Technology03.05.2014

Apple presenteerde de nieuwe MacBook Air


Apple heeft eerder deze week een vernieuwde MacBook Air uitgebracht, met snellere processors maar tegen een lagere prijs. Het instapmodel kost nu € 929. Daarvoor krijg je een MacBook Air met krachtige processors, snelle flashopslag, 802.11ac wifi, een batterij die tot 12 uur meegaat en de iLife- en iWork-programma’s van Apple.

Nu je al voor € 929 een MacBook Air hebt, is er eigenlijk geen enkele reden meer om met minder genoegen te nemen,” aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple. “De Mac is populairder dan ooit. Om ervoor te zorgen dat nog meer mensen op onze ideale notebook voor dagelijks gebruik kunnen werken, hebben we de prestaties opgeschroefd, terwijl we de prijs naar beneden hebben bijgesteld.”

apple-presenteerde-de-nieuwe-macbook-air.jpg
apple-presenteerde-de-nieuwe-macbook-air.jpg

De energiezuinige Intel Core i5- en Core i7-processors van de vierde generatie zorgen er samen met OS X Mavericks voor dat de batterij van de 13-inch MacBook Air tot wel 12 uur lang meegaat. Op het 11-inch model is dit 9 uur. De afspeeltijd van films uit iTunes is toegenomen tot 12 en 9 uur op respectievelijk de 13-inch en 11-inch notebook. Op deze MacBook Air is dat dus 2 uur meer geworden in vergelijking met zijn voorganger. Dankzij de flashopslag is de reactietijd van MacBook Air supersnel, of je nu aan een presentatie werkt, films of muziek uit iTunes streamt of in je fotobibliotheek bezig bent.

Op elke Mac is OS X geïnstalleerd, het meest geavanceerde besturingssysteem ter wereld. Het is zo ontworpen dat het optimaal gebruiksgemak biedt en volop profiteert van alle krachtige technologieën die in al onze Macs zijn ingebouwd. In de laatste versie, OS X Mavericks, zijn er meer dan 200 nieuwe functies bijgekomen, waaronder kerntechnologieën die specifiek zijn ontwikkeld om de prestaties van notebooks te verhogen en de gebruiksduur van de batterij te verbeteren.

Voor de volledige technische specs ga je naar www.apple.com/benl/macbook-air.