Technology27.03.2013

Google Top 12 van meest actieve Nederlandse internetgemeenten


google-top-12-van-meest-actieve-nederlan.jpg
google-top-12-van-meest-actieve-nederlan.jpg

Google maakt bekend welke twaalf Nederlandse gemeenten de economische kansen van het internet het best benutten in hun provincie. Uit een inventarisatie uitgevoerd door The Boston Consulting Group (BCG), blijkt dat Wijchen (Gelderland) het beste scoort en daarom ontvangt het de eerste Google eTown Award.

Deze nieuwe prijs erkent gemeenten waar het midden- en kleinbedrijf het beste gebruikt maakt van het internet. Vandaag is de eerste Nederlandse eTown Award overhandigd aan de burgemeester van Wijchen. BCG en Google hebben eerder onderzoek gedaan naar de impact van het internet op de economie in Nederland. Het onderzoek leidde tot een vervolgvraag over de online kracht van lokale bedrijven.

Dit is nu per gemeente geïnventariseerd op basis van het aantal aanwezige online winkels aangesloten bij belangenvereniging Thuiswinkel.org, het aantal bedrijven dat online adverteert met Google AdWords, het aantal bij SIDN geregistreerde internet-domeinnamen en de gemiddelde up- en downloadsnelheid per gemeente. Google maakt de komende weken een reis door Nederland en reikt per provincie één gemeente een eTown Award uit om zo hun inspanningen op het gebied van online ondernemen te erkennen.

De 12 winnaars in Nederland zijn:

Provincie Gemeente
Drenthe – Meppel
Flevoland – Zeewolde
Friesland – Leeuwarden
Gelderland – Wijchen
Groningen – Veendam
Limburg – Peel en Maas
Noord-Brabant – Best
Noord-Holland – Weesp
Overijssel – Deventer
Utrecht – IJsselstein
Zeeland – Goes
Zuid-Holland – Noordwijkerhout

Uit deze lijst blijkt onder meer dat het er niet toe doet waar een bedrijf gevestigd is om deel te kunnen nemen aan de digitale economie. Of een bedrijf nu gevestigd is in een grote stad als Amsterdam of het kleinere Wijchen: het internet stelt iedereen in staat om de hele wereld tot afzetmarkt te maken is te lezen in het persbericht.

Een voorbeeld van een succesvolle ondernemer uit Wijchen is Kay Poelen, eigenaresse van ByKay.com. Zij vervaardigt en verkoopt draagdoeken aan consumenten over de hele wereld. Poelen: “Bij onze ByKay draagdoek, is het essentieel om het verhaal erachter uit te leggen. Google AdWords speelt daarbij een belangrijke rol. Door continu op zoek te gaan naar trends en combinaties van zoekwoorden, zijn we in staat ons verhaal bij de juiste doelgroep onder de aandacht te brengen. Inmiddels doen we dat voor webshops in vijf verschillende talen: in elk land onze eigen proeftuin, waarvan www.draagdoek.nl er een voor de Nederlandse markt is.” 

Het internet levert een substantiële bijdrage aan de economische groei in ons land en die zal de komende jaren blijven toenemen, zo blijkt ook uit onderzoek van BCGDe Europese Commissie wil dat de verkoop van online producten en diensten tegen 2015 zo’n twintig procent van de economische groei uitmaakt. Ook zou het aantal door online verkoop gecreëerde nieuwe banen over twee jaar minstens een vijfde van het totaal aantal nieuwe banen moeten uitmaken.

Verder lezen over Google

En de nieuwe emoji van dit jaar is: een kale boom met dorre takken

Er zijn nieuwe emoji voor dit jaar gepresenteerd. Eén van de sterren van de show is… een dorre boom met kale takken.

Online17.07.2024

En de nieuwe emoji van dit jaar is: een kale boom met dorre takken

Google is van plan om grootste startup-overname ooit te doen

Google zou de grootste startup-acquisitie ooit zijn voor een bedrag van 23 miljard dollar. 

Cybercrime15.07.2024

Google is van plan om grootste startup-overname ooit te doen

Google Maps laat je op iPhone eindelijk zien hoe hard je mag

Op Android doet de app dit al jaren, maar nu krijgt Apple die mogelijkheid eindelijk ook. 

Mobile12.07.2024

Google Maps laat je op iPhone eindelijk zien hoe hard je mag

Google stopt met de doorlopende scroll op zijn zoekmachine

Het is volgens Google bedoeld om te zorgen dat zoekresultaten eerder laden, in plaats van dat je allemaal dingen geladen krijgt waar je helemaal niet om hebt gevraagd.

Search26.06.2024

Google stopt met de doorlopende scroll op zijn zoekmachine

Waarom verstuurt Google weer account- en inloglinks in mails?

Sinds enige tijd verstuurt Google accountnotificaties over veiligheidsissues of nieuwe functies naar de inbox van Gmail. Verontrustend feit daarbij is dat deze emails een directe link naar de desbetreffende accountinformatie bevatten.

Cybercrime26.06.2024

Waarom verstuurt Google weer account- en inloglinks in mails?

AI heeft een gigantische impact op de werking van Google Ads

Laten we het even hebben over ons zoekgedrag in Google en de effecten daarvan als we de zoekmachine minder gaan gebruiken. In een tijdperk van AI lijkt dat misschien vanzelfsprekend al is daar nog niet echt bruikbare data over beschikbaar.

Advertising25.06.2024

AI heeft een gigantische impact op de werking van Google Ads

Google toont nieuwe AI-tools voor marketing en creatie tijdens Cannes Lions Festival

Google kondigde tijdens het Cannes Lions Festival een reeks nieuwe en baanbrekende AI-tools aan die de manier waarop marketeers en creatieven werken fundamenteel kunnen gaan veranderen. Deze tools stellen marketeers in staat om nog sneller en efficiënter te werken, campagnes op maat te maken en resultaten in realtime te meten.

Technology19.06.2024

Google toont nieuwe AI-tools voor marketing en creatie tijdens Cannes Lions Festival

Waarom is online marketing essentieel voor je onderneming

In de huidige wereld zien we steeds meer online activiteit. Mensen zijn actiever online, mensen zijn langer online en ze zijn vaker online. Het is dus belangrijk om online zichtbaar te zijn of gemakkelijk te worden gevonden.

Marketing19.06.2024

Waarom is online marketing essentieel voor je onderneming