Amazon Halo een AI gedreven gezondheidstracker zonder scherm

Amazon Halo een AI gedreven gezondheidstracker zonder scherm

Serieuze concurrentie voor Fitbit en Apple Watch

Vorig artikel Volgend artikel

De markt van fitness en gezondheidtrackers is booming. Vandaag zijn het vooral de populaire FitBit (Google) en Apple Watch, wearables die deze markt de afgelopen jaren sterk hebben bepaald. Beide wearables hebben ieder hun eigen doelgroep en laten zich nauwelijks met elkaar vergelijken. Concurrentie is er wel maar deze komt niet in de buurt van beide populaire devices.

Amazon Halo

De derde gigant Amazon heeft vandaag de Amazon Halo gelanceerd. Een revolutionaire polsband zonder scherm. En dat is best een gedurfde keuze. De Amazon Halo is geen smartwatch maar een gezondheidtracker. De polsband registreert je bewegingen en meet o.a. je hartslag en temperatuur. Door het ontbreken van een scherm suggereert de wearable dat het alleen bezig is met het meten van jouw gezondheid. Je kunt er niet mee betalen en je krijgt ook geen melding van binnengekomen e-mails of wat dan ook. De Amazon Halo moet een gamechanger zijn in een miljarden markt. Het bedrijf wil met scherp schieten en dan moet je echt met iets revolutionairs komen.

Wat kun je met de Amazon Halo

De Amazon Halo is een modieuze armband die je emotionele gezondheid volgt door aan stemherkenning te doen. Hieraan kan de AI-gestuurde wearable merken in wat voor stemming je bent. Vrolijk, boos, opgewonden en zelfs of je bang bent. Is dat scary of vind je dit allemaal wel boeiend om over jezelf terug te kunnen zien?

Een ander groot verschil is dat je geacht wordt de Amazon Halo 24/7 te dragen. Dus ook onder de douche en als je slaapt, als je gaat hardlopen of wat dan ook. Het is je lifeguard die je nooit meer af wil doen. Tenminste dat is het idee. Omdat er geen scherm is gaat de batterij 7 dagen mee. De Amazon Halo werkt met een puntensysteem. Zo krijg je punten als je gaat wandelen en krijg je meer punten voor hardlopen. Ook krijg je punten voor je slaapritme, of je op tijd naar bed gaat enz. Alles met als reden om je dagelijkse doelen te behalen. Apple werkt op dit punt met cirkels en heeft een andere benadering.

Alleen in combinatie met een abonnementsdienst

Je kunt de Amazon Halo niet apart kopen. Je moet om de Halo te kunnen gebruiken een abonnement afsluiten. Voor de eerste 6 maanden betaalt je tijdens de introductie 69,99 dollar, daarna wordt dat 99,99 dollar. Daarna betaalt je 3,99 dollar per maand. Wat er allemaal met je data gebeurt, waar die wordt opgeslagen, of je privacy is gewaarborgd is nog niet geheel duidelijk. Er wordt wel degelijk een aardig medisch dossier van je opgebouwd. Dat is voor de gebruiker geweldig om in te zien. Maar of je wilt delen met derden is toch een ander verhaal. Een ding is zeker, het is een boeiend apparaatje. We zijn benieuwd wanneer de Amazon Halo ook hier op de markt gaat verschijnen.

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....