Technology06.11.2016

Electron Wheel: een elektrische fiets in 30 seconden


Met Electron Wheel maak je van een gewone fiets in 30 seconden een elektrische fiets. Maak gebruik van je fiets zoals je altijd al deed, maar nu heb je trapondersteuning door middel van de motor die in het wiel zit. Het enige dat je hoeft te doen is je voorwiel vervangen door een Electron Wheel.

Het vervangen moet simpel zijn, aangezien het bedrijf stelt dat je het voorwiel in 30 seconden vervangen kan hebben door een elektrisch exemplaar. Je hebt geen tools nodig om het wiel te installeren. Je hebt alleen de bijbehorende app nodig die je moet installeren op je smartphone. Nadat je klaar bent met het bevestigen van de draadloze pedaalsensor, ben je klaar om te gaan. Electron Wheel communiceert via Bluetooth met je pedaalsensor en je telefoon. Er is dus geen sprake van onhandige draden.

Met het Electron Wheel kun je snelheden behalen tot 32 kilometer per uur in Amerika en 25 kilometer per uur in Europa. Dit heeft te maken met de wetgeving op het gebied van snelheid van elektrische fietsen. Die ligt in Amerika dus hoger dan in Europa. De batterij van Electron Wheel is in twee uur opgeladen en je kunt er ongeveer 50 kilometer mee fietsen.

Electron Wheel app

Er zijn mensen die graag gebruikmaken van een app, terwijl anderen juist de voorkeur hebben om zoiets niet te gebruiken. Daarom kun je in de app van Electron Wheel zelf aangeven of je de afstand, snelheid, batterijstatus en je route wil zien. De app is beschikbaar voor iOS en Android.

Elektrische fietsen zijn er tegenwoordig in allerlei prijsklassen en kunnen zomaar 3.000 euro kosten. Electron Wheel kost 800 euro. Dus mocht je altijd al een elektrische fiets hebben willen aanschaffen, maar vond je dit te duur, is het wiel misschien wel een goede uitkomst. Heb je bovendien ook geen extra ruimte nodig om een tweede fiets te stallen.

electron-app
electron-app
Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.