouwd gezicht tijdens de Milan Design Week. En dat is niet alleen omdat Lexus zelf als luxury brand haar voorliefde voor schoonheid en design wil benadrukken. Het Japanse automerk is inmiddels al 7 jaar sponsor en initiatiefnemer van de Lexus Design Award. Een internationale ontwerp-competitie voor aanstormende designers van over de hele wereld.

De finalisten voor 2019 zijn gekozen uit 1.548 inzendingen en gaan hun designs met ondersteuning van Lexus uitwerken tot volwaardige prototypes. De ontwerpen van deze zes finalisten zijn te zien tijdens de Milan Design Week (ook bekend als Salone del Mobile). Deze jaarlijks terugkerende beurs wordt altijd in Milaan gehouden en wordt dit jaar gehouden van dinsdag 9 tot en met zondag 14 april. Een dag voor de beurs op maandag 8 april maakt Lexus de winnaar van de Lexus Design Award 2019 bekend.

Lexus_design_award_Milan
Lexus_design_award_Milan

Design for a Better Tomorrow

De deelnemende ontwerpers moesten voor de 2019-editie met het thema ‘Design for a Better Tomorrow’ aan de slag. De uitdaging is dat zowel de functionaliteit en het design moeten aansluiten bij dit thema, dankzij design de wereld verbeteren. De winnaar wordt door vier wereldvermaarde ontwerpers gekozen uit de volgende zes finalisten (op alfabetische volgorde):

Algorithmic Lace, Lisa Marks (Amerika)
Een 3D-gecustomizede bh voor vrouwen die borstkanker overwonnen hebben.

02-Algorithmic-Lace
02-Algorithmic-Lace

Arenophile, Rezzan Hasoglu (Turkije, woonachtig in Groot-Brittannië)
Een project dat de mogelijkheden van woestijnzand in combinatie met verschillende materialen onderzoekt om producten te maken.

03-Arenophile
03-Arenophile

Baluto, Jeffrey E. Dela Cruze (Filipijnen)
Een modulair woonsysteem dat ontworpen is om aardbevingen en tsunami’s te weerstaan.

04-Baluto
04-Baluto

Green Blast Jet Energy, Dmitriy Balashov (Rusland)
Een turbine die tijdens het opstijgen van een vliegtuig de ‘jet blast’ van de straalmotor opvangt en omzet in energie.

01-Green-Blast-Jet-Energy
01-Green-Blast-Jet-Energy

Hydrus, Shuzhan Yuan (China)
Noodhulp-apparatuur die de werkefficiëntie verhoogt bij offshore olielekkages.

05-Hydrus
05-Hydrus

Solgami, Prevalent (Ben Berwick) (Australië)
Zonwering die elektriciteit genereert en de verlichting binnenshuis verhoogt.

06-Solgami
06-Solgami

Topontwerpers en innovators

Voor de Lexus Design Award werkt Lexus samen met topontwerpers en innovators uit de wereld van kunst, design en technologie. Behalve John Maeda behoren andere grote namen tot de jury, onder wie architect Sir David Adjaye en Paola Antonelli, senior curator van The Museum of Modern Art (MoMA) in New York.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Design

Eerste hulp bij het inrichten van een horecakeuken: 3 tips! 

De horeca is sinds het einde van de pandemie weer enorm gegroeid. Het aantal restaurants in Nederland is flink toegenomen. Geen wonder dat ook de vraag naar horeca apparatuur flink is gestegen.

Lifestyle19.06.2024

Eerste hulp bij het inrichten van een horecakeuken: 3 tips! 

Netflix past zijn homescherm aan: dit wordt er anders

Niet schrikken als je homescherm van Netflix er anders uitziet: het lijkt namelijk afscheid te willen nemen van zijn rechthoekige tegels.

Entertainment07.06.2024

Netflix past zijn homescherm aan: dit wordt er anders

DS tilt luxe met Collection Antoine de Saint-Exupéry naar nog hoger niveau

In de oude vertrekhal van het Parijse vliegveld Le Bourget, tegenwoordig een imposant lucht- en ruimtevaartmuseum, staan drie DS-modellen onder een doek te wachten op de onthulling. Drie bijzondere modellen, vernoemd naar een ware Franse held, schrijver, vliegenier en avonturier: Antoine de Saint-Exupéry.

Automotive21.05.2024

DS tilt luxe met Collection Antoine de Saint-Exupéry naar nog hoger niveau

Neem je fantasie mee op avontuurlijke reizen
Apple toont een geheel vernieuwde iPad-lineup

Apple heeft vandaag, zoals verwacht, zijn nieuwe iPads gepresenteerd. De iPad Pro (met M4-chip) is een krachtig nieuw model verkrijgbaar in zilver en spacezwart, en die komt in 2 formaten: een lekker ruim 13‑inch model of het wat meer handzame 11‑inch model.

Gadgets07.05.2024

Apple toont een geheel vernieuwde iPad-lineup

Nieuwe Pro's & Air's
Stap voor stap: hoe kies je de beste tuinmeubelen?

Om de uitstraling van je huis en in het bijzonder die van je tuin te verbeteren, zal je moeten investeren in functionele en stijlvolle tuinmeubels.

Lifestyle06.05.2024

Stap voor stap: hoe kies je de beste tuinmeubelen?

Alfa Romeo Milano, de lat ligt heel hoog

De Alfa Romeo Milano is geen toeval. Het Italiaanse merk wil net als alle neven en nichten een footprint hebben in het grootste segment van de Europese markt, een Alfa Romeo in een compacte vorm.

Automotive17.04.2024

Alfa Romeo Milano, de lat ligt heel hoog

Dit is de nieuwe edge generatie van Motorola

Motorola kondigde vandaag 3 nieuwe toestellen aan uit het premium assortiment: de motorola edge 50 ultra, motorola edge 50 pro en motorola edge 50 fusion.

Mobile16.04.2024

Dit is de nieuwe edge generatie van Motorola

aangedreven door moto AI
3 tips als je een nieuwe vloer gaat uitzoeken

Het kiezen van een nieuwe vloer voor je huis kan een spannende maar ook uitdagende taak zijn. Met zoveel verschillende opties beschikbaar, kan het moeilijk zijn om te weten waar te beginnen. Hier zijn drie handige tips o...

Lifestyle09.04.2024

3 tips als je een nieuwe vloer gaat uitzoeken