Technology24.03.2016

Balluga: een slim bed dat belooft snurken te stoppen


Dit is dé oplossing voor snurkende slapers. Dit slimme bed Balluga moet er namelijk voor zorgen dat slechte slapers worden geholpen bij het ontspannen en stoppen met snurken. Met dit bed heb je nooit meer een slechte nachtrust. Balluga stelt je ideale temperatuur in, geef je de perfecte ondersteuning en stopt zelfs het snurken.

Wanneer iemand snurkt, wordt dit direct door het bed opgemerkt. Vervolgens worden er luchtkussens ter hoogte van het hoofd opgeblazen, zodat het hoofd hoger komt te liggen en het snurken wordt gestopt. Als dit écht zou werken, zou dit ideaal zijn. Niet alleen voor de mensen die zelf snurken, maar vooral voor de partners die ernaast in slaap moeten vallen. Balluga is een slim bed dat realtime de statistieken van je lichaam in de gaten houdt, de temperatuur van het bed regelt en de luchtlagen in het bed zorgen ervoor dat je rug altijd goed ondersteund wordt. Nooit meer rollen naar het midden of helemaal naar de zijkant van het matras, want je wordt volledig ondersteund.

Smart bed

Niet alleen kan het bed ervoor zorgen dat de persoon zou stoppen met snurken, ook past het bed de hardheid van het matras aan door middel van luchtdruk. Zo zorgt het bed ervoor dat je lichaam en je rug altijd correct ondersteund worden. Het bed is verder uitgerust met meerdere verwarmings- en verkoelingselementen die afzonderlijk van elkaar werken. Wel net zo handig, want de ene heeft het snel koud en wil misschien een lekker warm bed, terwijl je partner dat juist helemaal niks vindt. Het bed beschikt ook over een heus massagesysteem. Zo kun je lekker relaxen voordat je gaat slapen, maar het systeem kan er ook voor zorgen dat het bed je zacht wakker trilt in de ochtend.

Moet je ’s nachts vaak naar het toilet en wil je je partner niet wakker maken door het licht aan te doen? Geen probleem. Wanneer je ’s nachts uit bed gaat, doet het bed automatisch een zachte lamp aan die zich onder het bed bevindt, zodat je makkelijk je weg terug kunt vinden.

Natuurlijk kun je alles in de gaten houden met een speciale app voor iOS en Android. Je slaap wordt ook geanalyseerd. Door te leren van je slaapgewoonten, kan de app je helpen om het maximale uit je nachtrust te halen. Door middel van de app kun je alles instellen en kun je ook op een ander Balluga bed slapen, mocht dat een keer gebeuren. De app onthoudt namelijk jouw voorkeuren.

Dit klinkt als een innovatie op het gebied van slapen, bedden en matrassen. Ik kan niet wachten totdat de bedden echt gemaakt gaan worden! Het enige dat nog ontbreekt? Dat het bed zichzelf opmaakt, maar daar hebben we ook al iets op gevonden. Check hier de video.

Alles instellen en regelen met de app.
Alles instellen en regelen met de app.
Je kunt de temperatuur van het bed helemaal instellen naar eigen wensen.
Je kunt de temperatuur van het bed helemaal instellen naar eigen wensen.

Kickstarter

Op dit moment wordt er geld opgehaald via Kickstarter. Je kunt donaties doen tot 250 euro, maar als je het bed echt zelf wil aanschaffen, moet je voor een klein tweepersoonsmatras minimaal 1500 dollar neerleggen.

Tedje van Gils

Tedje is blogger voor Stylecowboys, Dutchcowboys en Travelvalley. Verder is ze tekstschrijver bij Red Banana. Ze is film- en serieverslaafd en houdt van lekker eten, reizen en beauty.

Verder lezen over Technology

De slimste stad van Europa ligt straks in Griekenland

De grootste slimme stad ter wereld ligt straks in... Griekenland. Bij Athene wordt gewerkt aan deze bijzondere plaats. Dit houdt het in.

Technology07.05.2024

De slimste stad van Europa ligt straks in Griekenland

De maan krijgt zijn eigen Sint Bernards: robothonden

Er wordt al veel gepland voor op de maan. Er komen zelfs robothonden aan te pas. Die zijn bedoeld om de Sint Bernards van de maan te worden.

Technology10.04.2024

De maan krijgt zijn eigen Sint Bernards: robothonden

Gevonden voorwerpen: Androids gaan zoekgeraakte gadgets vinden

In de taxi, in de trein of in de kroeg: het zijn typisch plekken waar mensen hun smartphone vergeten. Iets te veel gedronken, een gladde zitting, donker, het zijn allemaal redenen waardoor je je smartphone nog sneller ui...

Technology09.04.2024

Gevonden voorwerpen: Androids gaan zoekgeraakte gadgets vinden

​Opmerkelijk: Amazon stopt met zijn kassaloze supermarkt

Het was een video die volledig viral ging, en terecht: Amazons kassaloze supermarkten. Nu lijkt het daar echter op terug te komen. Het verwijdert de Just Walk Out-technologie uit de Fresh-supermarkten in de Verenigde Sta...

Technology03.04.2024

​Opmerkelijk: Amazon stopt met zijn kassaloze supermarkt

Dit plaatje uit de Playboy is niet meer welkom in de tech

Is het een 1 april-grap, of is het echt? Het snijdt in ieder geval een belangrijk punt aan: Lenna, een vrouw die in 1972 in de Playboy stond als centerfold en eigenlijk Lena Forsén heet, wil niet meer worden gebruikt in...

Technology01.04.2024

Dit plaatje uit de Playboy is niet meer welkom in de tech

​Eerste mens met Neuralink gamet uren achtereen met zijn brein

Hij is volledig verlamd, maar kan schaakstukken verplaatsen via de computer zonder een muis of scherm aan te raken. Het is de 29-jarige Noland Arbaugh, een naam die geschiedenis heeft geschreven. Niet helemaal door zijn...

Technology21.03.2024

​Eerste mens met Neuralink gamet uren achtereen met zijn brein

​TV kopen? Dit is het verschil tussen LCD, OLED, QLED en mini-led

Wanneer je een televisie wilt aanschaffen, dan zijn er veel overpeinzingen. Eén van de belangrijkste overwegingen is het type scherm. Daarin kun je steeds meer keuzes maken en er komen daarbij veel afkortingen je kant o...

Gadgets11.03.2024

​TV kopen? Dit is het verschil tussen LCD, OLED, QLED en mini-led

​Hoe kan jij Tech for Good inzetten?

Nieuw, snel of kostenbesparend; tech-oplossingen worden vaak met deze termen beschreven. Het gaat over oplossingen die zorgen voor een efficiëntere wereld, een betere wereld. Maar er is meer nodig om een betere wereld t...

Technology07.03.2024

​Hoe kan jij Tech for Good inzetten?